Kettő az egyben: az Uber utazási irodai szolgáltatásokat vezet be

Kettő az egyben: az Uber utazási irodai szolgáltatásokat vezet be 

Az Egyesült Királyságban élő Uber-ügyfelek hamarosan az alkalmazáson keresztül foglalhatnak repülőjegyet, köszönhetően a cég által bevezetett legújabb utazási szolgáltatásoknak - adja hírül laptársunk, a Privátbankár.hu a Travel and Leisure  turisztikai szakportál információja alapján.
Közérdekű per egy hazai utazási iroda ellen az utazók érdekeit védve

Közérdekű per egy hazai utazási iroda ellen az utazók érdekeit védve 

Egy Pest vármegyei utazási iroda fenntartotta a szerződés egyoldalú módosításának jogát, amely folytán jogellenesen bármikor, saját javára módosíthatta volna a szerződést - emiatt pert indítottak ellene.
Felemás szezon: rengeteg utas, zuhanó nyereség

Felemás szezon: rengeteg utas, zuhanó nyereség 

Az, hogy áremelésre kényszerülnek az utazási irodák, nyilvánvaló. Euróárfolyam, kerozin, egyéb költségek… De mindezen költségnövekedésnek mely részét tudják érvényesíteni az utak áraiban? Nyereségesek maradnak-e? Hogyan látják az őszi szezont? E témákról váltottunk szót a legnagyobb hazai chartereztetőkkel. Testvérlapunk az mfor összeállítása.
Megjelent  a Kárpáteurópa 2022-es katalógusa

Megjelent a Kárpáteurópa 2022-es katalógusa 

36 oldalon 45 programot tartalmaz a Kárpáteurópa most megjelent új katalógusa. Körutazások magyar szemmel. Ez a Kárpáteurópa utazási iroda szlogenje.
Változás két miskolci utazási irodánál

Változás két miskolci utazási irodánál 

Ezzel kapcsolatban a következő közleményt juttatták el szerkesztőségünkbe.
És akkor egy utazási iroda beperelte a Ryanairt

És akkor egy utazási iroda beperelte a Ryanairt 

Egy brit online utazási iroda, az On the Beach perli a Ryanairt, mert nem akarja kifizetni a visszatérítéseket és megnehezíti a foglalást.
Értékesítési hibák a turizmus területén

Értékesítési hibák a turizmus területén 

Szakértő sorolja, milyen hibákat követnek el az utazási irodások leggyakrabban, amikor valamelyik marketingcsatornáról érkezik az ügyfél.
Utazási irodák dilemmája: iroda vagy home office?

Utazási irodák dilemmája: iroda vagy home office? 

Senki nem gondolta, amikor 2020 márciusában meghirdette a kormány az ország teljes lezárását, hogy ez a hibernált állapot több mint egy éven át tart. Igaz, tavaly májustól három hónapon át nyitva lehettünk, pontosít dr. Bognárné Kovács Zsuzsa, az AB Agro tulajdonos-ügyvezetője, azonban a második hullám beköszöntével ismét folytatódott a bekapcsolt irodai gépekkel végzett, otthoni távmunka. 
A nyári feltámadásban reménykednek az utaztatók

A nyári feltámadásban reménykednek az utaztatók 

Az utazási irodák abban reménykednek, hogy nyárra már olyan átoltottsági szintet ér el a világ népessége, hogy meg lehet majd nyitni a határokat. A kereslettel a jelek szerint, biztos nem lesz gond.
Nyári szezon: még több száz utaztató kivár

Nyári szezon: még több száz utaztató kivár 

A magyarországi utazási irodák közzétették, hogy mekkora vagyoni biztosítékkal vágnak neki 2021-nek. A számok alapján teljes a bizonytalanság a szektorban, több száz - tavaly még jelentést leadó - iroda kivár, hogy miként alakul az év.

Új mobil app utazási irodásoknak 

A RateHawk online szállásfoglaló platform kifejlesztette a mobil alkalmazást utazási irodák számára.

Újabb segítség a Tui-nak 

1,8 milliárd eurónyi mentőövet kap a német Tui utazási társaság. Az összeg nagy része kormányzati forrásokból származik, vagyis a német adófizetők pénzéből - írja a portfolio. Ez a harmadik segélycsomag, amit a túlélésre fordíthat a vállalat.

Télen már kicsit jobban mehet a német utaztatóknak 

Nem terveznek hosszú távra a német utazók a TDA piackutató intézet felmérése szerint, a foglalások alapján az idei téli és a jövő évi nyári szezonban az utazási ágazat bevétele valamelyest már növekedni fog.

Rossz hír a Lufthansa-jegyeket értékesítők számára 

Még inkább megsarcolja a Lufthansa a nem közvetlenül nála intézett foglalásokat, a német légitársasági csoport közel 20 százalékkal emeli az erre kirótt tarifát - írja az AIRportal.hu.

Bezáró szállodák, bizalomvesztett partnerek, pályaelhagyó szakemberek 

Be- és kiutaztatással foglalkozó utazási irodák, szállodák és éttermek képviselőit kérdeztünk arról, mihez kezdenek most, hogy a kormány szeptembertől ismét lezárta a határt a külföldi turisták előtt. Stratégia nincs, csak a remény, hogy egy hónap múlva enyhülhetnek a szabályok - értesült a hvg.hu.

Veszteséget termelnek szezon közepén a kiutaztatók 

A tervezettnél is kevesebb charter jár, az irodák új alternatívákban gondolkoznak, de jelenleg veszteséget termelnek. Veszélyben a téli programok piaca is. Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnökével beszélgettünk.

A tavalyi kapacitások negyedével chartereztetnek idén a hazai irodák 

Mondta el csütörtökön a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Molnár Judit egy szakmai webináriumon, amelyet a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviselete szervezett.

Már tízmilliárdos veszteségnél tartanak a német utaztatók 

Az európai országokra vonatkozó utazási korlátozások feloldásával már indulhat ugyan az üdülési szezon Németországban, a turisztikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a DRV azonban az Európán kívüli kedvelt nyaralási célpontokra vonatkozó korlátozások mihamarabbi feloldását is sürgeti az eddig 10 milliárd euró bevételkiesés megduplázódásának elkerülése érdekében.

Fontos infók meg nem valósult utazások esetén 

Van, aki pénzt, és van, aki utalványt kap, de kötbér is lehet a vége. Összefoglaló pillanatnyi helyzetkép hazai utazási irodákról.

Német példát üdvözöl a MUISZ 

Mert meggyőződésük, hogy idehaza is szükség van az utazási irodákra a turizmus újraindításához. Az alábbi információt küldték el a Turizmus Online-nak, amelyet változatlan formában közlünk.

Voucherrel mentenék meg magukat a holland utaztatók 

A Holland Utazási Irodák Szövetsége (ANVR) az SGR garanciabiztosítóval közösen úgynevezett koronavouchert vezetett be.

Szaúd-Arábia és Japán is felkerült az 1000 Út térképére 

Szaúd-Arábia és Japán is felkerült az 1000 Út térképére, az egzotikus, és kisebb csoportos utakat szervező iroda emellett a már meglévő útjai közül többet is kibővített. Az iroda csatlakozva a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) felhívásához, katalógusában és a honlapon is teljes árat tüntet fel.

Szinte teljesen széthordták a Thomas Cook vagyonelemeit 

A csőd után alig két hónappal később szinte teljesen széthordták a Thomas Cook vagyonelemeit, az irodák, a légitársaságok, sőt, még a márkanév is új tulajdonsohoz került.

Online foglalási élményt és nem chatbotokat akarnak az utazók 

A Travelport kutatása szerint a utazók minél gördülékenyebb online foglalást szeretnének, baj esetén pedig chatbot helyett vaódi emberrel szeretnének egyeztetni.

Közel 20 százalékkal növelte idén forgalmát az ETI 

Az Egyiptom-specialista utazásszervező kedden mutatta be partnereinek 2020-as árualapját és katalógusát a Silverline Cruises hajóján.

Fásítással csökkenti környezetterhelését egy magyar utazási iroda 

Magyarországon első utazási irodaként szervez faültetést az egri illetőségű Békatutaj november 9-én. A kalandtúrákat szervező utazási iroda non-profit akciójának célja, hogy utasai és túravezetői által generált üvegházhatású gáz kibocsátást legalább részben ellensúlyozzák a fák növekedése során megkötött szén-dioxiddal. A hagyományteremtő céllal indított akció keretében első évben 300 csemetét ültetnek el az önkéntesek Eger mellett, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Natura 2000 területre.

Új utaztató a magyar piacon 

A Rebel Travelers a mókuskerékből kitörni vágyó fiatalokat szólítja meg.

Fővárosi utazási iroda ellen indítottak pert 

Egy fővárosi utazási iroda az ország különböző városaiban közvetítők által kötött tisztességtelen szerződéseket ügyfeleivel, ezért pert indítottak ellene - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Új NDC partnerprogram Magyarországon 

ALufthansa Csoport elindította NDC partnerprogramját, ami egyetlen közös platformon foglalja össze a Lufthansa Csoport NDC API ajánlatait, exkluzív tartalmait és megoldásait, továbbá felhasználói támogatást és tréningprogramokat kínál az érintett értékesítési partnerekszámára.

Egyre tisztábban látszanak a Turizmusfejlesztési Hozzájárulás részletei 

A 2018. január elsejétől a vendéglátóhelyekre a kedvezményes áfa fejében kirótt 4%-os turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatban még a Turizmus & Vendég márciusi számába szánt cikkünkhöz kértük a NAV állásfoglalását. Az adóhatóság a cikkben olvashatókhoz küldött némi kiegészítést, amiből újabb részletek derülnek ki a hozzájárulás áthárításával kapcsolatban.

Új helyre költözött az ETI székhelye 

Az Express Travel International Kft. tájékoztatta partnereit, hogy megváltozott a székhelyük. 

Több mint ezer utast érint a cseh utazási iroda csődje 

Szeptember 12-én csődöt jelentett az Azur Reizen és leányvállalata, a Maxi Reisen cseh utazási iroda. A fizetésképtelenség több mint ezer utast érint, akiknek az egyik fele jelenleg külföldön tartózkodik. 

Green Holidays-csőd: jár-e jutalék a közvetítőnek a meghiúsult utazásokért? 

A Green Holidays Kft. fizetésképtelensége több ezer utast érint, a kialakult helyzet több kérdést is felvet.

Cityrama: népszerű gasztroséta és új, térképes kiadvány 

A Cityrama Utazási Iroda május 4-én mutatta be megújult és új prospektusait irodai és szállodai partnerei számára a Grand Café Liberté Kávéházban. 

Cseh utazási irodát vásárolt a legnagyobb lengyel tour-operátor 

Az Itaka a csehországi Čedok utazási irodát vásárolta fel.

Új útlevélszabályok – kerülje a rutint! 

Az év január elsején lépett életbe az a rendelkezés, melynek értelmében új útlevél vagy jogosítvány igénylése esetén az új dokumentum érvényessége a kérelmező születésnapjával jár majd le, nem a kérelem benyújtásának napján, mint korábban.

Utazásszervező lett az indulhatunk.hu 

Az Indulhatunk Utazásszervező Kft. kiváltotta a 20%-os vagyoni biztosítékot, így a jövőben saját szervezésű utazásokkal is jelen lesz a magyar kiutaztatási piacon - mondta el Forró Tamás, a cég tulajdonos ügyvezetője.

Nyári kilátások: biztos befutók, reménységek 

Jól indult az előfoglalási időszak a magyarországi utazásszervezők többségénél, és ha a lendület megmarad – és nem történik valamilyen rendkívüli esemény –, akkor az idei nyári kiutazási szezon erősebb lehet a tavalyinál.

Bejelentés nélkül működő utazásszervező ügyében büntetett a hivatal 

Feketeszervező ellenőrzése kapcsán büntetett az átszervezett MKEH utódja: százezer forint a bírság, a weboldal azonban most is működik, de az ellenőrzés még folytatódik.

A nagyvilág a Z(s)EPPELIN programokkal 

Megjelent a Z(s)eppelin Utazási Iroda legújabb, 2017. évi katalógusa telis-tele újdonságokkal, közkedvelt programokkal, körutazásokkal és városlátogatásokkal a megszokott, magas Z(s)EPPELIN-színvonalon!

Az AB Agróval egyenesen Algériába 

2017-18-as újdonságait és speciális ajánlatait mutatta be az AB Agro Utazási Iroda katalógusbemutatóján február 27-én a Hotel Benczúr különtermében, az eseményen több mint 60 partner vett részt.

Utazási irodák és szállodák: se veled, se nélküled? 

A Müpában tartott MUISZ vacsorán egy panelbeszélgetés keretében esett szó a szállodák és az utazási irodák nem mindig gördülékeny együttműködéséről.

Megjelent a Taurus Reisen idei katalógusa 

Az utazásszervezőnek idén Djerbára is lesz egy charterjárata.

Nagyszabású katalógusbemutatóval indult az Anubis Travel újéve 

2017. február 17-én a Corinthia szállodában került megrendezésre Magyarország egyik legsikeresebb utazási irodájának, az Anubis Travelnek az idei katalógusbemutatója. A cég ügyvezető igazgatója, Ahmed Bahgat keleties hangulattal átitatott rendezvényen ismertette a partnerekkel a 2017-es nyár széles körű utazási kínálatát, illetve mutatta be utas- és egyben partnerközpontú újításait.

Bevált utak és újdonságok a Fehérvár Travel nyári katalógusában 

Február 13-án megjelent a Fehérvár Travel 2017. évi nyári katalógusa. A 192 oldalas kiadvány 130 féle társasutazást kínál 531 időpontban. 

Moldávia és Havasalföld a Hon Tours újdonságai között 

Stílszerűen a luxuskivitelű, 121 éves Roham étteremhajón tartotta 2017-es katalógusbemutatóját a Hon Tours Utazási Iroda február 9-én, ahol számos újdonságról számoltak be.

A legszebb fotók és a legjobb sztorik a Fehérvár Travel utasaitól 

A cég fennállásának 20. évfordulója kapcsán fotókönyvet jelentetett meg, mely nem más, mint egy válogatás utasaik legszebb fényképeiből.

Tudjon meg mindent az utazási irodai felelősségbiztosításról! 

Megszületett a várva várt utazási irodai felelősségbiztosítási termék, amely a Colonnade Insurance S.A. biztosítótársaságnál lesz hamarosan elérhető. A termék részleteit a Magyar Utazási Irodák Szövetsége foglalta össze.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!