hirdetés
hirdetés

Elhalasztják a tokiói olimpiát

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg 2020 nyarán (július 24-augusztus 9.), az eredeti időpontban az olimpiai játékokat - jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Három olimpiát nem rendeztek meg eddig (1916, 1940, 1944), valamennyi háború miatt maradt el.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy elhalasztja a nyári tokiói olimpiát, és legkésőbb 2021-ben megrendezik. A NOB igazgatótanácsa vasárnap rendkívüli ülést tartott, és a német Thomas Bach vezette szervezet akkor számolt először azzal, hogy a július 24-én kezdődő tokiói olimpia elmaradhat.

Az indoklásban azt írják, hogy a WHO-tól kapott információk alapján a NOB elnöke és japán miniszterelnöke úgy döntött, hogy jelen körülmények között nem tartható meg az olimpia. El kell halasztani, de 2021 nyaráig mindenképp meg kell rendezni a játékokat. Mindezt a sportolók és az olimpia rendezésében érdekelt személyek egészségének megőrzése érdekében teszik. Halasztásra még nem volt példa, legutóbb 1944-ben történt olyan, hogy nem tudták megtartani az olimpiát, akkor a világháború miatt - írja az Index.

Japán elvileg készen áll az olimpiára, de a világ többi része a járvány pillanatnyilag nem. Elég csak az olaszok megfeszített küzdelmére gondolni, de Spanyolországban is nagyon megemelkedett a fertőzöttek száma, és ez várható Nagy-Britanniában is. Sok sportágban már befejeződött a kvalifikáció, de az összes olimpiai helynek csak az 57 százaléka kelt el eddig

A labdarúgó Európa-bajnokságról az UEFA már egy hete úgy döntött, hogy 2021 nyarán bonyolítják le. Az olimpiát is halasztják, így eléggé zsúfolt lesz jövőre a versenynaptár. 2022 februárjában Pekingben téli olimpiát rendeznek, 2022 novemberében pedig Katarban labdarúgó világbajnokság lesz. A halasztás sok sportág versenynaptárát átírja jövőre. A vizes világbajnokságot 2021. nyarán Japán déli részén, Fukuokában rendezték volna meg, várhatóan ez elmarad. Az is lehet, hogy 2023-ra tolódik. Ez a csúszás Budapestet is érintheti, mert a Duna Arénában rendeznék a 2027-es vb-t.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai