hirdetés
hirdetés

Melegebb égtájakra repül a télen a Lufthansa

Tampa, Nairobi, Malé és Cancún - új szabadidős úti célok is szerepelnek a Lufthansa Csoport téli menetrendjében.

hirdetés

A Lufthansa Csoport 101 ország 261 célállomására indít járatot a téli menetrendi időszakban. A Lufthansa Csoport légitársaságai – az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a Germanwings, a Eurowings, a Lufthansa és a SWISS – ezen a télen összesen heti 20 380 járatot üzemeltetnek. 

A menetrend 2015. október 25-től, vasárnaptól 2016. március 27. szombatig lesz érvényben. Október 1-jével a Lufthansa és az Austrian Airlines új tarifakoncepciót vezetett be a belföldi és az európai útvonalakon. A turista osztályon utazók három, “Light”, “Classic” és “Flex” elnevezésű jegytípusokból választhatnak. A különbség elsősorban az előzetes ülésfoglalásban, az átfoglalásban, illetve törlésben, továbbá a feladható poggyászban rejlik. 

A Lufthansa Csoport legfontosabb újdonságai: Lufthansa

Ezen a télen a Lufthansa 197 célállomásra összesen heti 9 900 járatot üzemeltet. A téli menetrend bevezetésével a Lufthansa tovább bővíti interkontinentális kínálatát, amelyet elsősorban a szabadidős céllal repülők számára alakított ki. Az első ilyen célállomás a Frankfurtból elérhető Tampa (Florida), amelyet a Lufthansa szeptember 25-én vezetett be a hálózatába, és amelyet számos másik város követ majd: október végétől Nairobi (Kenya), majd december elejétől Cancún (Mexikó) lesz elérhető, majd Malé (Maldív-szigetek), Mauritius és Panamaváros egészítik ki a kínálatot 2016. márciusától.

Az egyik új téli úti cél, Cancún. Forrás: (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Mardetanha
Az egyik új téli úti cél, Cancún. Forrás: (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Mardetanha

Jó hír az Airbus A380 rajongóinak: a Lufthansa most először üzemelteti ezt a géptípust a Frankfurt-Hong Kong útvonalon. Bővül továbbá a járatszám Luxemburg irányába, Frankfurtból heti 28, Münchenből pedig heti 24 járat indul a Benelux-államba, ami jelentősen magasabb, mint az eddigi járatszám. Az új téli menetrend óránkénti csatlakozási lehetőséget kínál Münchenből Düsseldorfba és Berlin-Tegel-re.

Ezt a könnyen megjegyezhető menetrendet a légitársaság már tavaly bevezette München és Frankfurt, illetve Hamburg között, most pedig minden egész órakor a fővárosba, óra harminc perckor Düsseldorfba indul járat. Ezen a télen Fokvárost Münchenből lehet elérni. Október 25-étől naponta jár majd egy Airbus A340-600-as négyosztályos kialakításban Dél-Afrikába.

A Lufthansa utasai akár a Kanári-szigetekre is megszökhetnek a zord téli időjárás elől: október 25-től München és Fuerteventura között jön létre új kapcsolat, majd október 31-étől Tenerife is elérhető lesz. Ha valaki hűvösebb időjárásra vágyik, az is megtalálja a számítását, hiszen Münchenből közvetlen járat indul majd Finnország legnagyobb és leghíresebb sportközpontjába, Kittilä-ba, ahová december 19-étől minden szombaton indul járat. A város alig 170 kilométerre fekszik az északi sarkkörtől. A közeli Levi-ben található Lappföld legnagyobb téli sportközpontja.

Germanwings és Eurowings

A 2015/2016-os téli menetrendben a Germanwings és a Eurowings 36 ország 100 célállomására indít járatokat, köztük hat tengerentúli városba is.

Ezen a télen az új Eurowings először száll fel az osztrák fővárosban létesített központjából és közvetlen járatokat indít Barcelonába, Palma de Mallorca-ra és Londonba. 2015 novemberétől hosszú távú járatokat üzemeltet majd Köln/Bonn repülőteréről Airbus A330-200-as gépekkel. A hat interkontinentális célállomás közül az első a kubai Varadero lesz, majd a thaiföldi Phuket és Bangkok, Dubai, majd a Dominikai Köztársaságban Puerto Plata és Punta Cana lesz az utolsó két állomás.

SWISS

Ezen a télen menetrendbe áll a SWISS flottájának új zászlóshajója, a 777-300ER: 2016 januárjától az új repülőgép a Zürich-New York útvonalon közlekedik majd. Az új téli menetrendben a SWISS növeli járatszámát Sao Paoloba (Brazília), Miamiba (Florida), a genfi bázis téli menetrendjében a légitársaság nagyobb sűrűséggel indít járatokat Portugáliába és Oroszországba a megnövekedett téli igényekre reagálva. A SWISS 49 ország 105 célállomására repül ezen a télen.

Austrian Airlines

A 2015/2016-os téli menetrendben az Austrian 59 ország 130 célállomására indít járatokat. A légitársaság elsősorban a szabadidős városokra fókuszál, így Miamira (Florida), ahová heti öt járatot indít. Októbertől ugyancsak kínál kapcsolatot Mauritiusra és Colombora (Srí Lanka), novembertől pedig Marrakeshbe (Marokkó). A szezonális igényeket kiegyenlítve az Austrian Airlines így nem csupán nyáron, hanem télen is számos meleg égövi városba indít járatokat.

Brussels Airlines

Belgium vezető légitársasága megerősíti vezető szerepét Afrika-specialistaként: október 26-tól új járatot indít Brüsszelből Ghánába: a fővárosba, Accrába hetente négyszer közlekedik járat. A menetrend ideális átszállást tesz lehetővé Németországba, Franciaországba, Nagy-Britanniába, Olaszországba, Ausztriába, Svájcba, a Skandináv-országokba és az USA-ba. Ezen a télen a Brussels Airlines bővíti európai menetrendjét.

A légitársaság heti öt alkalommal indít járatot Brémába, új desztináció lesz Zágráb (heti hat járat) és Billund (heti 12 járat). Végül, de nem utolsósorban a Brussels Airlines jó hírekkel szolgál a napozás szerelmeseinek: Tenerife és Gran Canaria heti két alkalommal lesz elérhető brüsszeli repülőtéren keresztül. Az új járatok mellett a légitársaság növeli a járatszámot számos meglévő útvonalán, így több járat közlekedik majd Monroviaba (Libéria), Freetownba (Sierra Leone), Loméba (Togo), Cotonouba (Benin) és Ouagadougouba (Burkina Faso).

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai