hirdetés
hirdetés

Magyar országmarketing a Bécsi Design Héten

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) művészhallgatóinak munkái láthatók a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB 2023) standján péntektől a Bécsi Design Héten.

hirdetés

A METU és a VEB2023 együttműködésének eredményeként megvalósuló művészeti, tervezőgrafikai, formatervezési alkotások munkafolyamatát, hátterét és kreatív ötleteit a Bécsi Design Hét látogatói ismerhetik meg először - tájékoztatta az egyetem pénteken az MTI-t. Közleményük szerint a Bécsben bemutatott alkotások az első olyan munkák, amelyeket az idén létrehozott új szervezeti egység, a METU Concept Agency valósított meg. A Bécsi Design Hét Ausztria legjelentősebb multidiszciplináris és kurátori designfesztiválja, 2007 óta a bécsi dizájn világának meghatározó része. A független egyesület által szervezett fesztivál mintegy 200 eseményt foglal magában és évente 40 ezer látogatót fogad.

Fotó: Kovács Balázs (GD Consulting)
Fotó: Kovács Balázs (GD Consulting)

A VEB 2023 standján látható munkák többek között azokra a kérdésekre keresik a választ, hogy miként járulhat hozzá a design mind társadalmilag, mind ökológiailag fenntartható megoldásokhoz, vagy hogy miként lehet kritikus, és hogyan kapcsolhatja össze a felhasználót a szükséges tárgyakkal, terekkel és szolgáltatásokkal. A bemutatott alkotások közül a közlemény kiemeli az újragondolt magyar és francia kártyákat, valamint a szavak lugasát, egy olyan installációt amely természetes, illetve mesterséges fényt használ a szavak földre vetítésére.

"A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa sok látogatót vár Ausztriából, ezért mutatjuk meg a Bécsi Design Héten is, hogy milyen kulturális értékekre, programokra számíthatnak jövőre a Veszprémbe és a régióba érkező látogatóink. Nagy öröm, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem elfogadta meghívásunkat, és hallgatóinak olyan alkotásait mutathatjuk a standunkon, amelyek már a jövő évi kulturális ünnep jegyében készültek" - idézi a közlemény Markovits Alízt, a VEB2023 vezérigazgatóját. A VEB 2023 standja szeptember 26-ig látogatható az Esterházygasse 22. alatti Festivalzentrale in der GASSE helyszínen.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk