hirdetés
hirdetés

Isten saját hazája

Aki szeretne elefántokkal, fürdeni, kókuszfára mászni, vadregényes vizeken evezni, hajón lakni, történelmi emlékek közt csavarogni vagy épp helyi gyerekekkel szelfizni, vegye az irányt Kerala felé!

hirdetés

India délnyugati államában igazán zöld és vizes vidéken mindezt egy helyen teheti meg, ráadásul az ayurvédával is autentikus környezetben ismerkedhet meg - derült ki a szeptember 17-én tartott prezentációból, amelyen a Kerala Tourism, valamint számos helyi szolgáltató képviselője találkozott hazai utazászervezőkkel, a Tal Aviation szervezésében.  

Az önmagát "God's own country", vagyis Isten saját hazája szlogennel hirdető állam egyre növekvő népszerűségét nem csupán a statisztikák mutatják (öt év alatt 27 százalékkal emelkedett az ide érdekező turisták száma, elérve a 10 milliós határt), hanem a média érdeklődése is. Kerala felkerült például a CN Traveler 2019-es “bakancslistájára”, és számos további globális utazási ajánlóba. A sikerhez pedig itt minden adott: 600 kilométernyi tengerpart, 44 folyó, 900 kilométernyi vízi útvonal, világörökségi helyszínek, nívós szállodák és számos nemzet kulturális fúziójából született ételek várják itt a látogatót. Mindezt a magyar turisták is kezdik felfedezni, és számuk egy év alatt 1200-ról 2450-re ugrott, de a Kerala Tourism célja az ötezres látogatószám elérése. Ehhez sok segítséget nyújtanak az Öböl-térség fuvarozói, akik járataival egyetlen átszállással érhető el az állam, és számítanak a hazai utazásszervezők érdeklődésére is. 

Keralát nem véletlenül nevezik a Kelet Velencéjének is, hiszen a víz alkotta csatornahálózat sok helyen az utat helyettesíti, a helyiek hajókon járnak dolgozni, iskolába vagy éppen a boltba. A tengerparton számos szálloda épült, de aki hegyvidéki kirándulásokra vágyik, fűszer- és teaültetvényeken barangolhat. Az állatvilág többek közt tigrisrezervátumban ismerhető meg, a kultúrára kíváncsiak pedig beülhetnek egy kathakali táncestre. Az ajurvéda lépten-nyomon fellelhető, hiszen ez itt alapvetően életstílus, nem pedig medicina. A biztonságra ügyelnek, csakúgy, mint a fenntarthatóságra - ezt bizonyítja például a WTM-en 2018-ban elnyert Best Responsible Tourism Award is. 

A fejlesztések is folyamatosak, Malabar, az egykori kereskedőváros is egyre komolyabban készül a turisták fogadására, és nemrég nyílt meg a Jatayu Earth Center, a világ legnagyobb madárformájú szobra alatt kínál számos aktív kalandot. A sportkedvelők pedig a világ legnagyobb és legzöldebb csapatversenyén, a Kerala Boat League-en nézhetik meg a ritmusra evező sportolókat. 

További információ: https://www.keralatourism.org/

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai