Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
Új trend: hómentes síelés?

Új trend: hómentes síelés? 

Lassan hozzászokik az ember, hogy siralmas hóhelyzetben indul neki síelni az Alpokban bízva.
A DZT a jövőorientált és fenntartható turizmusért

A DZT a jövőorientált és fenntartható turizmusért 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december közepétől tagja a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) globális tanácsának.
Csütörtökön megbénulhat a német légi közlekedés

Csütörtökön megbénulhat a német légi közlekedés 

Sztrájkba lép február elsejétől a nagyobb német repülőterek biztonsági személyzete.
Friss DZT-jelentés a németországi beutazó turizmusról

Friss DZT-jelentés a németországi beutazó turizmusról 

Nő a külföldről érkező vendégek aránya a németországi turizmus területén.
Berlinbe menne? Ne tegye!

Berlinbe menne? Ne tegye! 

A főváros mellett számos nagyvárosban, többek között Hamburgban, Münchenben és Bonnban is az utcákon vannak a termelők. Több autópályán forgalomlassítás lesz a héten. 
Sztrájkolnak a német vasutasok, ami kihat néhány Budapestről indított járatra is

Sztrájkolnak a német vasutasok, ami kihat néhány Budapestről indított járatra is 

Január 10-én hajnaltól január 12-e délután 6 óráig sztrájkolnak a német vasút, a Deutsche Bahn dolgozói.
A WIZZ különjáratokat indít a futball Európa-bajnokság magyar meccseire

A WIZZ különjáratokat indít a futball Európa-bajnokság magyar meccseire 

A focirajongók Budapestről és Debrecenből is közvetlenül repülhetnek a magyar válogatott csoportkörös mérkőzéseire Németországba, írták ezzel kapcsolatos közleményükben.
Csendes az ünnep idén a német karácsonyi vásárokban

Csendes az ünnep idén a német karácsonyi vásárokban 

Idén zene nélkül rendezik meg a karácsonyi vásárok nagy részét Németországban. Az árusok attól tartanak, hogy karácsonyi dalok híján a vendégek kevesebb ideig maradnak, és kevesebb pénzt költenek, írja az euronews.com hírportál.
Hókáosz a síneken Németországban, az osztrák vasúti közlekedést is érinti

Hókáosz a síneken Németországban, az osztrák vasúti közlekedést is érinti 

A MÁV közleménye szerint az osztrák és a német vasúti közlekedésben a havazás miatti fennakadások lehetnek a Budapestre tartó és onnan induló nemzetközi vonalakon.

A németországi beutazó turizmus idei adatai 

Dinamikus fejlődést mutatnak a számok, az idei első félévben minden hónapban csökkent a különbség a 2019-es év eredményeihez képest.Június végéig a 34,9 millió vendégéjszakával elérte a krízis előtti szint 87,9 százalékát.

A top 100 legkedveltebb úti cél Németországban 

Kereken 25 ezer felhasználó több mint 20 országból használta ki 2022. szeptembere és 2023. júniusa között azt a lehetőséget, hogy a www.germany.travel weboldalon megnevezze a számára legkedveltebb és leginkább ajánlható turisztikai úticélt.

Újra vonzó Németország az izraeliek számára? 

Megnőtt az érdeklődés az izraeliek körében a német állampolgárság iránt - olyanok is átköltöznének, akiknek felmenői a zsidóüldözés elől menekültek el Németországból.

Több ezer vendéglátóhely húzhatja le a rolót a németeknél 

A Pénzügyminisztérium adatai szerint a német állam évente mintegy 3,4 milliárd euró bevételtől esik el a vendéglátásban alkalmazott kedvezményes áfa miatt.

Németország fenntartható nagyhatalommá válhat 

A DZT nemzetközi Incoming & Brand Summit találkozója megerősíti Németország kiemelkedő pozícióját mint fenntartható úticél.

Egyre kevesebb húst esznek a németek 

A lakosság mintegy 10 százaléka vegetáriánus, ami 4 százalékos növekedés 2018-hoz képest, adja hírül az euronews.com portál.    

Árcsökkentésre készül több mint 150 német energiaszolgáltató 

Árcsökkentésre készül Németországban több mint 150 energiaszolgáltató - mutatta ki egy hétfőn ismertetett elemzés.

Elmarad a németországi vasutassztrájk, de lehetnek fennakadások 

Elmarad Németországban a vasárnapra meghirdetett vasutassztrájk, miután a szakszervezet és a német állami vasúttársaság (Deutsche Bahn) az utolsó pillanatban megállapodott egymással, írja a Kurier.

Németország: három kampánytéma 2023-ban 

A május 8-án, a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben Németországról tartott szakmai tájékoztatón Czeiszing Miklós, Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetője ismertette azt a három kampánytémát, amelyre Németország idei marketingstratégiája épül.  

Sokkal olcsóbban utazhatnak ismét a németek 

Május 1-től havi 49 eurós bérlettel lehet utazni a tömegközlekedési eszközökön Németországban.

Közelgő sztrájk nehezíti újra a közlekedést Németországban 

Repülőtéri és vasúti dolgozók sztrájkja nehezíti a közlekedést Németországban csütörtökön és pénteken.

Hétfőn leáll a közlekedés Németországban 

A közlekedés csaknem valamennyi formáját ellehetetlenítő munkabeszüntetés várható hétfőn Németországban több szakszervezet közös sztrájkfelhívása szerint.  

A hamburgi repteret hétfőn felejtse el! 

Észak-Németországban több repülőtér dolgozói is sztrájkra készülnek hétfőn, március 13-án.Többszáz járatot törölni kellett emiatt, tízezrek, köztük magyarok utazása kerül veszélybe.

A magyar szakma is összetenné a kezét ezért az intézkedésért 

Életbe lépett szerdától Németországban a lakossági és a vállalati fogyasztók terheit egyaránt csökkentő új energiaár-támogatási rendszer.

Fenntarthatóságban is úttörő Németország 

Az úti cél Németország számára minden témában, minden területen kiemelten fontos a fenntarthatóság, és ebben úttörőnek számít és példamutató magatartást tanúsít az egész világ számára – szögezte le Czeiszing Miklós a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetője az Utazás Kiállítás szakmai napján Vágyak és törekvések a fenntartható turizmusért címmel megrendezett konferencián. 

Nő a nemzetközi kereslet a klímabarát utazások iránt 

Annak érdekében, hogy az úticél Németország a desztinációk versenyében elért jó pozíciója tovább erősödhessen, szükséges, hogy folyamatosan központi téma legyen a klíma-, illetve környezetbarát utazások és a források felelősségteljes kezelése - írja közleményében a Német Turisztikai Hivatal (DZT).

Megduplázódott tavaly a német repterek utasforgalma 

Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján.

Duplájára nőtt idén nyáron a légi utasforgalom Németországban 

Az idén nyáron duplájára nőtt a légi utasforgalom Németországban az előző évihez képest, de még mindig elmarad a pandémia előtti szinttől a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése alapján.

Kevesebb utazást tervez a németek jelentős része 

A német lakosság többsége igyekszik visszafogni kiadásait, és az általános drágulás folytatódására számít egy kedden ismertetett felmérés szerint.

Egyre kevesebb a németek szabadon elkölthető jövedelme 

A lakosság nagy része nem tud már pénzt félretenni a rendkívüli áremelkedés, például a megnövekedett rezsi miatt Németországban. A BVR bankszövetség becslése szerint a megtakarítási ráta 2014 óta először egyszámjegyűre csökkenhet az idén.

Németország elvesztette egyik gleccserét 

Ezen a nyáron Németország elvesztette még megmaradt gleccserei egyikét, a Schneeferner déli ágát.

Kevesebb a vendég és a bűncselekmény az Oktoberfesten 

Visszaesett a látogatók száma a müncheni Oktoberfesten a koronavírus-járvány előtti időkhöz képest, de a bűncselekmények száma is csökkent a világhírű sörfesztivál félidős mérlege szerint.

Brutál munkaerőhiány Németországban 

A német hatóságok becslése szerint több mint 1 millió 700 ezer üres álláshely van az országban, amelyet nem tudnak betölteni.A legtöbb munkavállalóra a légi közlekedésben, a vendéglátásban és az egészségügyben lenne szükség.

Szegedi gimnazisták győzelme a DZT fenntarthatóság jegyében meghirdetett diákversenyén 

Különleges díjátadó eseményen adták át a „Schülerwettbewerb - meine Traumreise nach Deutschland“ (Iskolai verseny - Álomutazásom Németországba) verseny győztesének nyereményét a budapesti Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarában, ahol a Német Turisztikai Hivatal (Deutsche Zentrale für Tourismus / DZT) is székel, amely egyben a meghirdetett diákverseny házigazdája is volt.  

Égbe szöktek az üzemanyagárak Németországban 

A tankolási kedvezmény lejártával Németországban magasabbak lettek az üzemanyagárak, mint az összes szomszédos országban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn publikált, az Európai Bizottság adataira támaszkodó jelentése alapján.

Ezek most Németország top100 úti céljai 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) online portálján 15 ezer nemzetközi látogató 30 országból érkezve választotta ki 2021. december és 2022. júniusa között saját turisztikai kedvencét Németországban. 

Ezt nem csinálhatják az üzletek télen Németországban 

Megtilthatják az üzletek üzemeltetőinek Németországban, hogy nyitva tartsák az utcára nyíló helyiségek bejáratait a fűtési szezonban - írta a Bild című lap egy készülő energiatakarékossági intézkedéscsomagra hivatkozva, amelyet a szerdai kormányülésen fogadhatnak el.

Német területre is átterjedt a cseh erdőtűz 

Két hete pusztít erdőtűz Németország keleti részén egy nemzeti parkban, a hatóságok hétfői adatai szerint még legalább egy hétig tart a védekezés.

Megint utazási korlátozás és maszkolás 

Egyre biztosabb az újabb járványhullám, ezért Belgiumban a kormány utazási korlátozásokat is tartalmazó törvénytervezetet hagyott jóvá, Németországban pedig újra kötelező lesz a beltéri maszkhasználat.

Rekordalacsony fogyasztói hangulat Németországban 

Rekordalacsony fogyasztói hangulatindexet mért júliusra a GfK gazdaságkutató intézet Németországban; a mutató a  júniusi mínusz 26,2 pontról mínusz 27,4 pontra csökkent, bár kissé kedvezőbbnek bizonyult a mínusz 27,7 pontos piaci előrejelzésnél.

Németország: újra maszkot fel? 

Elindult a koronavírus-járvány új hulláma Németországban, ezért ismét viselni kell a maszkot zárt térben és be kell adatni a negyedik oltást - javasolta a szövetségi egészségügyi miniszter egy szerdán ismertetett nyilatkozatában.

Jön a 9-Euro-jegy a németeknél 

Már mondjuk is, mi ez pontosan, és miért jó nekünk?

Egyszerű a beutazás Németországba 

Megszűnnek a korona-szabályok.

Meglepő mértékben nő az európai vegánok száma 

Európában a vártnál is nagyobb ütemben növekszik a vegánok száma. A legnagyobb arányú fejlődés Németországban figyelhető meg, ahol az asztalukról az állati termékeket száműzők köre 2020 végén meghaladta a 2,6 milliót, míg 2016-ban csupán 1,3 millióan voltak.

Durva spórolásba kezdtek hazánk legnagyobb küldőországában 

Egyre inkább jellemző a takarékoskodás a kiskereskedelemben Németországban, amióta Oroszország háborút indított Ukrajna ellen - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

Brutális sördrágulást hozhat az év Németországban 

Robbanásszerűen, akár 30 százalékkal drágulhat a sör az idén Németországban a főzdék szövetségének (Deutscher Brauer-Bund, DBB) szerdán ismertetett becslése szerint.

Mégsem lesz kötelező a covid elleni védőoltás a németeknél 

Mert a szövetségi parlament (Bundestag) csütörtökön elutasította az erről szóló indítványt.

Luxusétel lett a sült krumpli, lekerül az étlapokról 

Az orosz-ukrán háború olajválságot hozott, ez pedig egyre több éttermet ér utol. A vendéglátóhelyek egy része Németországban már most is levette az étlapjáról a sült krumplit, a következő hetekben pedig várhatóan még többen döntenek hasonlóképpen. De Belgiumban sem sokkal jobb a helyzet - írja a Roadster.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!