hirdetés
hirdetés

Komoly támogatást nyújt Románia a turisztikai ágazatnak

A román kormány tetemes összeget csoportosít ideigenforgalmi vállalatok kisegítésére idén és jövőre. Az egyik szálloda vezetőjének beszámolója szerint a támogatás elsősorban a munkaerő megtartását szolgáhatja, mivel a bérköltségek aránya teljes kiadásaikon belül durván nőtt.

hirdetés

Elkezdődött az állami támogatás kifizetése a turisztikai és vendéglátóipari cégeknek Romániában. A támogatás célja az ágazati szereplők részleges kártalanítása a koronavírus-járvány miatt elszenvedett veszteségekért. A cégek a 2020-as és a 2019-es árbevétel különbségének 20 százalékát igényelhették - írja a Maszol cikke alapján a napi.hu.

A támogatások keretösszege 2,1 milliárd lej (157 milliárd forint, egy Puskás Stadion ára). Ebből egymilliárdot idén megkapnak a jogosultak, a fennmaradó 1,1 milliárdot pedig 2022 folyamán utalják. A támogatást nyolcezer cég igényelte.

Az idegenforgalmi üzletemberek elmondása szerint a legnagyobb kiadásaik a dolgozókkal vannak, akiket egyre nehezebb megtartani. Két éve a bérköltségek a kiadásoknak még csak 20 százalékát tették ki, jelenleg azonban már a 35-40 százalékát.


Călin Ile, a Romániai Szállodaipari Szövetség elnöke szerint idén 4,2-4,3 milliárd lej lesz a szállodaipar éves forgalma. Az ágazati árbevétel 2019-ben 6,5 milliárd lej volt, ami tavaly 3,5 milliárd lejre csökkent.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk