hirdetés
hirdetés

Franciaországban mindig történik valami

Míg Franciaország 2018-ban 89,4 millió turistát fogadott, akik 56 milliárd eurót meghaladó összeget költöttek itt, a UNWTO előzetes jelentése szerint az ország 2019-ben is megőrizte vezető pozícióját a világ turizmusában - derült ki az Atout France február 24-i Focus on France rendezvényén.

hirdetés

És bár a tavalyi nemzetekre lebontott statisztikák még nem állnak rendelkezésre, 2018-ban 202 ezer honfitársunk látogatott Franciaországba (ami 37 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest), a Budapestről közvetlen járattal elérhetővárosok számának bővülése miatt ezen a téren is valószínűsíthető a további emelkedés.

Mindezért persze a franciák is folyamatosan tesznek, hiszen évről évre számos újdonsággal és tematikus ajánlattal várják a látogatókat. Idén Metz-ben és Amiens-ben egyaránt a katedrális fennállásának 800. évfordulóját ünneplik, igazi 21. századi attrakciókkal. Bordeaux-ban április 17-én nyílik meg az elhagyatott tengeralattjáró-bázis átalakításával kiállítótérré avanzsáló Bassins des Lumieres és Párizsban is átadják a felújított, 1870-ben elkészült La Samaritaine komplexumot, amely bevásárlóközpontot és szálláshelyet is kínál. Ugyanekkor nyílik meg ismét a Chanel támogatásával megújuló Palais Galliera divatmúzeum a fővárosban. Nyáron adják át a Place de la Concorde-on a haditengerészet egykori főhadiszállásából kialakított Hotel de la Marine monumentális történelmi épületét, valamint a Collection Pinault kiállítótermét is.  

Hotel de la Marine Párizs

És bár a francia gasztronómiának nincs szükséges komolyabb hírverésre, Párizsban júniusban úttörő jelleggel rendezik meg a Paris Food Forumot, amelyre a világ vendéglátóipari szakembereit várják közös eszme- és tapasztalatcserére, az ágazatot érintő globális kihívások megvitatására.

A Loire-völgyében, Fontevraud-ban az apátság épületében új kortárs művészeti múzeum nyílik, a normandiai Deauville-ben pedig az egykori ferencesek otthona debütál kiállítótérként a nyáron.

Mindezek mellett országszerte számos izgalmas kiállításból válogathatunk, a gasztronómiától a fekete szín központba állításán át az impresszionistákig és Picassóig, miközben fesztiválból is szinte áttekinthetetlen a kínálat. Brestben az International Maritime Festivalon a tengerészek látványos vetélkedőjét nézhetjük, Antibes-ban a Jazz Festival á Juant hallgathatjuk, Bretagne-ban az Interceltique-n a kelta népek mutatkoznak be. Mindeközben 2020 Lille a világ dizájn fővárosa, az elzászi Colmar pedig büszkén viseli a Best Destination Europe címet.

Colmar

A francia nagykövetség rezidenciáján rendezett workshopon mindezek mellett Occitaine régió, Saint-Tropez, a Lés Menuires, valamint a B&B Hotels részletesen is bemutatkozott az érdeklődő újságíróknak.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai