hirdetés
hirdetés

Elindult Pécs új országos turisztikai kampánya

2021. június elsejével indult a pécsi önkormányzat és partnerei #Pécs NYITVA országos turisztikai kampánya, amelynek részleteiről Péterffy Attila, Pécs polgármestere, a program szakmai vezetője és a turizmusban érintett partnerek számoltak be a pécsi Király utcai Trezor Rendezvényházban tartott sajtótájékoztatón.

hirdetés

Péterffy Attila, Pécs polgármestere nyitóbeszédében arról beszélt, hogy 2021 nyara kísértetiesen hasonlít 2020 hasonló időszakára. Tavaly nyáron, a járvány első hullámának nyomasztó hónapjai után a tavalyi Pécs Nyitva kampánynak is köszönhetően Pécs hirtelen megtelt élettel, színes programok várták a pécsieket és a látogatókat. A polgármester elmondta: önkormányzati, turisztikai, intézményi és civil szereplők összefogásával a város idén is tudatosan készült arra, hogy ha a harmadik hullám lecseng, Pécs ismét meg tudjon villanni. A Pécs Nyitva 2.0 ismét széles összefogás eredménye lesz, Péterffy Attila pedig már most köszönetet mondott mindenkinek, aki előkészítő munkájával hozzájárult az idei kampányhoz és programokhoz. A város polgármestere beszélt arról is: Pécs város vezetésének fontos ígérete volt, hogy a turizmus húzóágazattá váljon a városfejlesztési elképzelések között, 2020 és 2021 nyara már ennek a munkának a szerves része.

Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője hozzátette: a friss Pécs márkakutatás eredményeire és a helyi turisztikai szereplők javaslataira építve folyt a tervezés. "Tavaly 50 csatlakozóval indultunk, idén már több mint 80 partnerünk van, de folyamatos az érdeklődés, garantáltan változatos szállás- és gasztronómiai ajánlatok egészítik ki a nyár pécsi programjait" - hangsúlyozta Kincses.

A város nevezetességei, értékei felfedezését segíti a praktikus, partnereket bemutató és kedvezményeket is kínáló útlevél formátumú kiadvány, amelyet a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez június 15-től a vendégek. Amennyiben erre az „útlevélre” a Pécsre látogatók összegyűjtenek 3 pecsétet a PécsNyitva partnereinél, akkor garantált ajándékot kapnak a Tourinform irodában, illetve nyereményjátékon is részt vehetnek.

A #Pécs NYITVA logója a város jelképeivel díszített lakat, utalás egyebek mellett a város egyik szimbólumává vált lakatfalra, illetve jelképezi a város nyitottságát is.

 

A nyár Pécsett szeptember végéig tart…

Kihagyhatatlan idén nyáron Brutus és Avarka, a Pécsi Állatkert amerikai bölénypárjának most született bölényborjújának meglátogatása, de a Mecsek számos kirándulóhelye (Tubes, Babás szerkövek, Zengő kilátó) és az ország legmagasabb épülete, a Pécsi TV-torony is jó levegőt és pompás kilátást nyújtanak.

Újraindulhatott végre a kulturális élet is, kitárta kapuit többek között a Zsolnay, Vasarely és Csontváry múzeum is – tette hozzá Kőhalmi Andrea, a Janus Pannonius Múzeum marketingvezetője. Izgalmas programnak ígérkezik június 18-20. között megrendezett Régészet Napjai, valamint a június 26-i Múzeumok Éjszakája. Ám nem csak ekkor érdemes sötétedés után a Papnövelde utcában lévő Modern Magyar Képtárhoz ellátogatni, hiszen minden este láthatók itt a megvilágított, hatalmas zománcművészeti alkotások.

Bognár Szilvia, a város kultúráért felelős alpolgármestere kiemelte: a minőség és a sokszínűség mindig is jellemző volt Pécsre. Mint mondta, júniusban, aki siet, még elcsíphet pár előadást a Pécsi Nemzeti Színházban, majd a Filharmónia Magyarország és a Pécsi Egyházmegye közös programja, a Püspökvári Zenés Esték három alkalommal is várják a nagyérdeműt a nyár folyamán. Az autócsodák kedvelői számára pedig kiváló családi program lesz az 54. Mecsek Rallye június 25-26-án.

A Káptalan utca, a pécsi Múzeumutca is megtelik élettel, esténként a Káptalan Kert, majd a Pécsi Nyári Színház programjai nyújtanak programokat minden korosztálynak. Július közepén a Made in Pécs Fesztivál jelentkezik nyári különkiadással.

 

Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft operatív igazgatójának szavaiból kiderült: már el is indultak a Zsolnay Negyedben a Pirogránit Esték, amelyek önmagukban is változatos programokat kínálnak a jazztől a könnyűzenén át a komolyzenei koncertekig. Júniusban pl. fellép a Mongooz and the Magnet és Szeder is. Természetesen napközben is érdemes kilátogatni a kulturális negyedbe a vezetett élménytúrákért és a tárlatokért. Az Országos Kerámiaművészeti Biennálé tárlata július 18-ig várja a látogatókat. A belváros izgalmas színfoltja lesz Pécsnek idén a megújult formában, július 1-4. között visszatérő Múzeum Utca Plusz rendezvény, melynek köszönhetően négy napon át olyan pezsgés költözik a belváros szívébe, ami kihagyhatatlan eleme lesz a nyárnak valamennyi pécsi és ide látogató számára. Az augusztusi hosszú hétvégén a Kodály Aperitif Fesztivál a Pannon Filharmonikusokkal közös kiemelt rendezvényük lesz az idei nyáron, mely egyben a Kodály Központ 10 éves fennállásának ünnepe. Szintén a ZSÖK-ben szeptember végén a Zsolnay Fényfesztivál zárja a meghosszabbított pécsi nyarat.

 


Áldozó Krisztián, a Pécsi Kommunikációs Központ NKft. marketingvezetője röviden beszélt arról, hogy a pécsi önkormányzat kommunikációs cége hosszú évek óta stratégiai partnere több, az idei programokban résztvevő szervezetnek. Hozzátette azt is: igyekeznek idén egy újabb egyedi kampánnyal - amely ezúttal hangsúlyosabb lesz az online térben – megküzdeni a célcsoportok figyelméért.

Teleky Zoltán, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter elnöke többek között arról beszélt: az összefogásra idén minden eddiginél nagyobb szükség van, ezért örömmel álltak a város kezdeményezése mellé. Rendkívül nehéz időszakon vannak túl a pécsi vendéglátók is, most viszont annál szívesebben fogadják a vendégeket.

 Kincses Márk a sajtótájékoztató zárásaként elmondta: Pécs és környéke egy bő hétre is kínál elegendő élményt, hiszen Orfű, Siklós, Harkány, a villányi borvidék bőséges kínálatból is lehet szemezgetni a www.pecsnyitva.hu kampányoldalon. A PécsNYITVA egy ernyő, amelyet a város tart a szolgáltatók felé, egy valóban széleskörű szakmai összefogás eredménye, amelyben a kulturális intézmények éppúgy megtalálják a helyüket, mint a kiváló pécsi szállásadók és vendéglátóhelyek. Az osztályvezető hozzátette: abban bízik, hogy a turisztikai szezon sikerét minden pécsi a szívén viseli, hiszen a kampány sikere mindanyiunk közös ügye.

 


 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk