hirdetés
hirdetés

Németország: a nem védettekre teszt várhat beutazáskor

Markus Söder, a CSU bajor miniszterelnöke szerint a szövetségi kormány mindenki számára koronavírus-tesztet írna elő, aki augusztus elsejétől belép Németországba, és nincs védettsége számolt be a Süddeutsche Zeitung, és a schengenvisainfo. Jelenleg csak azoknak kell negatív koronavírus-teszttel rendelkezniük, akik repülővel érkeznek Németországba - írja a 24.hu.

hirdetés

Söder arról beszélt, hogy a szövetségi kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy augusztus 1-jétől egységes tesztkövetelményt vezethessenek be nem csak a légi, hanem a közúti útvonalon, illetve vonattal érkezők tekintetében is. A beutazási szigorítás eredetileg tervezett időpontja szeptember 11. lett volna, de ezt Söder szerint „vicc lett volna”, hiszen a nyári szabadságszezon még a késői vakációval rendelkező országokban is véget ér ekkorra. Kedd délután a szövetségi kormány köreiből már elkezdett szivárogni, hogy szavazásra bocsáthatják a beutazási szabályok szigorítását, amelyet azonban az arányosságra hivatkozva kifejezetten ellenez Christine Lambrecht SPD-s igazságügyi miniszter.Az SPD vezetője, Saskia Esken viszont támogatja a kötelező tesztelés mielőbbi bevezetését: „Jól látható, hogy a külföldi utazás kockázattal jár”, mondta, hozzátéve, hogy a hazatérők hordozhatják a koronavírust vagy valamelyik variánsát. Lars Klingbeil, az SPD főtitkára a ZDF-en elmondta: pártja biztonságosabbá szeretnék tenni az utazást, ehhez pedig bővítenék a tesztelési kötelezettséget. Mindehhez jogilag tiszta és arányos szabályozásra van szükség.

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter a Bildnek úgy nyilatkozott: azoknak, akik igazolni tudják, hogy be vannak oltva, illetve kigyógyultak a koronavírusból, nem kell negatív teszteredménnyel rendelkezniük. Marcus Söder azonban konkrétan nem tért ki arra, hogy az augusztus 1-ére tervezett szigorítás hogyan szabályozná az oltott és a kigyógyult személyek beutazását.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai