hirdetés
hirdetés

Önálló érdekvédelmi szövetséget alapítottak az utazásközvetítők

Csütörtökön a ráckevei Kék Duna Wellness szállodában megalakult a Magyar Utazásközvetítők Érdekvédelmi Szövetsége, a MUÉSZ.
hirdetés

Gruber Csaba, a Gruber Travel tulajdonos-ügyvezetője, a MUÉSZ hattagú elnökségének tagja és egyben a szervezet egyik alapítója elmondta, hogy a MUÉSZ célja az utazásközvetítői szakma széleseb körű elismertetése és megbecsülése, illetve mindenek előtt az erőteljesebb érdekképviselet, melyet a MUÉSZ meglátása szerint a közvetítéssel foglalkozó, zömében magyar tulajdonú családi vállalkozások a MUISZ égisze alatt nem kapnak meg maradéktalanul. Gruber azonban kihangsúlyozta, érdekvédelmi szervezetük nem a MUISZ ellenében alakult, nem céljuk a MUISZ pozícióinak gyengítése.

Molnár Gabriella MUISZ elnök azon aggályaira reagálva, melyek szerint a MUÉSZ megalakulása megosztottsághoz illetve olyan párhuzamossághoz vezet, amely gyengítheti az érdekképviseletet Gruber elmondta, hogy a szervezők és a magyar utazási vállalkozások túlnyomó többségét kitevő közvetítők általában kiegyensúlyozott partneri viszonya ellenére a szervezőktől eltérő tevékenységből adódóan több ponton eltérőek a közvetítők érdekei is. Ezen érdekeket - véli Gruber - hatékonyabban képviselheti egy önálló szervezet. Jóllehet a MUÉSZ tevékenysége nem irányul az utazásszervezők ellen sem - tette hozzá Gruber.

Ugyanakkor a MUÉSZ és MUISZ célkitűzései több pontbeli azonosságából adódóan, a MUÉSZ kész együttműködni a MUISZ-szal. Mint Gruber Csaba ismertette, terveik szerint egy hónapon belül tárgyalási bizottságuk hivatalosan is megkeresi a MUISZ illetékeseit, hogy egyeztessenek, különösen a készülő, az utazási vállalkozásokat érintő kormányrendelettel kapcsolatosan.

A MUÉSZ tisztségviselői a mai alakuló közgyűlés után a következők:

A MUÉSZ megválasztott elnöke:

Travia.hu Online Utazási Iroda - Szabó Zsolt  

A MUÉSZ megválasztott elnökségi tagjai:  

Amazon Travel Utazási Iroda - Vajda Ágnes

Glóbusz Travel Utazási Irodák - Angyal Enikő

Gruber Travel Utazási Irodák - Gruber Csaba

Hatos Utazási Iroda - Hatos Endréné

Kolombus Tours – Boldizsár Beáta Arika

Radisson Travel Utazási Irodák - Tóth Attila  

A MUÉSZ felügyelőbizottságának elnöke:

Travel del Mar Utazási Iroda - Csehók Elvira  

A MUÉSZ felügyelőbizottsági tagjai:

Schooner Utazási Iroda – Brotesser Zoltán

Vaya Travel Utazási Irodák - Bognár Péter

A Molnár Gabriella valamint Gruber Csaba közti, a csütörtöki alakuló közgyűlést megelőző levélváltást a letölthető fájlok közt olvasható. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai