Ha a Bükkben túrázik, akár Gallérral is összefuthat

Ha a Bükkben túrázik, akár Gallérral is összefuthat 

A Bükkben ismét felbukkant a barnamedve. A Bükk „láthatatlan turistája” ezúttal meg is mutatta magát a túrázóknak, írja honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága. Mint kiderült, be is azonosították a medvét a bejelentés alapján.
A Bükk felé vezető utakat is lezárták

A Bükk felé vezető utakat is lezárták 

Fakidőlésekre számítanak a szakemberek a Bükkben, így Miskolc irányából a rendőrök nem engednek fel járműveket egyes hegyvidéki szakaszokra,  Fakidőlésekre számítanak a szakemberek a Bükkben, így Miskolc irányából a rendőrök nem engednek fel járműveket egyes hegyvidéki szakaszokra, közölte a rendőrség a police.hu oldalon pénteken késő este.  
Nyitva a Bükki Csillagda

Nyitva a Bükki Csillagda 

Keddtől látogatható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb attrakciója, a Bükki Csillagda csillagászati és természetismereti látogatóközpont, ahol többek között planetárium, interaktív kiállítás, naptávcső és VR-küldetések is várják a látogatókat.
Miskolcon épül a Bükk látogatóközpontja

Miskolcon épül a Bükk látogatóközpontja 

Miskolcon, a Bükk keleti kapujában épül meg a Bükki Nemzeti Park Szeleta park látogatóközpontja a Széchenyi 2020 program keretében 2,2 milliárd forintos uniós és állami beruházás keretében, a létesítmény alapkövét szerdán helyezték el.
Fásítással csökkenti környezetterhelését egy magyar utazási iroda

Fásítással csökkenti környezetterhelését egy magyar utazási iroda 

Magyarországon első utazási irodaként szervez faültetést az egri illetőségű Békatutaj november 9-én. A kalandtúrákat szervező utazási iroda non-profit akciójának célja, hogy utasai és túravezetői által generált üvegházhatású gáz kibocsátást legalább részben ellensúlyozzák a fák növekedése során megkötött szén-dioxiddal. A hagyományteremtő céllal indított akció keretében első évben 300 csemetét ültetnek el az önkéntesek Eger mellett, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Natura 2000 területre.
Átadták a megújult Borostyán Panziót a Bükkben

Átadták a megújult Borostyán Panziót a Bükkben 

Átadták a répáshutai Borostyán Panziót, miután a Téry Ödön Nemzeti turistaház-fejlesztési Program keretében teljesen felújították. Ősztől új szolgáltatáskínálattal várják a vendégeket.
Hazánk egyik legidősebb erdejét vágták ki a Bükkben

Hazánk egyik legidősebb erdejét vágták ki a Bükkben 

Védett területen álló, 180 éves erdőt vágtak ki a Bükki Nemzeti Parkban. A WWF Magyarország szerint a természetvédelmi oltalom alatt álló állami erdőterületeken zajló fakitermelés jelenlegi gyakorlata fenntarthatatlan, ezért átfogó szakmai megoldásra lenne szükség.

50 standon közel 100 kiállító 

Az idei, március 23- 25. között megrendezett XXVIII. Debreceni Utazási Vásár és Autókiállítás díszvendége Nagyvárad és Biharország, a belföldi turizmus kiemelt úti célja pedig a Mátra és a Bükk volt.
Kiválósági Tanúsítványt nyert a Bükki Nemzeti Park

Kiválósági Tanúsítványt nyert a Bükki Nemzeti Park 

2017-ben már második alkalommal nyerte el a Bükki Nemzeti Park a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát. Ezt az elismerést azok a látnivalók érdemlik ki, amelyek az elmúlt év során folyamatosan nagyszerű értékeléseket kaptak a TripAdvisoron. A Kiválósági Tanúsítvány díjazottjainak körét a TripAdvisoron közzétett osztályzataik és értékeléseik révén az utazók határozzák meg.

Félmilliárdos a kár a Bükkben és a Zempléni-hegységben 

Végéhez közeledik a miskolci központú Északerdő Zrt. által kezelt állami tulajdonú erdőket ért veszteségek felmérése, az áprilisi havazás és vihar mintegy félmilliárd forint kárt okozott a Bükkben és a Zempléni-hegységben közölte Zay Adorján, a cég vezérigazgatója. 

Arló: motorostalálkozó, rocktábor és egy egyedülálló tó 

Bár az elmúlt időszakban nőtt a turisták érdeklődése Arló iránt, az idén még több vendégre számítanak a borsodi nagyközségben. A Bükk erdei által övezett és a Tarna-vidéki Tájvédelmi Körzetben fekvő települést főként a horgászok, a csónakázók és a vízibiciklizők kedvelik, de különleges programokat is kínálnak az ide érkezőknek.

Nők számára indulnak stresszmentesítő túrák a Bükkben 

Kifejezetten hölgyek számára indít stresszmentesítő túrákat a miskolci turisztikai szervezet 2017-ben.

Így óvnák meg a bükki kaptárköveket 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI) 180 millió forintot költ a következő években a bükki, kiemelten pedig a szomolyai kaptárkövek természeti értékeinek megőrzésére - mondta Rónai Kálmánné, a BNPI igazgatója.

Majd' negyven bükki barlangot korszerűsítenek 

Európai uniós támogatással harmincnyolc bükki barlangot korszerűsít a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP) a Bükk hegység Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei területén - közölte Rónai Kálmánné, a társaság igazgatója és Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Megérkezett az idei bükki túranaptár 

A tavalyi év sikere után új bükki túranaptárt tett közzé a miskolci turisztikai szervezet, a MIDMAR Nonprofit Kft. a napokban.

A falu, ahol versenyre kelnek a favágók 

Az elmúlt öt évben félmilliárd forint értékű fejlesztést valósítottak meg Bükkzsércen - mondta érdeklődésünkre Vasas Csaba polgármester. Ennek köszönhetően még vonzóbbá vált a turisták körében a csaknem ezer lakosú dél-borsodi falu. Tavaly ezer vendégéjszakát töltöttek a látogatók a településen, a már hagyományosnak számító favágóversenyt pedig idén is megrendezik.

Hollandok és lengyelek utaznak Gárdonyi és Eötvös József falujába 

Nyáron különösen sok turista látogat Sályba. Az érkezők többsége azonban általában csak néhány órára vagy egy napra érkezik ide, hogy bakancsot öltve gyalogosan túrázzon a borsodi faluban és környékén.

Tibolddaróc, ahol még a kútból is bor folyik 

A Bükk lábánál fekvő Tibolddarócon valaha pincelakásokban éltek a helyiek, akiken még Mikszáth Kálmán igyekezett segíteni. A falu most a turizmusban látja a jövőt, ebben központi szerepet játszanak a térség borai.

A falu, ahol minden harmadik lakosra jut egy borospince 

Az önkormányzat célja, hogy mielőbb üdülőfaluvá fejlessze Upponyt – hangsúlyozta munkatársunknak Balogh Béla, az alig több mint háromszáz lakosú falu polgármestere. Ehhez meg is vannak a település adottságai.

Még mindig a jégkártól szenved a Bükk 

Még tart a károk felszámolása a miskolci központú Északerdő Zrt. lillafüredi és kelet-bükki erdészeti igazgatóságainak területén, ahol 75-80 millió forint értékű kárt okozott tavaly decemberben az ónos eső és a jegesedés; összességében hétezer köbméternyi fa károsodott szinte teljes egészében a természetvédelmi területeken, bükkösökben - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

Idén is indulnak a gyógynövénygyűjtő túrák a Bükkben 

"Fűben, fában orvosság" - hangzik a Gyógynövénygyűjtő túrák a Bükkben elnevezésű program mottója, melyet a nagy sikerre való tekintettel idén is megszerveznek.

A hollandok már felfedezték a 140 lakosú Bükkmogyorósdot 

A Szilvásváradot Ózddal összekötő főút mentén már a hollandok is felfedezték a hárompatakos kis falut, Bükkmogyorósdot. A természeti szépségekben gazdag parányi településről tiszta időben rálátni a Bálványra, az Istállóskőre és a Bükk más csúcsaira is.

Csipkebogyós kalandok Szarvaskőben 

Az elmúlt évtizedben kedvelt üdülőfaluvá fejlődött Szarvaskő – mondta lapunknak Szabóné Balla Marianna polgármester. A Bükk hegység egy zárt szögletében, a 25-ös főközlekedési út mentén fekvő településen tavaly több ezren találtak kikapcsolódást.

Megújult az Európában is egyedülálló templomunk 

Szilvásváradot a Bükk egyik gyöngyszemeként emlegetik, ahol a természeti szépségek mellett épített különlegességekkel is találkozhatnak a turisták. Közülük kiemelkedő látnivaló a dombra épített és a falu képét uraló református kerek nagytemplom, ez a nagyságával és klasszicista stílusával Európában is egyedülálló védett műemlék. A templom felújítva várja az érdeklődőket.

Megfejthetik a romantikus kastély rejtelmeit Noszvajon 

A Bükk déli kapujában, az Egertől alig tíz kilométerre fekvő Noszvajon kitárták portáik kapuit a vendégek előtt a tulajdonosok. Most a nyári időszakban különösen sok a turista a faluban, legtöbben a 240 éves kastélyt keresik fel. 

Ismét tör fel a víz a Bükkben 

Az esőzések következtében újra aktív a Vöröskő-forrás.

Új rekord: ez a legmélyebb barlang hazánkban 

Új barlangi mélységi rekordot állítottak fel a barlangkutató Szinva Csoport tagjai: a kutatók elérték a 275 méteres mélységet a bükki Bányász-barlangban március 15-én.

Kőhodályból koncertterem... 

Újabb látványossággal bővült az idegenforgalmi kínálat Szomolyán, tudta meg lapunk Kövecses Zsolttól, a bükkaljai falu jegyzőjétől. Harmincöt millió forintos fejlesztéssel elkészült a turisztikai fogadó iroda és egy hozzákapcsolódó rendezvénytér is.

Erdei vasutak, turistautak, pihenő- és szálláshelyek újulnak meg 

Fejlesztésekre és a meglevő létesítmények működtetésére 870 millió forintot fordít az idén a Bükkben és a Zempléni-hegységben gazdálkodó, az ottani erdőket kezelő Északerdő Zrt. A pénzből egyebek mellett erdei vasutak, turistautak, pihenő- és szálláshelyek újulnak meg - tájékoztatta az erdőgazdasági társaság az MTI-t hétfőn.

Indulnak a kisvasutak! 

A téli szünet után elindulnak a kisvasutak a Bükkben és a Mátrában a március 15-16-i hétvégén - közölte pénteken az MTI-vel a vasutakat üzemeltető Egererdő Zrt. előadója.

Zempléni Kalandpark: indul a síszezon 

Vasárnap megkezdődött a síszezon a sátoraljaújhelyi Magas-hegyen, a Zempléni Kalandpark pályáin már csütörtöktől folyamatosan működnek a hóágyúk.

Összefogás a Mátra, a Bükk és a Tisza-tó ökoturizmusért 

A november elején alakult a TEHETSZ Klaszter tagjai november 29-én megbeszélést tartottak a Bolyki pincészetben, ahol megbeszélték a legfontosabb stratégiai irányvonalakat.

A versengő favágók faluja 

November végére újabb turisztikai létesítményekkel gazdagodik a Bükk egyik gyöngyszemeként emlegetett falu, Bükkzsérc. Kemencés kertet nyitnak büfével és szociális épülettel, mellette pedig toronykilátót emeltek.

Panorámás kilátóról is megcsodálhatóvá vált Tibolddaróc 

A turizmusé a jövő a kis dél-borsodi üdülőfaluban, Tibolddarócon. A fejlesztések jelentős részét is ennek a szolgálatába állítják, tudatta a Turizmus Online-nal Harai Istvánné polgármester.

Három erdei vasút együtt, a turizmusért 

A költségek csökkentésével, a bevételek növelésével, közös megjelenéssel és fejlesztésekkel igyekeznek még több turistát kiszolgálni a jövőben az Egererdő Zrt. kezelésében levő felsőtárkányi, szilvásváradi és mátrai erdei vasutakon.

Ősember "fogadja" a turistákat Cserépfaluban 

Az elmúlt évihez képest az idei első félévben csökkent a turisták száma a kis bükki "gyöngyszemként" emlegetett Cserépfaluban. Ennek ellenére továbbra is a vendégfogadás a fő tevékenység a falu életében.

Versennyel nyit a Bükk első kerékpár- és szabadidő központja 

Civil kezdeményezésre, összefogással elkészült a Bükk első kerékpár- és szabadidő központja Borsodnádasdon. A hét végén a hegyi pályán rendezik meg az I. Decatlon Borsodnádasd Kupát, az XCO szakágban.

A "nagy mesemondó" emlékére szerveznek túrát 

A Bükk egyik gyöngyszemének számító Tardonán, március utolsó szombatján szervezik a Jókai Mór Emléktúrát, melyre hétszáz turistát várnak.

Turisztikai márkanévvé fejlesztik a Bükkalját 

Hét dél-borsodi falu az idegenforgalom fejlesztéséért fogott össze. Közösen pályáztak és több mint négyszáz millió forint európai uniós támogatást nyertek el.

Újabb sífelvonót helyeztek üzembe Bánkúton 

A hét végi hóesésnek köszönhetően már három sífelvonó működik a bükki síparadicsomban, Bánkúton - tette közzé honlapján a síklub.

Megújult a Bükkbe vezető 25-ös főút egy jelentős szakasza 

Az elmúlt évben az ismert téli és tavaszi esőzések a közútjainkon is sok kárt okoztak. Így például a Bükk turizmusában oly fontos szerepet játszó 25-ös főközlekedési úton, az Eger közelében levő Almárban
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!