hirdetés

23 éves lány nyerte Az Év Utazója versenyt

A 23 éves Dobos Judit annak a pályázatnak a nyertese, amelyet a Magyar Turizmus Zrt., az Index és a Travelo hirdetett meg. Közel nyolcvan amatőr kisfilm érkezett, és bizony nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amikor odaítélte a felhőtlen, 10 hetes, a teljes országot bejáró, kalandokkal és kihívásokkal teli programot a debreceni születésű lánynak.

hirdetés

Elsősorban látókörének szélesítése motiválta, amikor – vizsgaidőszak lévén – az utolsó pillanatban töltötte fel anyagát az Indavideóra – meséli a budapesti Sziget Eye tövében tartott sajtótájékoztató után Dobos Judit, aki Egerben tanul anglisztikát az Eszterházy Főiskolán.

Dobos Judit, az Év Utazója. Jobbra a Travelo ügyvezetője, Fináczy Dóra, balján pedig Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatója.
Dobos Judit, az Év Utazója. Jobbra a Travelo ügyvezetője, Fináczy Dóra, balján pedig Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatója.

Élete első és saját vágású videójában egy kelet-magyarországi versenypályát láthatunk, ahol egy igen ritka japán sportautót próbál ki. Kell is a vagányság, ami eddig sem volt idegen a nyertestől, hiszen tíz hét alatt az ország kilenc régiójában számos extrém dolog vár majd rá: tandemugrás, barlangkúszás, wakeboard és kalandpark, hogy csak néhányat említsünk – tette hozzá Maráczi Gábor, a turisztikai marketingszervezet stratégiai igazgatója.

A belföldi turizmus nagyjából 50%-ot tesz ki a teljes ágazatból idehaza, a cél pedig az, hogy új marketingfogásokkal főként az interneten tájékozódó Y és Z generációt, mint új célcsoportot tudja megszólítani a társaság. Az Év Utazója projekt őket is végigvezeti az ország különböző ismert és még felfedezésre váró helyszínein. A nagy kaland ténylegesen hétfőn veszi kezdetét, először Zalaegerszegről, az Őrségből és Sopronból jelentkezik be Judit, akinek kalandos beszámolóit az evutazoja.hu oldalon lehet követni. A tettre kész munkatárs természetesen fizetést is kap, bruttó 1 millió forint üti majd a markát.

Középen az Év Utazója, Dobos Judit. A díjat Fináczy Dóra (bal oldalon) és Maráczi Gábor (tőle jobbra) adták át.
Középen az Év Utazója, Dobos Judit. A díjat Fináczy Dóra (bal oldalon) és Maráczi Gábor (tőle jobbra) adták át.

Judit háromfős profi stábbal kel útra, minden héten egy másik turisztikai régió pörgős programjait tesztelve. Az általuk összeállított 8-10 perces filmek a Travelo, az Indavideo és a az Index oldalain jelennek meg, de maga az utazó is posztol majd a blog.hu-n, valamint vendégbloggere lesz az itthon.blog.hu oldalnak – magyarázta Fináczy Dóra, a Travelo ügyvezetője. A kiválasztásnál elsősorban nem a videók minősége vagy a tartalom szakszerűsége volt a döntő, hanem a természetesség, a spontaneitás, a magabiztosság.

Íme a nyertes kisfilm:

Juditén kívül még annyi jó anyag érkezett, hogy a győztes mellett – szinte holtversenyben – még két versenyző jutott a legjobbak közé. Őket is láthatjuk majd, hiszen a tervek szerint egy-egy epizód vendégszereplői lesznek.

Bódis Gábor, Hungary NEXT Tourism Destination Marketing
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai