Fenntartható repülőgép-üzemanyagot tesztel a MOL és a Wizz Air

Fenntartható repülőgép-üzemanyagot tesztel a MOL és a Wizz Air 

A MOL a Budapest Airporttal, a Wizz Airrel és a Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.-vel együttműködve megkezdte a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) kereskedelmi tesztelését. Az együttműködés célja a teljes légiközlekedési ágazat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése és a Budapest Airport üzemanyag-ellátórendszerének felkészítése a 2025-ben életbe lépő, az EU által meghatározott fenntartható üzemanyag használati kötelezettségre - tájékoztatta lapunkat a légitársaság. 
Már biztos: a hidrogén lehet az új kerozin

Már biztos: a hidrogén lehet az új kerozin 

Hidrogénnel táplált hajtóművet tesztelt a Rolls-Royce és az Easyjet - írja az AIRportal.hu.
Szlovákia: már a negatív teszt is beugró a szálláshelyekre

Szlovákia: már a negatív teszt is beugró a szálláshelyekre 

Szlovákiában a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) intézkedése szerint szerdától már nemcsak az oltottak és a betegségen átesettek, hanem a negatív vírusteszttel rendelkezők is igénybe vehetik a szállodai szolgáltatásokat, február végétől pedig megkezdődik a koronavírus terjedése miatt hozott korlátozások szélesebb körű feloldása.
Hamarosan jön a könnyítés az angliai beutazásban

Hamarosan jön a könnyítés az angliai beutazásban 

Februárban szűnik meg a külföldről Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége - jelentette be hétfőn Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A kötelező teszt megszűnéséről Shapps tájékoztatása előtt nem sokkal Boris Johnson miniszterelnök is szólt, de ő időpontot még nem említett.
Péntektől könnyebb a beutazás Angliába

Péntektől könnyebb a beutazás Angliába 

Megszűnik a héten a külföldről Angliába utazók indulás előtti koronavírus-tesztelési kötelezettsége, és az érkezés után is elégséges lesz egy gyorsteszt, amelynek eredményét nem kell elkülönítésben megvárni - jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.
Ausztriában március végéig ingyenesek maradnak a Covid-tesztek

Ausztriában március végéig ingyenesek maradnak a Covid-tesztek 

Az osztrák egészségügyi tárca az elmúlt hetekben  szakértők bevonásával intenzíven foglalkozott a koronavírustesztek ingyenességének vizsgálatával, és végül a folytatás mellett döntöttek.
Mostantól teszt nélkül az Egyesült Királyságba az oltottaknak

Mostantól teszt nélkül az Egyesült Királyságba az oltottaknak 

Hétfőtől nem kell koronavírus-tesztet elvégeztetniük a Nagy-Britanniába való beutazás előtt azoknak, akik mindkét oltási dózist megkapták, és nem a brit kormány által vörös - vagyis a legmagasabb járványkockázatú - kategóriába sorolt országokból utaznak az Egyesült Királyságba.

Októbertől teszt nélkül utazhatnak az oltottak Nagy-Britanniába 

A jövő hónap elejétől nem kell koronavírus-tesztet elvégeztetniük az angliai beutazás előtt azoknak, akik mindkét oltási dózist megkapták - jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter.
Németország: a nem védettekre teszt várhat beutazáskor

Németország: a nem védettekre teszt várhat beutazáskor 

Markus Söder, a CSU bajor miniszterelnöke szerint a szövetségi kormány mindenki számára koronavírus-tesztet írna elő, aki augusztus elsejétől belép Németországba, és nincs védettsége számolt be a Süddeutsche Zeitung, és a schengenvisainfo. Jelenleg csak azoknak kell negatív koronavírus-teszttel rendelkezniük, akik repülővel érkeznek Németországba - írja a 24.hu.
Olaszország: hamarosan nem kell teszt a kétszer beoltott turistáknak

Olaszország: hamarosan nem kell teszt a kétszer beoltott turistáknak 

Május 15-től indul az olaszországi nyári idegenforgalmi szezon, amikortól a többi között a teljesen átoltott külföldiek esetében eltörlik a tesztelést és a karantén-kötelezettséget - számoltak be erről az olasz lapok szerdán.

Tirolt csak negatív COVID-teszttel lehet elhagyni 

A brit és a dél-afrikai koronavírus mutáció terjedésnek megfékezése érdekében péntektől (02.12-től) csak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszteredmény birtokában lehet az ausztriai Tirol tartományt elhagyni. Súlyos pénzbírság jár a teszttel nem rendelkezőknek.

Nincs értelme kötelezővé tenni az utasok oltását - a Swiss vezér szerint 

A Swiss légitársaságtól hamarosan távozó vezérigazgató, Thomas Klühr az SRF svájci médiumnak úgy nyilatkozott: nem szeretné, ha a nemzetközi utasoknak kötelezővé tennék az oltás meglétét, szerinte nincs értelme egy ilyen szabálynak - tájékoztat a RepjegyKialy.hu.

Megkapta az engedélyt az 1500 forintos koronavírusteszt 

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet már áldását adta arra az új koronavírustesztre, amely feltalálója szerint 15 percen belül eredményt ad, és megfizethető árral rendelkezik.

Szeptember 1-től még több dolgozót tesztelnek az osztrák turizmusban 

Elisabeth Köstinger turizmusért felelős osztrák miniszter bejelentése alapján szeptember elsejétől a szállodákban dolgozók mellett az éttermekben, egyéb vendéglátóhelyeken, továbbá a kempingekben és az ifjúsági szállásokon a vendégekkel közvetlenül érintkező munkatársakra is kiterjesztik az állami szűrőprogramot - írja a GD Consulsting.

Tömegesen tesztelik a turisztikai dolgozókat Ausztriában  

Szinte az összes turizmusban dolgozót tesztelik az ausztriai Wolfgangsee körül, miután az utóbbi napokban vészesen megugrott a koronavírusos esetek száma.

11 ezer német turista teszteli Spanyolországot 

Kísérlet indul Spanyolországban. Közel 11 ezer német turista érkezik az idegenforgalomra nagyon ráutalt országba, velük fogják tesztelni azt, hogy mi lesz egy hét múlva, amikor Spanyolország megnyitja a határait más EU-ország állampolgárai előtt.

Fenntartható repülőgépvontatót tesztel a KLM 

A KLM május végén csatlakozott ahhoz a Schiphol repülőtéren végzett teszthez, melynek során egy új, fenntartható repülőgépvontatási módszert vizsgálnak.

Ingyen teszteli vendégeit a hamarosan nyitó Hertelendy 

Azért, hogy ezt elmondhassák magukról, a kötelezően előírt óvintézkedéseken túl, -mint a gyakori fertőtlenítés, kötelező minimális távolságtartás, gyakori kézmosás, folyamatos maszkhasználat – , számos extra intézkedést hoztak.

Az osztrákok könnyítenek a beutazási szabályokon 

Amilyen kaotikusan és sietve zárkóztak be az országok a koronavírus elől, most ugyanolyan sokféleképpen nyitnak újra a nagyvilág felé.

Áttörés: a levegőbe emelkedett a világ első elektromos utasszállítója 

Sikeresen tesztelték a világ első elektromos utasszállító repülőgépét. Egy hatüléses géppel sikerült három percig a levegőben maradni.

Vajakat és sűrített paradicsomokat rangsoroltak a PGA tesztsorozatában 

A Pannon Gasztronómiai Akadémia vállalta fel azt a missziót, hogy szakmailag hiteles orientációt adjon a sokszor vitatott minőségű alapanyagokból a legjobbak kiválasztásához.

Kirobbant a csomagtér ajtaja 

Az új, még tesztfázisban lévő 777X típus összes tesztjét felfüggesztette a Boeing lapértesülések szerint.

Meglepő eredménnyel zárult a Nébih rozétesztje 

A kékfrankos rozé borokat tesztelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). 

Szélcsatornában tesztelték a magyar IC-t 

A világ legnagyobb szélcsatornájában tesztelték a hazai vasúti járműgyártás első IC+ kocsi prototípusát. Bécsben a Rail Tec Arsenal klíma-szélcsatornájában szélsőséges időjárási körülményeket szimulálva, 300 km/h-s menetszélben vagy -50 fokos hidegben is működőképesnek kell maradniuk a tesztelt járműveknek. Az első IC+ kocsin befejeződtek a fedélzeti utaskomfort-vizsgálatok, a jármű megfelelt a teszteken, július 10-én, szerdán indul vissza Ausztriából Szolnokra.

Indul a hamudetektor éles tesztje 

Végső fázisába ért az easyJet, az Airbus és a Nicarnica Aviation által fejlesztett AVOID hamudetektor technológia tesztelése. A különleges kísérlet utolsó lépéseként 1 tonna, Izlandról gyűjtött vulkáni hamuból hoznak létre mesterséges felhőt a légtérben, hogy azzal teszteljék az új technológia hatékonyságát. A detektor segítségével a jövőben elkerülhetővé válhatnak a vulkánkitörések okozta fennakadások a légiközlekedésben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!