Idén utazásra költenének leginkább a magyarok

Idén utazásra költenének leginkább a magyarok 

A magyarok 63 százalékának vannak olyan céljai az idei évre, amihez nagyobb anyagi forrás szükséges és a legtöbbet utazásra adnák ki.
Élmény, de másként: telefonmentes utazás

Élmény, de másként: telefonmentes utazás 

Egy amerikai utazási iroda telefonmentes utazásokat indít. Vajon borítékolható a siker? Vagy inkább a bukás?
A megtörhetetlen New York: barangolás a felhőkarcolók között

A megtörhetetlen New York: barangolás a felhőkarcolók között 

New York az örök szerelem, amely idén ősszel is a legszebb arcát mutatta a turisták felé. Laptársunk, a Privátbankár Világjáró rovata ismét visszatért az Egyesült Államokba.
Halassza el Izraelbe tervezett utazását!

Halassza el Izraelbe tervezett utazását! 

Magyarország arra kér minden Izraelben tartózkodó magyar állampolgárt, hogy regisztráljanak konzuli védelemre annak érdekében, hogy a magyar nagykövetség munkatársai fel tudják venni velük a kapcsolatot, és szükség esetén segítséget tudjanak nyújtani - írta Szijjártó Péter Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy szombat hajnalban a Hamász iszlamista szervezet átfogó légi, szárazföldi és tengeri támadást indított Izrael ellen a Gázai övezetből. A harcok, támadások és ellentámadások azóta fokozódtak.
Így utazik az Y generáció

Így utazik az Y generáció 

Az Y generáció fiatalabb tagjai másként és másért utaznak, mint ugyanezen generáció idősebb tagjai. A Kiwi.com felmérése alapján a 26-33 évesek vágynak leginkább múzeumba, amikor utaznak, míg a 34-42 év köztiek a festői tájat az autójukból szeretnék szemlélni.
Kulináris kalandok az őszi Horvátországban

Kulináris kalandok az őszi Horvátországban 

Számos gasztroprogrammal várja a turistákat Horvátország ősszel. 
Járatkésésre is van megoldás

Járatkésésre is van megoldás 

Ha valaki nem önszántából, hanem például járatkésés miatt nem tud időben el- vagy haza indulni, akkor bizonyos esetekben számolhat kártérítéssel.
Incentive utazás – minden amit tudni érdemes

Incentive utazás – minden amit tudni érdemes 

A vállalatok sok esetben valami különlegessel akarják megjutalmazni a legsikeresebb munkavállalóikat, a legjobb ösztönzőt pedig a legtöbb esetben egy egyszeri, megismételhetetlen élmény jelenti.
Négy ok, amiért érdemes lakókocsiban nyaralni

Négy ok, amiért érdemes lakókocsiban nyaralni 

Ez volt a harmadik év, hogy telepített lakókocsiban nyaraltunk egy olasz kempingben.
Tanulni utazás közben? Miért ne?

Tanulni utazás közben? Miért ne? 

Az utazás, a kirándulás az egyik legjobb alkalom arra, hogy élményt és ismeretet egyszerre szerezzünk, lássuk azt, amit a földrajzkönyvekben olvashatunk.

Átruházható jegyek a Wizz Air-nél 

A Wizz Air „Flexible travel partner” szolgáltatása lehetőséget biztosít arra, hogy az utazni vágyó a legvégső pillanatban válassza ki társát.

Vonattal az Alpok tetején 

Az útvonal 1.280 kilométere hatalmas hegycsúcsok, csillogó tavak, elképesztően zöld mezők, virágos rétek és meseszerű települések közt kanyarog.

Így választ repjegyet a Z generáció 

Rugalmasan és olcsón: a lehető legkevesebbet költ repülőjegyre egy Z generációs fiatal ma, amikor az utazását szervezi, a kiwi.com legfrissebb felmérése szerint.  

Így lehet a lehető legolcsóbban kihozni egy New York-i kirándulást 

Éledező turizmus, barátságosabb dollárárfolyam, új felhőkarcolók, jó idő és a járvány előttinél jóval kisebb forgalom - most érdemes New Yorkba menni.

Indul a nyári álommeló ennél a portálnál 

Magyar tagja is lesz a Kiwi.com World Travel Hacker csapatának.

Maldív-szigetek fapados áron? 

A Maldív-szigeteket sokszor a luxussal és a drága nyaralással azonosítjuk, ezért a maldív kormány tudatos lépéseket tett annak érdekében, hogy országuk szélesebb körben is elérhető legyen.

Luxusutazás az éj leple alatt 

A Nightjet bécsi indulással Berlinbe, Párizsba, Rómába, Amszterdamba visz.

Rab szigete, amely rabul ejti az utazó szívét 

Január 1-jével Horvátország bevezette az eurót, egyúttal tagja lett a schengeni övezetnek, ami a magyar turisták számára is újdonságot jelent. Az előszezonban laptársunk a Privátbankár.hu munkatársa egy hétvégét töltött a Kvarner-öböl egy meseszép, mediterrán jellegű szigetén.

Ennyit költenek a magyarok nyaralásra 2023-ban 

Az utazók mintegy 60%-a belföldi, közel 30%-a külföldi célállomást választ, és háztartásonként átlagosan 338 000 forintot szánnak az utazásra. A kutatás szerint legtöbben autóval utaznak a környező országokba, 4-7 napra, olcsó szállásokat keresve, de az exkluzív hajós utak iránt is nő a kereslet.

Szabadság szólóban 

A magyarok többsége akkor boldog, ha a párjával vagy családjával utazhat, de honfitársaink 13 százaléka kimondottan szeret egyedül világot látni, derül ki a Kiwi.com legfrissebb felmérése alapján.

II. Ramszesz fáraó szarkofágja az Air France-szal utazott 

Különleges megbízatást teljesített az Air France egyik repülőgépe: az ókori Egyiptom egyik legjelentősebb uralkodója, II. Ramszesz fáraó szarkofágját szállította Párizsba egy kiállításra.

Nem gond, hogy kire hagyjuk az állatokat, ha utazunk 

Országos jelenlétet, ezt követően külföldi piacra lépést is tervez a PetWiseCare Kft., amely hobbiállatokra vigyázók közvetítésével foglalkozik - közölte a cég az MTI-vel.

2023-ban hová és mennyien utazunk? 

A magyar kiutazást szervező hazai irodák többsége egyelőre kivár. Nagyon fekete ló még az idei év, derült ki, amikor több irodát is megkerestünk. Ebből következik, hogy még a nemzeti idegenforgalmi képviseletek sem mernek jóslatokba bocsátkozni - írja társlapunk, az mfor.hu.

Működő szankciók: kevesebbet utaztak az oroszok 

Európából szinte teljesen kiszorultak az orosz turisták, aminek a legfőbb oka nem túl meglepő módon a közvetlen járatok hiányában és a korlátozásokban keresendő - írja a Roadster.

Tizenkét évig a Föld körül 

Egy kaliforniai programozó 12 évre kivett egy kabint egy óceánjáró luxushajón, és még így is olcsóbban jön ki, mintha albérletet fizetne a munkahelye közelében, adja hírül a telex.hu nagyközönségi portál.

Horvátország is tagja lett a klubnak 

Januártól a szomszéd ország is tagja lesz a schengeni övezetnek, megszűnik a határellenőrzés. 

Az erős dollár vonzóvá teszi Európát az amerikai utasok számára 

A Travel Weekly-ben megjelent cikk szerint nagyon sok amerikai turista indult idén bevásárolni Európába, mivel a dollár árfolyama két évtizede nem volt ilyen kedvező az euróval szemben - írja  legújabb hírlevelében a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Családi pihenésre is invitál Ukrajna 

Látogasd meg most Ukrajnát! – invitál a VisitUkrainetoday információs portál. Bár azt hihetnénk, hogy a háborúban a múzsák – meg a turizmus – hallgatnak, szó sincs erről - írja laptársunk, az mfor.hu.

Külföldre még kevesen utaznak elektromos autóval 

A Jövő Mobilitása Szövetség szerint főként azért, mert nem minden országban egyszerű a töltésük. De minél északabbra megyünk, annál jobb a töltőhálózat. 

A repülőtéri káoszok ellenére júliusban is útra kel a magyar 

Csaknem megduplázódott Európában a törölt repülőjáratok száma nyáron a tavaszi hónapokhoz képest, a kiszámíthatatlanság ellenére mégis sokan választanak repülős nyaralást, derül ki a Kiwi.com adatai alapján.

NAV: külföldi nyaralás előtt célszerű tájékozódni a szabályokról 

Külföldi nyaralás előtt célszerű tájékozódni az áruk kiviteli szabályairól vagy a házikedvencek utaztatásáról, mások vonatkoznak ugyanis az Európai Unió (EU) határain belüli, illetve azon kívüli utazásokra - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

Felmérés: mindegy, hogy hová, csak induljunk! 

Ez az első olyan nyár, amikor az összes Covid-19-hez kapcsolódó korlátozást feloldották, ami óriási fellendülést hozott a repülőjegy foglalásokban a Kiwi.com adatai alapján.

Inkább élményekre költünk, mint tárgyakra 

A Mastercard új kutatása szerint az Egyesült Királyság, Svájc, Spanyolország és Hollandia vezetik a leglátogatottabb országok listáját. Erős fellendülés tapasztalható a költéseket illetően a hajóval, busszal és vonattal történő utazások területén a 2022 Covid óvintézkedések feloldása után. Inkább élményekre költünk, mint tárgyakra - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Így írta át a repülési szokásokat az orosz-ukrán háború 

A koronavírus miatt a repülés jóval olcsóbb lett. Bár ez a tendencia nem biztos, hogy folytatódik a háború miatt, hiszen az üzemanyagárak emelkedése, illetve a kereslet erősödése hatással lehet az árakra.

MÁV: ingyen utazhatnak az ukrajnai menekültek 

Hétfő délutántól kezdve ingyen utazhatnak a MÁV-START összes belföldi járatán az ukrán állampolgárok.

Felmérés a hazai Y-generáció utazási szokásairól 

A cseh székhelyű utazási technológiai vállalat felmérése szerint a legtöbb magyar fiatal Európán belüli úti célt választ idén. 

Újabb országok Amerika utazási tiltólistáján 

Újabb 12 ország került fel az utazásra nem ajánlottak közé. Ezzel már a világ mintegy 130 pontjára minősítették veszélyesnek az utazást az amerikai hatóságok.

Február 1-től könnyebb lehet az utazás az EU-n belül 

Az Európai Unió Tanácsa új ajánlást fogadott el a biztonságos és szabad utazás elősegítésére a koronavírus-járvány idején, eszerint a vonatkozó nemzeti intézkedéseket nem a regionális szintű járványhelyzet, hanem az egyes utazók egészségügyi állapotának figyelembevételével kell alkalmazni.

A covid előtti szinten a foglalások száma az ALDI-nál 

A 2021-ben mért adatok tükrében.

Erre figyeljen, ha céges autóval indul nyaralni 

Idén nyáron a járványhelyzetből eredő bizonytalanságok miatt valószínűleg minden eddiginél többen döntenek úgy, hogy autóval indulnak útnak idei nyaralásukra. A vállalatok jelentős részénél magáncélra is használható a céges jármű, így hosszabb belföldi vagy külföldi autózásnál az aktuális utazási szabályok mellett érdemes utánanézni annak is, milyen iratokat és kártyákat szükséges magunkkal vinnünk, mikor jár le ezek érvényességi ideje, és mi az, amit esetleg pluszban be kell szereznünk indulás előtt. Ehhez nyújt segítséget a flottakezelésben piacvezető LeasePlan alábbi összefoglalója.

Szabadon utazhatnak az EU-ba(n) a beoltottak 

Megegyeztek az Európai Unió országai arról, hogy megnyissák határaikat azon utazók előtt, akik már be vannak oltva – számol be a hírről a Bloomberg nyomán a Portfolio. Vannak más feltételek is.

Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltottak 

Csehországgal is létrejött a megállapodás, így holnaptól immár mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán pénteken hajnalban.

Az uniós igazolvány hamarosan leváltja a magyar védettségit 

Leghamarabb néhány napon belül, kevésbé optimista esetben május végéig összejöhet az intézmények közötti alku az uniós digitális oltási igazolványról, így tartható az a cél, hogy június 21-re jogszabály legyen az EU-n belüli nyári utazást megkönnyítő vívmányról – írja a Politico híre alapján a Portfolio.

Horvátországgal is megvan a kétoldalú egyezmény 

Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Újabb két országba utazhatunk bármilyen oltással 

Magyarország Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodott, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait és szabad utazást engednek polgáraiknak országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

Gulyás: aki beoltott, utazhat külföldre 

Elsőként a rokonlátogatást fogja engedélyezni a kormány a határok nyitásakor. A kormány álláspontja szerint aki beoltott, az egyben védett is, ezért számukra lehetséges lesz az utazás belföldön és külföldön is - írja az szmo.hu.

Szlovéniában büntetik a vörös besorolású országba utazókat 

Szlovénia megbünteti azokat az állampolgárait, akik a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozások ellenére vörös besorolású országba utaznak - mondta Ales Hojs belügyminiszter a szlovén közszolgálati televíziónak (RTV) adott interjújában kedden.

Hétfőtől pénzbírság vár a Nagy-Britanniából szabadidős céllal kiutazókra  

A brit kormány kedden ismertetett tervezete szerint jövő hétfőtől akár 2,2 millió forintnak megfelelő pénzbírsággal sújthatók mindazok, akik nyomós indok nélkül próbálnak Angliából külföldre utazni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!