hirdetés
hirdetés

Jövőre negyven új szálloda várja a magyarokat Horvátországban

Negyven új, vagy felújított négy- és ötcsillagos, főleg tengerparti szálloda várja jövőre a magyarokat Horvátországban. Ezt a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének vezetője mondta munkatársunknak azon a workshopon, amelyet a fővárosban október 2-án rendeztek és amelyre 40 hazai utazásszervezőt fogadott mintegy 25 horvát szálloda és iroda képviselője. 

hirdetés

Az évek óta már hagyományosan megrendezett, immár tizenkettedik üzleti találkozón Marin Skenderovic azt is elmondta, hogy ezek a találkozók olyanok, mint az utazás kiállítások, főleg kapcsolatépítésre és a jövő évi programok bemutatására alkalmasak.

Hazánk a legnagyobb küldő országok között, a vendégszámot illetően, a 8. helyen áll, de az előttünk álló szlovákok és hollandok számai hamar behozhatók, ha továbbra is ilyen ütemben utazunk kedvenc tengerpartunkra.

A magyarok kedvelt úti céljairól szólva Marin Skenderovic elmondta, hogy főleg a távolság határozza meg honfitársaink üdülési kedvét. A legkedveltebb a Kvarner régió, az Isztriai-félsziget a következő, majd Split és Zadar térsége következik, az ötödik helyen pedig Sibenik régiója áll.

Egy múlt hónapi statisztika alapján 521 ezernél is több magyar kereste fel az országot, és a turisták több mint 2,793 millió éjszakát töltöttek ott. Ez létszámban majdnem 12 százalékos, vendégéjszakában 10 százalékos növekedés a múlt év hasonló időszakával összevetve.

A képviselet vezetője szerint a mai adatok alapján már 2 millió 950 ezer a vendégéjszakák száma, és elérik a 3 millió vendégéjszakai számot is az év végéig, mivel még előttük áll a Zágrábi Adventi napok, amelyek számtalan turistát vonzanak.

fotó: Urbán Györgyi
fotó: Urbán Györgyi

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai