Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et

Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et  

Narancssárga porfestékkel fújták le a Stonehenge-et egy klímavédelmi szervezet aktivistái.
Ha Londont már látta, íme a vidéki Anglia 5 ikonikus és ritkábban látott látnivalója

Ha Londont már látta, íme a vidéki Anglia 5 ikonikus és ritkábban látott látnivalója 

London kiváló vasúti összeköttetésekkel rendelkezik a környező városokba, ahol számtalan csábító egynapos kirándulási helyszín található.
Gondok lesznek karácsonytájt az angliai reptereken

Gondok lesznek karácsonytájt az angliai reptereken 

Ugyanis sztrájkba lépnek a karácsonyi és újévi csúcsutazási időszakban több brit repülőtéren a határőrizeti alkalmazottak.
Országos vasutassztrájk Nagy-Britanniában

Országos vasutassztrájk Nagy-Britanniában 

Az elmúlt 30 év legnagyobb sztrájkja kezdődött kedden az Egyesült Királyságban. És ha mindez nem lenne elég, csatlakoznak hozzájuk a londoni metró alkalmazottai is.
Veszélyben a fish and chips

Veszélyben a fish and chips 

A britek egyik imádott fogását, a fish and chips-et kínáló büfék az ukrajnai háború miatt hamarosan bezárhatnak.
E héttől minden korlátozást felold Anglia

E héttől minden korlátozást felold Anglia 

E héttől megszűnhet a koronavírus-járvány megfékezésére korábban hozott összes korlátozás Angliában, közölte a londoni miniszterelnöki hivatal vasárnap.
Hamarosan jön a könnyítés az angliai beutazásban

Hamarosan jön a könnyítés az angliai beutazásban 

Februárban szűnik meg a külföldről Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége - jelentette be hétfőn Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A kötelező teszt megszűnéséről Shapps tájékoztatása előtt nem sokkal Boris Johnson miniszterelnök is szólt, de ő időpontot még nem említett.
Anglia ismét könnyít a beutazáson

Anglia ismét könnyít a beutazáson 

Hamarosan megszűnik a külföldről Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége - közölte hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.
Három napig kocsmáztak a hóvihar miatt

Három napig kocsmáztak a hóvihar miatt 

Hatvanegyen rekedtek három napra és éjszakára az Egyesült Királyság legmagasabban fekvő kocsmájában egy hóvihar következtében
Angliába csakis PCR-teszttel

Angliába csakis PCR-teszttel 

Ismét PCR típusú koronavírus-szűrésnek kell alávetniük magukat érkezésük után mindazoknak, akik külföldről Angliába utaznak, és a negatív teszteredmény megérkezéséig a beutazóknak tartózkodási helyükön elkülönítésben kell maradniuk, jelentette be szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök.

A gyorsteszt is elég az angliai beutazás után 

A jövő hét végétől gyorsteszt elvégzése is elegendő lesz az angliai beutazás után azoknak, akik a koronavírus elleni oltás teljes dózisát megkapták.

Változások a brit beutazások területén 

EU-országok kerülnek át a brit kormány zöld utazási listájára, Magyarország marad a sárga listán.

A britek szórakozóhelyre csak két oltással mehetnek 

Szeptember végétől csak azok látogathatják az éjszakai szórakozóhelyeket, akik igazolni tudják, hogy a koronavírus elleni oltás mindkét adagját megkapták, jelentette be hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

Korlátozások feloldása a briteknél 

Feloldották hétfőn Angliában a koronavírus-járvány megfékezése végett csaknem három hónapja elrendelt kijárási korlátozásokat. A brit kormány ugyanakkor továbbra is azt kéri, hogy a lakosság még ne induljon hosszabb utazásokra az országon belül.

Minimálbért kapnak a Uber-sofőrök 

Minimálbért, fizetett szabadságot és nyugdíjat kapnak mostantól az Uber-sofőrök az Egyesült Királyságban a legfelsőbb bíróság ítélete szerint.

Közösségi finanszírozás tartja életben a brit vendéglátást 

A közösségi finanszírozás felé fordultak a brit kocsmák, éttermek és rendezvényhelyszínek, a megélhetésüket és megmaradásukat fenyegető koronavírus járvány miatt.

Az angolok is belevágnak nyáron a fesztiválozásba 

Megtartják ezen a nyáron a Reading és a Leeds zenei fesztivált, jelentették be a szervezők szerdán. A franciák bejelentése után az angolok is úgy döntöttek: ők is megtartanak néhány fesztivált.

Magyar furmintok bemutatkozása Angliában 

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Furmint February eseményt, amelyen most 21 magyar bor online mesterkurzus keretében mutatkozott be az AMC és a Wines of Hungary UK közös szervezésében.

Ha egy módja van rá, halassza el angliai utazását! 

A londoni magyar nagykövet azt javasolja, hogy aki teheti, ne utazzon most Nagy-Britanniába.

A brit vendéglátósok jelentős része csődre számít 

Majdnem a felük arra számít, ha így megy tovább, végleg lehúzhatják a rolót.

Angliába készül? Csak negatív teszttel 

A jövő héttől kezdve csak negatív teszttel lehet beutazni Nagy-Britanniába. A magyaroknak a karantén is kötelező marad az érkezést követően. 

Nagy-Britannia teljes zárlat alatt 

Az egész országra kiterjedő zárlatot rendelt el a brit kormány.

Két hét helyett tíz nap karantén a briteknél 

Rövidült a karanténkötelezettség időtartama az Egyesült Királyságban.

Az angolok heteken belül oltanak 

A miniszterelnök bejelentette, amint jóváhagyják a Pfizer-BioNTech vakcinát, Nagy-Britannia megkezdi alkalmazását.

Britek: a szlovének is felkerültek a karanténlistára 

Azoknak, akik brit idő szerint szombaton hajnali négy óra - közép-európai idő szerint öt óra - után érkeznek Szlovéniából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük. A rendelkezés a brit és más állampolgárokra is vonatkozik.

Angliába készül? Számoljon a karanténnal! 

Ráadásul short notice-szal, már szombattól karanténra kötelezi a brit kormány a Magyarországról és Portugáliából Angliába utazókat.

Karanténkötelezettség nélkül mehetünk a britekhez 

Péntektől számos országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába - közölte pénteken a brit közlekedési minisztérium.

Kéthetes karantén a Nagy-Britanniába érkezőknek? 

Brit légitársaságok értesülései szerint a brit kormány 14 napig tartó karantént tenne kötelezővé a Nagy-Britanniába beutazók számára az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelem következő szakaszában.

Terménnyel is lehet fizetni egy brit fogadóban 

Többek között retket, karfiolt és krumplit is elfogadnak a vendégház italmérésében.

Magyar pék lett Anglia legjobbja 

Az Egyesült Királyság legjobb kovászos kenyércipóját egy magyar pék, a 2011 óta kinn dolgozó Nádházi István süti.

Egymilliárd dolláros baby 

A legforgalmasabb útvonalán, London és New York között sikerült a British Airwaysnek elérni az egymilliárd dolláros bevételt hozó járatot. Ezzel a világon az elsők.

Robbantás történt a Manchester Arena rendezvényközpontnál 

A manchesteri rendőrség kedd hajnali tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket veszették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbanásban. A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket.

Ilyen lett az új, szögletes egyfontos  

Új, szögletes egyfontos érme került forgalomba kedden Nagy-Britanniában.

Ilyen egy ezeréves katedrális háromszázezer legókockából felépítve 

Három év alatt, 300 ezer legókocka felhasználásával építették meg az északkelet-angliai Durham székesegyházának kicsinyített mását - olvasható a katedrális honlapján.

Torlódás a doveri kompkikötőben 

Napok óta hatalmas a torlódás a délkelet-angliai Dover kompkikötőjénél, ahol a francia határőrizeti hatóságok a fokozott franciaországi terrorkészültségre hivatkozva szigorították az átkelő forgalom ellenőrzését.

Viharsarki bölcsész vezeti a legmenőbb londoni pizzériát 

Olyan északír akcentussal tud megszólalni, hogy hasogatja a fülemet, pedig tíz éve alig tudott angolul. A bölcsészdiplomáját közben pizzakötényre cserélte, mellesleg statisztaként szerepel a Trónok harca és a Bridget Jones legújabb epizódjában. Egykori viharsarki cimborám ma London egyik legmenőbb pizzériáját vezeti. A minap hazalátogatott szegedi gimnáziumának érettségi találkozójára, ekkor beszélgettünk arról, milyen a magyar vendégmunkások élete Észak-Írországban és Angliában.

Magasabb lett a minimálbér az Egyesült Királyságban 

Az új kötelező nemzeti létminimum törvénye április elsejével lépett érvénybe.

Anglia tíz évre szóló turistavízumot adna a kínaiaknak 

A lépéssel jelentősen növelni tudnák a Nagy-Britanniába látogató kínai turisták számát, ezzel együtt pedig nagy mértékű többletbevételhez jutna az ország.

A szupergyors brit vasút megépítésének is kínai beruházói lehetnek 

Kínai beruházókat kért fel a brit kormány arra, hogy induljanak a tervezett szupergyors angliai vasúthálózat beruházási pályázatain.

Kingston: ahol egykor hét király fejére tették a koronát 

A mezővárosként emlegetett angliai Kingston upon Thames több szempontból is híres hely. A Londontól dél-nyugatra levő településen a régi és a modern jól kapcsolódik egymáshoz. Manapság a növekvő idegenforgalom, a kereskedelem és a pénzügyi együttműködések egyik központja.

Csatornaparti extrém cégérek között, magyar lángossal Londonban 

Nyüzsgés, hatalmas jövés-menés fogadja azokat a turistákat, akik metróval érkeznek a London északi részében levő Camden Townba. Az elmúlt évtizedekben ez vált a brit főváros egyik legnépszerűbb találkozóhelyévé, ahol naponta ezrek fordulnak meg.

Brighton, az örök vakáció városa 

Amikor a dél-angliai városba értünk, Brighton lakói nagyon örültek a 23 fokos júniusi nyárnak. A napsugarak kicsalták az embereket az utcákra, a parkokba, és a település villanásnyi gyorsasággal megtelt turistákkal.

200 éves portóit bocsátanak aukcióra Angliában 

Mint arról a Táfelspicc beszámol az angolok megadják a waterlooi csata kétszázadik évfordulójának módját: a londoni Towerben fogják elárverezni a vele egyidős portóit. A bevételt jótékony célokra szánják.

Sárga Corsa trollkodja szét az ikonikus brit utcaképet 

Bibury népszerű, 14. századi házikóit szinte lehetetlen úgy fényképezni, hogy ne legyen benne egy idős lakos sárga Corsája.

Látogatható lesz a híres angol festő háza 

Helyreállítják és megnyitják a nagyközönség előtt Joseph Mallord William Turner (1775-1851) angol romantikus festő egykori twickenhami otthonát, amelynek rekonstrukcióját 1,4 millió fonttal (570 millió forint) támogatja a brit nemzeti lottóbevétel bizonyos hányadát örökségvédelmi és kulturális célokra fordító Örökségi Lottóalap.

1600 éves várost tárnak fel Angliában 

Old Sarum betemetett középkori városának szerkezetét térképezik fel a Southamptoni Egyetem régészei Wiltshire grófságban, Salisbury közelében. A kutatócsoport 2015 tavaszán folytatja a munkát az Old Sarumtól délre fekvő vaskori-római település vizsgálatával.

Aranyláz tört ki egy angliai strandon 

Aranyláz tört ki az angliai Kent egyik strandján, ahol aranyrudakat rejtettek a homokba egy művészeti fesztivál részeként.

Napi egy palack bort fogyasztott III. Richárd angol király 

Napi egy palack bort ihatott élete utolsó éveiben III. Richárd  - derült ki az uralkodó fogának és csontjainak izotópos elemzéséből.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!