hirdetés
hirdetés

Újabb szigorítások Európa-szerte

Az Euronews.com hírportál összeszedte azokat a korlátozó rendelkezéseket, amelyek éppen mostanában lépnek hatályba az erősődő omikron-veszély miatt négy európai országban.

hirdetés

Olaszország. Tovább szigorodtak a korlátozások, amely  az oltatlanokat érintik. A tömegközlekedésben kötelező az FFP2-es védőmaszk. A tömegközlekedési eszközökre, kávézókba, szállodákba, edzőtermekbe és egyéb szolgáltatóegységbe való belépéshez hétfőtől igazolni kell a védőoltást vagy a közelmúltban történt fertőzésből való felépülést.

AdobeStock
AdobeStock
 
 
Románia. Kleleti szomszédunk szintén szigorít a járványelőírásokon, de a hatóságok elsősorban a gócpontokat veszik célba. A 300 ezres Kolozsvárt vörös zónává nyilvánították, miután kirívóan megugrott a napi új esetek száma. A nyilvános helyek - például éttermek, kávézók, edzőtermek, sportrendezvények – kapacitásuk 30 százalékán üzemelhetnek.

Izland. A szigetországban is elkezdték oltani az 5 és 11 év közötti gyermekeket a koronavírus elleni vakcinával.

Svédország. A skandináv államban ismét általános a „home office”,  szigorúbb járványügyi szabályok léptek életbe a megbetegedések emelkedése miatt, illetve a kórházakra nehezedő nyomás csökkentése érdekében. Ezek közé tartozik, hogy korlátozzák a nyilvános eseményeken a létszámot, valamint este 11-kor bezárnak az éttermek, szórakozóhelyek.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk