hirdetés
hirdetés

Dubaj rekordéve

A Dubaji Turisztikai Hivatal (DTCM) adatai szerint 2017 Dubaj újabb rekordéve lehet; összesen 11,58 millió külföldi látogatót regisztráltak az év első kilenc hónapjában, ami 7,5 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

hirdetés

India továbbra is az elsőszámú küldő piac, ahonnan a január – szeptember időszakban 1,478,000 turista érkezett. A nagymértékű növekedés a hatékony desztinációs marketingnek tudható be, de szerepe lehet benne a bollywoodi szupersztárral, Shah Rukh Khannal kialakított szoros együttműködésnek is.

A kínai turisták továbbra is az 5. legnagyobb forgalmat bonyolító látogatók, és számuk 49%-os növekedést mutat. A jelentős előrelépés a kínai turisták számára ma már ingyenesen megkapható vízumnak is betudható.

Szaúd-Arábia és az Egyesült Királyság továbbra is a második és harmadik „helyezett” - összesen 1.250.000 szaúdi és 905.000 brit utazó látogatott el Dubajba 2017 január-szeptember időszakban. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Az első 20 piac közül az orosz forgalom rekordot döntött, mintegy 95%-os növekedéssel, melyben szintén szerepe lehet a könnyített és ingyenes vízumnak.

Regionális szinten az öböl-menti országok számítanak a legnagyobb küldő piacnak.

Dubaj nem áll le, folyamatosan fejleszti, bővíti a kínálatot minden téren – a turizmus növekedése pedig biztos jele annak, hogy ezen fejlesztések nem hiábavalóak.

A 2020-ra tervezett 20 milliós látogatószám tehát – 2020-as turisztikai vízió - úgy tűnik, hogy nem álom, hanem igen is megvalósítható terv, sőt a turizmus szektor egyre nagyobb mértékben járul hozzá az ország GDP-jéhez.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai