Csalódottak az osztrák turisztikai vállalkozások

A szövetségi kormány március elsején bejelentett döntése jelentősen elmaradt a turizmus területén dolgozó vállalkozások reményeitől, várakozásitól - számol be a GD Consulting.

„Ez egy hatalmas gyomros” a vendéglátásnak, „vízcsepp a forró kőre” – jellemezte a részleges és időben kitolt, március 27-ei vendégterasz megnyitásnak lehetőségét tartalmazó kormányzati döntésről keserű véleményüket az osztrák gazdasági kamara (WKO) vendéglátó tagozatának elnöke, Mario Pulker. A teljes újrainduláshoz semmiféle konkrét dátumot nem kaptunk, így nem lehet a munkatársakat megtartani, „vakrepülés az egész” – folytatta elkeseredett helyzetjelentését.

 

Harald Mahrer, a WKO elnöke szintén elégedetlen, ugyanakkor próbál optimizmust hozni a  turisztikai ágazatban dolgozók számára. „A lábunkat már betettük az ajtóba, áprilistól pedig kitárjuk” – bízik a húsvét utáni teljes nyitás lehetőségében. Teszteléssel és a tavaly nyáron már jól vizsgázott higiéniai koncepcióval lehetőség lett volna a mielőbbi nyitásra, így a szállodai szektorban is nagy az elkeseredés, egyre reménytelenebb a munkaerő megtartása, motiválása – nyilatkozta Susanne Kraus-Winkler a WKO szálloda tagozatának elnöke.

Markus Gratzer az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) főtitkára pedig egyenesen az érintettek arculcsapásának nevezte a kormány döntését a részleges nyitással kapcsolatban. Ha a fodrászok nyitva lehetnek, akkor a szállodákat is meg kell nyitni, mégpedig mindenütt Ausztriában – foglalta össze a szövetség álláspontját. Egyben felszólították a szövetségi kormány, hogy márciusban is biztosítsák az elmaradt forgalom megtérítését, mert a járvány után az „egészséges embereknek egészséges gazdaságra” van szükségük.

Forrás: GD Consulting


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.