hirdetés
hirdetés

Rekordnyereséget ért el a Turkish Airlines

Rekordnyereséggel zárta a 2015-ös évet a Turkish Airlines: az isztambuli tőzsdén jegyzett cég 1,069 milliárd dolláros eredményról számolt be. 

hirdetés

Ez az első alkalom, hogy az egymilliárd dollárt meghaladja a társaság nyeresége. A működési eredmény 32%-os növekedéssel 895 millió dollárra ugrott, az árbevétel 10,552 milliárd dollárra nőtt. Ezekkel a pénzügyi eredményekkel a Turkish Airlines megalapozta pozícióját a világ legnyereségesebb légitársaságai között a politikai és gazdasági környezet instabilitása, illetve a jelentős valutaárfolyam-ingadozás ellenére. 

2015-ben a Turkish Airlines 13,6%-kal növelte kapacitásait (az elérhető utaskilométer tekintetében) és 61,2 millió utast szállított 453 ezer járaton, 78%-os átlagos töltés mellett. 

A Turkish Airlines jelenleg 49 török belföldi és 235 nemzetközi célállomásra repül 113 országban. Tavaly olyan útvonalakon indultak járataik Isztambulból, mint San Francisco, Miami, Maputo, Tajpej és Manila. A világ egyik legfiatalabb flottájával repülő légitársaság 304 géppel rendelkezik, ezek közül 75 a szélestörzsű repülőgép. A Turkish Airlines, amely leányvállalataival együtt 47 ezer embernek ad munkát, Törökország legnagyobb exportőre, amely jegyárbevételének 70%-át külföldön realizálja. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai