hirdetés
hirdetés

Ismét együtt buliztak a turisztikai képviseletek

Immár hagyományosan, idén már tizedik alkalommal rendezte meg nyárköszöntő partnerpartiját a Magyarországon működő Nemzeti Turisztikai Képviseletek Szövetsége, az ANTOR (Association of National Tourism Organisation Representatives) június18-án, csütörtökön, a Károlyi-palotában lévő Károlyi étteremben.

hirdetés

Szerencsére az idő kedvezett az ünneplőknek, így a kerthelyiségben köszöntötte őket a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselet-vezetője, Soňa Jelínková, majd kollégái is röviden üdvözölték a megjelenteket.

Az eseményen a Máltai Turisztikai Hivatalt Hangya Edina, a Horvát Idegenforgalmi Hivatalt Marin Skenderovic, Ciprust – a 2013-ban bezárt képviselet a követségen belül működik tovább – Ács Viktória képviselte.Lengyelország képviselője, Bakonyi Erika elmondta, hogy bár irodájuk januárban bezárt, de ő személyesen továbbra is dolgozik tovább, küldi a hírleveleket, működik a Facebook-oldal, szervezi a tanulmányutakat, és a www.lengyelorszag.travel oldalon az utazók minden információt megtudnak, amire szükségük van.

A Francia Idegenforgalmi Hivatal volt magyarországi képviselet-vezetője, Elisabeth Parragh-Pataki, aki tavaly nyugdíjba vonult, bemutatta utódját, Vecseri Vandát, ő a magyar piacért felelős bécsi irodával tartja a kapcsolatot.
Minden megjelent képviseletvezető azon a véleményen volt, hogy a statisztikák alapján jó évnek néznek elébe, és országukat egyre több magyar turista keresi fel.

A partin vacsora után tombola következett, a vendégek kiváló ciprusi és máltai borokat kóstolhattak, és késő estig beszélgettek.

Vecseri Vanda
Vecseri Vanda

Emlékezetes, hogy az utóbbi néhány év során több idegenforgalmi hivatal képviselete is bezárt Budapesten. 2010-ben néhány éves sikeres működés után váratlanul megszűnt a Román Turisztikai Hivatal budapesti irodája. Ugyanabban az évben zárt be a Visit Britain képviselete is. A portugál kereskedelemfejlesztési szervezet (ICEP) is folytatott turisztikai marketingtevékenységet korábban, de egy átszervezés következtében turizmussal már nem foglalkoznak. 2011-ben az „arab tavasz” eseményei után bezárt a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet, bár ez az iroda 2013-ban újra megnyílt. 

2012-ben nyolc éves működés után került lakat a Cseh Idegenforgalmi Hivatal fővárosi képviseletének ajtajára, azóta pedig az ENIT, az Olasz Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodája is bezárt. 

Jelenleg Ausztriának, Horvátországnak, Németországnak, Máltának és Szlovákiának működik önálló idegenforgalmi képviselete hazánkban. Lengyelország és Franciaország turisztikai képviseletét "otthonról" látják el a megbízott személyek, míg Ciprus esetében a nagykövetségen keretein belül foglalkozik turizmussal Ács Viktória. 

Érdekes módon a magyarok legnépszerűbb úti céljai közé tartozó Török-, Görög- és Spanyolország eddig nem tartotta fontosnak képviselet nyitását nálunk.

Összehasonlításként, a 8 millió lakosú Ausztria fővárosában, Bécsben 25 turisztikai képviselet dolgozik. Magyarország mellett Egyiptom, Németország, Belgium, Franciaország, Görögország, Írország, Olaszország, Jordánia, Kenya, Horvátország, Málta, Marokkó, Lengyelország, Románia, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Thaiföld, Csehország, Törökország, Tunézia, USA, valamint Ciprus tart fenn az osztrák fővárosban képviseletet.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk