A legnagyobb európai online utazási irodai csoport része lett az Invia

Az Invia tulajdonosa, a Rockaway Capital bejelentette, hogy a német Unister társasággal kötött szerződés értelmében a Németországban piacvezető online utazási ügynökség, az ab-in-den-urlaub.de (AIDU) és a fluege.de repülőjegy-értékesítő portálok a mai nappal a Rockaway befektető-csoporthoz kerülnek.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A cég portfóliójának már részét képező, 4 európai piacon jelenlévő Invia online utazási ügynökséggel együtt az európai online turisztikai szolgáltatások terén piacvezető csoport jöhet létre.

“Mivel az Invia és az AIDU ugyanolyan üzleti modellben működnek, célunk a portálokban rejlő szinergiák kihasználása révén egy olyan, online turisztikai szolgáltatásokat kínáló platform létrehozása, melynek köszönhetően a legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani a meglévő és leendő 140 millió, németországi és egyéb országbeli ügyfelünk számára” - nyilatkozta Jaroslaw Czernek, a Rockaway turisztikáért felelős befektetési partnere és az Invia elnöke.

A Rockaway piaci aktivitásának fókuszában három terület áll; az e-commerce keretein belül a Mall Group zászlaja alatt 6 országban folytatja működését, az árösszehasonlító oldalakkal foglalkozó divízió a héten 3 új piaccal bővült, most pedig az utazásokhoz kapcsolódó szolgáltatások kapcsán növeli jelentősen piaci szerepét ezzel, az elsősorban Nyugat-európai központú lépéssel.

A tranzakciót a Rockaway a CEFC-csoport – a cég utazási szegmensben stratégiai, a teljes üzletágban pedig financiális partnere - támogatásával realizálja. A CEFC-csoport a hetedik legnagyobb kínai, és a legnagyobb sanghaji privát vállalkozás; az idei évben a komoly presztízzsel bíró „Fortune Global 500“ 229. pozícióját szerezte meg. A vállalkozás egyik kiemelt célja az Európára irányuló tevékenységének kiterjesztése, elsősorban a turizmus és az e-commerce területein.

„A legnagyobb német online utazási ügynökség, az ab-in-den-urlaub.de, illetve az online repülőjegyértékesítéssel foglalkozó fluege.de portálokba való befektetés illeszkedik a turizmus-fókuszú stratégiánkba. Célunk, hogy segítsünk ezeknek a cégeknek kihasználni azt a potenciált, amit az Európába érkező kínai turisták jelentenek. Emellett szeretnénk kihasználni a turizmusban, repüléssel és szállásokkal kapcsolatos szolgáltatásokban rejlő szinergiákat.“ mondta Marcela Hrdá, a a CEFC China európai központjaként működő CEFC Group (Europe) ügyvezető alelnöke.

A tranzakció az Invia, a Rockaway turisztikai portfóliójának ezidáig legerősebb, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon is a piacvezetők között számontartott brandje számára is fontos előnyökkel jár majd: „Az említett márkák átvétele következtében mind ügyfeleink, mind franchise partnereink lényegesen nagyobb kínálatból válogathatnak a jövőben, az így elérhető innovációk révén folyamatosan fejlesztett, minőségi szolgáltatások keretein belül. Ennek egyik fontos eleme lesz például a továbbfejlesztett dinamikus csomagok bevezetése: ez az aktuálisan elérhető legnagyobb utazási kínálatot biztosítja majd ügyfeleink és franchise partnereink részére, melynek elemeiből egyéni preferenciáik alapján állíthatják össze utazásukat, a lehető legkedvezőbb áron.”- nyilatkozta Zakar Jozef, az Invia.hu cégvezetője.

A lipcsei székhelyű, a németen kívül osztrák és svájci ügyfeleket is kiszolgáló AIDU.de online utazási ügynökség által az idei évben értékesített - komplett utazásokból, szállásokból, repülőjegyekből, autóbérlésből és egyéb szolgáltatásokból egyedi rendszerben összeállított - dinamikus csomagok értéke megközelítőleg 499 millió euro.

A fluege.de által az idén értékesített repülőjegyek és egyéb szolgáltatások értéke, a több, mint 750, fapados és charter járatokat is üzemeltető légitársaság ajánlatát átfogó keresőnek is köszönhetően, idén elérte a 425 millió eurót.

A portál a repülőjegyeken kívül egyéb szolgáltatásokat (hotelfoglalás, autóbérlés, stb.) is kínál, valamint üzemeltet egy utazással kapcsolatos hírekre fókuszáló információs oldalt is (news.fluege.de).

Az ügyletet – melynek részét képezték egyéb portálok is, mint például a reisen.de, a billigfluege.de, a reisegeier.de, a TravelViva, az Urlaubstours és a hotelreservierung.de. - a Rockaway Capital és a CEFC-csoport (a Rockaway stratégiai partnere az utazási szektorban) együttesen finanszírozták.

A tranzakció lezárulta a jelenlegi tervek szerint 2017. elejére várható, annak pénzügyi részletei a felek megállapodásának megfelelően nem nyilvánosak.

A Rockaway Capital-ról

Az agilis vállalkozó, Jakub Havrlant által 2013-ban alapított Rockaway Capital egy igazi sikertörténet. Közép- és Kelet-Európa vezető internetes befektetőjeként elsősorban a cég- és vállalatépítésre, a kockázati tőkére és az értékteremtésre fókuszált.

Az elmúlt 3 évben a Rockaway Capital több, mint 400 millió USD-t fektetett be több, mint 20 portfóliótársaságban. Stratégiai pénzügyi partnere, a vezető és elismert kínai privát befektetési csoport, a CEFC segítségével az utazási ágazatban is folytat beruházásokat, melyek közül az Invia átvétele meghatározó volt.

Az Inviáról

A Rockaway és a CEFC-csoport 2016. első felében vette át az Inviát, a legnagyobb online utazási ügynökséget (OTA) Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában. A cég az érintett piacok szinte valamennyi szolgáltatója utazásainak, repülőjegyeinek, szállásainak illetve kiegészítő szolgáltatásainak értékesítésére specializálódott, mely tevékenységét az online téren kívül közel 200 eladási ponton valósítja meg.

2002-es alapítása óta évi 500.000 ügyfelet szolgált ki, jelenleg pedig összesen több, mint 700 embert alkalmaz. 2002-es alapítása óta teljes ügyleti értéke (TTV) 253 millió euróval nőtt, a Rockaway és a CEFC akvizícióját követően pedig a cég az utolsó negyedévben (az előző évhez viszonyítva) 48 százalékos növekedést ért el.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.