hirdetés
hirdetés

Ha a Bükkben túrázik, akár Gallérral is összefuthat

A Bükkben ismét felbukkant a barnamedve. A Bükk „láthatatlan turistája” ezúttal meg is mutatta magát a túrázóknak, írja honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága. Mint kiderült, be is azonosították a medvét a bejelentés alapján.

hirdetés

A hívás csütörtökön futott be az igazgatóság illetékes természetvédelmi őréhez, miszerint a Bányahegy-Kis-kőháti zsomboly közötti turistajelzésen barnamedvét láttak. A túrázók leírása szerint, a világos nyaki elszíneződés alapján az egyed valószínűleg azonos az előző hetekben vadkamera által felvett példánnyal. A természetvédelmi őr azonnal a helyszínre sietett. Az említett példányt korábban el is nevezték, a Gallér nevet kapta: őt látták most a túrázók.

Forrás: Depositphotos
Forrás: Depositphotos
 

"Konfliktus a turisták és a medve között nem történt, ki-ki ment tovább a saját útján"- olvasható a történtekről a honlapon, ahol azt is hozzáfűzték a leírtakhoz: nagyon fontos, hogy hasonló esetekben a túrázók - mint ahogy most is megtörtént- a bejelentéseket mihamarabb tegyék meg az ügyeleti telefonszámon, ami a következő: 30/861-3808.

 

 

 

(forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatósága)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk