hirdetés
hirdetés

Csak a kocsmák harmada kérte a bulinegyedben, hogy nyitva maradhasson

Összesen 138 hely folyamodott felmentésért az augusztus 26-án a VII. kerületben életbe lépett csendrendelet hatálya alól. Eddig valamivel több mint a felük kapott engedélyt.

hirdetés

A június végén elfogadott rendelet értelmében éjfél és reggel hat óra között nem tarthatnak nyitva a szórakozóhelyek a városrészben, de a szűkebben vett bulinegyed kocsmái és bárjai kérhetnek alóla felmentést, ha teljesítik az új előírásokat.

 A rendelet a vendéglátóhelyként és a boltként működő üzletekre egyaránt vonatkozik. A kivételek: a szállodákban működő üzletek; azok az üzletek, amelyek este 10 és hajnali 6 között nem árulnak alkoholt; azok a vendéglátóhelyek, amelyek a Király utca–Erzsébet körút–Rákóczi út–Károly körút által határolt területen belül vannak, külön engedélyt kérnek az önkormányzattól, és meg is kapják azt. Az adott területen belül található vendéglátóhelyeknek a kérelem benyújtásához lényegében azokat a kritériumokat kell teljesíteniük, amelyeket a kerületet vezetése eddig is hangoztatott. Így például nem engedhetik a vendégeknek, hogy az utcán italozzanak, a mellékhelyiségre bárkit be kell engedjenek, és nem rakodhatnak éjjel. Mérniük kell továbbá a zajszintet és takarítani az utcát.

Mint írták, összesen 138 hely folyamodott felmentésért, eddig valamivel több mint a felük kapott engedélyt. A éjszakai szórakozóhelyek kétharmada nem kért felmentést a VII. kerületi csendrendelet alól – derül ki a helyi polgármesteri hivatal adataiból.

 

A feltételek teljesítéséhez két hónap türelmi időt kaptak, ami szerda éjfélkor járt le. Szerdán sok helyen jelezték, hogy még várják a visszajelzést az önkormányzattól.

 

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk