hirdetés
hirdetés

Zárva marad a Louvre

Miután vasárnap az alkalmazottak aggodalmai miatt zárva maradt a párizsi Louvre, a világ egyik legnagyobb múzeuma hétfőn se nyitott ki.

hirdetés

Erről a vezetőség és az alkalmazottak képviselői közötti értekezleten határoztak. A dolgozók attól félnek, hogy az évente majdnem tízmillió, naponta több tízezer látogatót fogadó intézmény nem biztonságos járvány idején. Ezt támaszthatja alá, hogy a francia kormány az országban már 130-ra emelkedett koronavírusos megbetegedések miatt betiltott minden 5000 főnél több embert vonzó beltéri rendezvényt. A múzeumba belépni kívánó turistákat tegnap nem tájékoztatták a dolgozók által alulról szervezett zárvatartásról, ezért több százan órákig álldogáltak az esőben, abban reménykedve, hogy egyszer mégiscsak bejuthatnak a Louvre-ba.

A vezetés részéről azt közölték, hogy a nap folyamán még több hasonló értekezletet is tartanak az alkalmazottak képviselőivel, és folyamatosan értékelik a kialakult helyzetet. Az AP jelentése szerint nem egyértelmű, hogy a múzeum ki fog-e nyitni a következő napokban. Az egyik szakszervezeti vezető, Christian Galani értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a Louvre-t kihagyták az ötezer fős rendezvényeket betiltó rendeletből, és azt követelte, hogy követeljék meg a látogatóktól a szájmaszk viselését, és belépéskor vizsgálják meg őket. Franck Riester kulturális miniszter viszont úgy gondolja, hogy a Louvre látogatói teremről teremre sétálnak, így nem jelentenek akkora kockázatot, mintha mindvégig ugyanabban a teremben tartózkodnának.

(forrás: Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai