hirdetés
hirdetés

Új szabályok várhatók az osztrák síterepeken

Az ok természetesen a pandémia, és az, minél többen látogassanak az osztrák turizmus bevételét is nagyban meghatározó téli szezonban a sípályákra.

hirdetés

Mindenki, aki az osztrák, illetve a környező országok téli turizmusában érdekelt, érdeklődve várja, hogy milyen szabályok között lehet idén síelni az osztrák pályákon. Sok síterep már kitette honlapjára az előzetes szabályokat. Van olyan síterep, amely most is üzemel (Hintertux), itt már érvényben is vannak a szabályok, írja a sielok.hu nagyközönségi portál.

pixabay.com
pixabay.com

Maszkhasználat, síelés utáni bulik szigorítása, tesztelés

Mindenütt kötelező lesz a száj és orr eltakarása a lifteknél, kasszáknál és az épületekben. Több síterep azt tervezi, hogy a síbérlethez ingyen maszk jár. A hüttékben már váltakozó lesz a szabály, lesznek hegyi éttermek, ahol csak a személyzetnek kötelező a maszk. 

Mint írják, új rendeetet készítenek elő szeptemberben, e rendelet egyik kulcspontja lesz a síelés utáni bulik (apres ski) szabályozása. Erre már sok ötlet felmerült, a teljes betiltástól a regisztrációhoz kötött bulizásig. Fontos szempont, hogy azt is meg kell akadályozni, hogy erős tiltás esetén privát házibulik alakuljanak ki, így inkább az "ellenőrzött" apres-ski feltételeinek a kidolgozása a kitűzött cél. 

Valószínűleg minden síterepen lesznek karanténszobák, a gyanús esetek elszigetelésére. A vendégek és alkalmazottak tesztelése is kiemelt kérdés. Tengerparti üdülőhelyek nyári példáját követve nem kizárható, hogy a síterepek ingyenes Covid-tesztekkel engedik haza a síelőket. 

A részletes cikk itt olvasható el.

 

 

(forrás: Síelők.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai