hirdetés
hirdetés

Balatoni programajánló a szállásfoglaló portáltól

Ingyenes hozzáférésű, interaktív online térképet készített a legnagyobb hazai szállásfoglaló portál.

hirdetés

Mnden harmadik Szallas.hu-n leadott nyári foglalás a magyar tenger térségébe szól. A portál friss felmérése szerint ötből négyen legalább évi egy alkalommal ellátogatnak a Balatonra. 56 százalékuk szállást is foglal, vannak, akik saját nyaralóban vagy ismerősnél, rokonnál éjszakáznak, 23 százalékuk pedig csak fordul egyet. A gasztronómia és étteremlátogatás a strand és fürdőzés után a második legkeresettebb program.

A szállásfoglalók 44 százaléka teljes vagy félpanziós ellátást kér, minden második kitöltő legalább napi egyszer, 15 százalékuk akár többször is éttermi étkezést választ a nyaralás során. A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben a gyalog vagy könnyen megközelíthető helyeket keresik, maximum 10 km-es körzetben. Az étterem, kávézó, büfé kiválasztása során az elhelyezkedés mellett az ár és az étlap, választék a legfontosabb szempontok. Sokak nézik, hogy gyerek- és/vagy kutyabarát-e a hely, van-e terasz, kilátás, és természetesen a hírnév is döntő kritérium lehet.

A kutatás eredményeit feldolgozva a Szallas.hu elkészítette a Balaton 111 névre keresztelt, ingyenes hozzáférésű, interaktív online térképét. Egy korábbi, a Nielsennel közös felmérésükből már kiderült, hogy az utazás megtervezésekor az inspirálódás, az úti cél kiválasztása, a programtervezés és a szálláskeresés fázisai sok esetben összemosódnak vagy éppen felcserélődnek. Mivel jellemzően a programok a tervezés mozgatórugói, ami aztán a szállásfoglaláshoz vezet, ezért is tartották fontosnak, hogy legyen egy felület, ahol néhány kattintással, kényelmesen megtervezhetik a vendégek a teljes utazást a programoktól a szállásfoglalásig, fejtette ki a szállásfoglalási portál szakértője, Dobronoki Mercédesz.

A Balaton 111 térkép elérhető: ITT

 

 

(forrás: Szallas.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk