Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Közelgő hosszú hétvége: wellnesshotelekben ünnepel a magyar

Közelgő hosszú hétvége: wellnesshotelekben ünnepel a magyar 

Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalaegerszeg a közelgő hosszú hétvége legkeresettebb úti céljai a magyarok körében a Szallas.hu foglalási adatai szerint.
Szallas.hu: belföldi foglalások között a Balaton volt az első 2023-ban

Szallas.hu: belföldi foglalások között a Balaton volt az első 2023-ban 

Budapest, Siófok és Eger voltak a tavalyi év legnépszerűbb úti céljai.
Szallas.hu: még nincs vége a karácsonyi foglalásoknak

Szallas.hu: még nincs vége a karácsonyi foglalásoknak 

Budapest mellett itt a lista, mely hazai városokba történt a legtöbb foglalás eddig - az ünnepi időszakra.
Vezérváltás a Szallas.hu portálnál

Vezérváltás a Szallas.hu portálnál 

Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója 2024 februárjától leköszön, és stratégiai tanácsadóként támogatja tovább a cégcsoportot. Az új vezérigazgató érkezéséig a Szallas Groupot a menedzsment kolozsvári tagja, Rigó Ferenc vezeti.
A GVH javaslatai a szálláspiaci verseny tisztaságának növeléséhez

A GVH javaslatai a szálláspiaci verseny tisztaságának növeléséhez 

A Gazdasági Versenyhivatal által az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás magyarországi piacán lefolytatott gyorsított ágazati vizsgálatát záró jelentéstervezetéhez kapcsolódóan összegezte észrevételeit a legnagyobb magyar szállásfoglalási portál.
Szallas.hu: reagálás a GVH vizsgálatra

Szallas.hu: reagálás a GVH vizsgálatra 

A legnagyobb hazai szállásfoglaló portál amint megjelent, azonmód reagált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hazai online szállásközvetítési- és szálláspiacon végzett gyorsított ágazati vizsgálatát követő ajánlásaira.  
Kisebb az elmaradás ősszel, mint a nyáron

Kisebb az elmaradás ősszel, mint a nyáron 

A magyar vendégek országhatáron belüli foglalásai csak 7,8 százalékkal, a vendégéjszakaszám 9,7 százalékkal marad el tavaly őszhöz képest.
Szallas.hu: 1-2 éjszakás foglalásdömping, az apartmanok a nyár nagy nyertesei

Szallas.hu: 1-2 éjszakás foglalásdömping, az apartmanok a nyár nagy nyertesei 

A szállásfoglaló portál adatai alapján idén főként az 1-2 éjszakás foglalások vezettek. A tavalyi évvel összehasonlítva 15 százalékos a visszaesés, az augusztus viszont kimondottan erős hónap volt, itt 2022-höz képest 7 százalékos volt a csökkenés.
Szallas.hu: legtöbben két éjszakás belföldi úti célra indulnak

Szallas.hu: legtöbben két éjszakás belföldi úti célra indulnak 

A nyári foglalások harmada két éjszakás, negyede egy, ötöde pedig három éjszakára szól a legnagyobb hazai szállásfoglaló portál adatai szerint. Nem csak az olcsóbbra van igény: balatoni négycsillagos hotelt többen foglaltak idén, mint tavaly nyáron. Vízpartjaink közül a Tisza-tó átlagára a legkedvezőbb, egy főnek egy éjszaka 9 400 forint. 

Így alakultak július végéig a foglaltsági számok 

Vegyesek a tapasztalatok idén nyáron a belföldi turizmusban, de van egyértelmű nyertese is a szezonnak a Szallas.hu foglalási adatai szerint.

Az akciós, előleg nélküli foglalásokat keresik a magyarok 

Szallas.hu adatai alapján fontos számukra a SZÉP-kártyás fizetési lehetőség is. Friss felmérésük szerint a vendégek elsősorban online szállásközvetítőn foglalják le szállásukat.

Jóval több az előfoglalás pünkösdre, mint tavaly 

A pünkösdi hosszú hétvégére 15 százalékkal nőttek az előfoglalások az előző évihez képest - közölte saját adatai alapján a Szallas.hu szerdán az MTI-vel.

Imádják a magyarok Horvátországot, idén is sokan indulnak 

Idén még népszerűbb a horvát tengerpart a Szallas.hu foglalói körében. Az április 20-áig beérkező foglalások darabszámban 81 százalékos növekedést mutatnak időarányosan tavalyhoz képest. A legtöbb honfitársunk 5-7 éjszakára foglal, egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül. Mivel a tengerpartok, strandok és programok vonzzák a vendégeket, a Szallas.hu elkészítette horvátországi élménytérképét, és egy több mint 60 oldalas e-bookot is, ami segíti az utazás megtervezését.

Íme a Szallas.hu új arca 

 A Szallas.hu TikTok-csatornájának követői 2022 márciusában ismerték meg Pirost, az ügyfélszolgálatot egy személyben megtestesítő izgalmas karaktert. Néhány hónap szünet után Piros most nemcsak a TikTokra tért vissza színes videóival, ő lett ugyanis a Szallas.hu arca. Így már Piros mosolyog a Szallas.hu oldalán és ajánlja fel segítségét a szálláskeresőknek a 10 év után távozó Novák Mariann, az ügyfélszolgálat egykori kollégája után, aki a Szallas.hu Back Office csapatának vezetője volt - közölte a Turizmus Online-nal a társaság.

Első negyedév alakulása, előrejelzés a következőkre 

A főváros mellett Egerbe, Pécsre, Hévízre és Szegedre foglaltak a legtöbben szobát a legnagyobb hazai szállásfoglaló portál adatai alapján. A megvalósult  foglalások száma közel 12 százalékkal elmaradt tavalyhoz képest, igaz most nem is volt hosszú hétvége ebben az időszakban, áll a Szallas.hu legfrissebb jelentésében.

Hazai házak előfoglalási adatai a húsvéti időszakra 

A húsvéti, négynapos hosszú hétvége beindítja a tavaszi üdüléseket: a Szallas.hu adatai szerint 17 százalékkal nőtt az előfoglalások aránya időarányosan az előző évhez képest. 

Virág, csoki, jegygyűrű - van itt minden Valentin-napra 

Készülhetnek a hölgyek, lesz még Valentin-napi lánykérés is, a Szallas.hu felmérése szerint. A kutatásban 1512 fő vett részt.

A húsvéti előfoglalások már közel 60 százalékkal a tavalyi szint fölött 

Harmadával nőtt a belföldi foglalások száma a Szallas.hu-n 2022-ben - derül ki a társaság legfrissebb közleményéből.

Többen utaznak az év végén, mint 2019-ben 

A drágulás ellenére is többen töltik az ünnepeket utazással, mint az elmúlt években. Az egy főre jutó éjszakánkénti átlagár karácsonykor tavalyhoz képest közel 23,5 százalékkal nőtt. Szilveszterre és a jövő év első két hónapjára is több foglalás áll bent, mint egy évvel korábban, ilyenkor. Karácsonykor Budapest, szilveszterkor és a jövő év elején pedig Eger a legnépszerűbb település a Szallas.hu-n foglaló vendégek körében.

Ez a hotel az Év Szállása 2022-ben 

Gazdára találtak a díjak az idén tízéves Év Szállása és Turizmus Kiválóságai Gálán. A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjjal Ritter Judit, a Hotel Szárcsa Székesfehérvár*** ügyvezető igazgatójának munkásságát ismerték el. Debrecen, Szeged és Zalakaros is osztoztak a rivaldafényben.

Szallas.hu: Ha hosszú hétvége, akkor felkerekedik a magyar 

Kiemelkedő forgalmat hoz a négynapos hosszú hétvége a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vezetik jelenleg a legkeresettebb úti célok listáját. 

Szallas.hu: kétarcú volt az idei nyár a hazai szálláshelyeken 

Bár tavalyhoz képest nőtt a külföldre szóló foglalások aránya, még így is jóval több magyar nyaralt idén belföldön, mint 2019-ben. Siófok, Hajdúszoboszló, Budapest, Eger és Balatonfüred voltak a leglátogatottabb desztinációk.

Jóval több a foglalás őszre, mint tavaly 

A Szallas.hu adatai szerint 42 százalékkal több belföldi őszi üdülésre szóló foglalás áll bent, mint tavaly ilyenkor. A bruttó szobaár bevétel 76 százalékkal nőtt eddig. A november elsejei hosszú hétvége legkeresettebb úti céljai Eger, Gyula és Hévíz.

Szallas.hu: foglaltsági adatok a második negyedév alapján 

Biztatóan tekint az idei ősz elé az előzetes foglaltsági adatok alapján a hazai legnagyobb szállásfoglaló portál. Szeptemberre és októberre a tavalyinál jóval magasabb a foglalások száma, és már a 2019-es utolsó negyedéves szintet is túllépte, derül ki a Szallas.hu legfrissebb adatainak elemzéséből.

Balatoni programajánló a szállásfoglaló portáltól 

Ingyenes hozzáférésű, interaktív online térképet készített a legnagyobb hazai szállásfoglaló portál.

Úgy is lett. Beárazzák a durvuló inflációt a hazai szálláshelyek 

Bár tavalyhoz képest jellemzően átlagosan 15,4 százalékkal növekedtek a vendégéjszaka árak egy fő részére a legnépszerűbb településeken, 2019-hez viszonyítva ez akár ma már 36 százalékos drágulás is lehet, derül ki a Szallas.hu friss összeállításából.

Van-e élet a pünkösdi hétvége után? 

A pünkösdi hosszú hétvége eredményei hozták a Szallas.hu várakozásait: 15 százalékkal nőtt a foglalások száma, 21 százalékkal a vendégéjszakáké. A nyár a hotelek számára már kevésbé biztató, ugyanis a kereslet eltolódik az alacsonyabb átlagárú non-hotel kategória irányába. Már az utolsó pillanatos foglalások sem hozhatnak váratlan fordulatot a hotelek javára. A szállásszektorban bizonytalanságra adhat okot a csökkenő átlagos tartózkodási idő, apadó ütemű kosárérték-növekedés, külföldre áramló utazóközönség és korlátozottabb szabadidőre fordítható jövedelem várható a keresleti oldalon - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Nem tartunk a háborútól, ha a nyaralás a tét 

Beindult a horvát szállások foglalása, összértékük több mint ötszöröse a tavalyinak. Jó ár, ingyenes lemondás, előleg nélküli foglalás és sok pozitív vendégértékelés mentén keres szállást a magyar. Bár a pandémia előtt már januárban lefoglaltuk horvátországi nyaralásunkat, idén ez inkább májusban kezdett el felpörögni - tájékoztatta lapunkat a Szállás.hu.

Mi az a DMA? És miért jó nekünk? 

A digitális világban egy várhatóan 2024 áprilisában életbe lépő vadonatúj szabályozási rendszert mutatott be az MSZÉSZ közgyűlésén a szakmai közönségnek Szigetvári József, a szállás.hu vezérigazgatója.

Keresleti válság jöhet ősszel a hazai hoteliparban 

Nyáron jobb szezonra számíthat a belföldi és kiutazó turizmus mint 2019-ben, de ősszel ismét visszaesés jöhet - hangzott el a Bitport csütörtöki turisztikai konferenciáján, amelyen lapunk is részt vett.

Rekordot dönthet húsvétkor a belföldi vendégforgalom 

Az előfoglalási adatok alapján már most több szállásfoglalást adtak le a húsvéti hosszú hétvégére, mint 2019-ben - közölte a Szallas.hu kedden az MTI-vel.

A 2019-esnél is jobb húsvéti foglaltságra számít a Szállás.hu 

Rekordot regisztrált a belföldi turizmusban a Szallas.hu: a 2019-es vendégszám közel dupláját közvetítette a portál az idei első hosszú hétvégére - közölték az MTI-vel csütörtökön. Budapest, Eger, Hévíz, Gyula, Szeged vonzotta a legtöbb vendéget.

Erős lesz az idei év a belföldi turizmusban 

Az idén növekedni fog a belföldi úti célok, illetve a személygépkocsival megközelíthető külföldi szálláshelyek iránti igény, a szállásadók szempontjából pedig az fog versenyelőnybe kerülni, aki képes saját egyediségét a virtuális világban is megmutatni - közölte Szigetvári József, a magyar központú Szallas Group vezérigazgatója az MTI-vel, a legfrissebb kutatási eredményeik alapján.

A szallas.hu segíti az ukránoktól hozzánk érkező menekülteket 

A következőket írták ki közösségi portáljukra ezzel kapcsolatban.

2022: emelkedő szobaárak, magasabb bevételek 

Tavaly számos rekord született a belföldi turizmusban, idén a Szallas.hu szakértői legalább a járványt megelőző 2019-es évhez hasonló, azaz 120-130 milliárd forint bruttó szobaárbevételre számítanak.

Így mulatott a magyar szilveszterkor 

A fővárosban, Egerben és Gyulán szilveszterezett a legtöbb vendég.

Minden második karácsonyi foglalás hotelbe szól 

Minden második vendég hotelben karácsonyozik – derült ki a Szallas.hu adataiból. Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz és Pécs vonzza a legtöbb látogatót. Országos viszonylatban az átlagos kosárérték foglalásonként 94 270 forint.

Kihirdették a Szallas.hu idei díjazottjainak névsorát 

Annyit előljáróban elárulunk, hogy az Év Szállása 2021 fődíjat egy mátrafüredi hotel nyerte. A győztesek teljes listáját alább megtalálja.

Bővíti szolgáltatásai körét a hazai szállásfoglaló portál 

Új szintet lép a Szallas.hu-n kereshető programok köre: ezentúl éttermek, borászatok, kávézók, cukrászdák is kereshetők portáljukon.

Felmérés a magyarok most érvényes utazási szokásairól 

A koronavírus jelentős csapást mért a turisztikai szektorra, de a Szallas Group és a Nielsen IQ legfrissebb közös kutatásából úgy tűnik, a járvány az utazási kedvet a vártnál kevésbé vetette vissza: 2022-ben a COVID előtti időszakban tapasztaltnál is magasabb lehet a fogyasztók utazási hajlandósága, még ha új trendek erősödésével is.

Felmérés: a hazai szállodai lopásokról 

Idén nemcsak a sok kieső vendég, hanem a betérő is okozott fejtörést sok szállásadónál, a Szallas.hu friss felmérése szerint.

Idén is díjazzák a turizmus legjobbjait 

Idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Szallas.hu az Év Szállása versenyt, majd az azt követő díjátadót.

Közelgő hosszú hétvége: roham a szállodákba 

Újabb rekord várható a közelgő őszi hosszú hétvégén? A Szallas.hu foglalási adataiból úgy tűnik, igen.

Új IT-vezetőt igazolt a Szallas.hu 

A lokális és regionális IT és fejlesztői csapatának irányításával bízták meg Győrfi Dánielt, aki a Wizz Air fedélzetéről landolt a társaság irányítótornyába. Fő feladatai közé tartozik a nagyvállalattá gyarapodott cég technológiai, IT-folyamatbeli és szervezeti fejlesztése és egységesítése - tájékoztatta szerkesztőségünket a társaság.

Pandémia: kevés esküvő, annál több nászút ment füstbe 

2020 januárja óta minden tizedik pár kihagyta a nászutat és nem is tervezi pótolni, ötödük bizonytalan ideig még nem megy – derült ki a Szallas.hu friss felméréséből. A külföldi úti célok közül Horvátország, Görögország, Törökország és a Maldív-szigetek vonzotta a legtöbb szerelmes párt. A hazai települések közül Siófok, Hajdúszoboszló és Visegrád volt a legnépszerűbb a nászutasok körében. Minden második friss házas másik úti célt választott volna, ha nem szólt volna közbe a Covid.

Pörgős volt a nyár a hazai szállásfoglaló platformnál 

Az oldalukon leadott foglalások mennyisége 6 százalékkal gyarapodott 2020 nyarához és 7 százalékkal 2019. júniustól augusztusig tartó időszakához képest. A bruttó közvetített forgalom az előző év nyarához viszonyítva ötödével, 2019-hez képest pedig 25 százalékkal nőtt. Siófok, Budapest és Hajdúszoboszló zsebelte be a legtöbb foglalást. A Google szerint a magyarok több mint kétharmada mobilról keres szállás - derül ki a társaság legfrissebb adataiból.

Budapest népszerűbb az augusztusi hosszú hétvégén mint tavaly 

 Feltámad Budapest: Siófok és Hajdúszoboszló után a fővárosba foglalt szállást a legtöbb vendég az államalapítás ünnepének idejére a Szallas.hu adatai szerint. Az átlagos tartózkodási idő 3 éjszaka és átlagosan 10 ezer forintot fizetünk éjszakánként egy főre. Biztosra mentünk: a nyárzáró hosszú hétvégét átlagosan 2 hónappal előre lefoglaltuk - tájékoztatta szerkesztőségüket a Szállás.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!