hirdetés
hirdetés

Megnyílt a strandfejlesztési pályázat

Csütörtöktől lehet pályázni a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. legújabb strandfejlesztési pályázataira, amelyek keretében 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll  rendelkezésre az Európai  Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és a  kormány támogatásával a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, valamint a Duna és a Tisza mentén található szabadvizű strandok fejlesztésére. Pályázatot 2021. december 16-ig lehet benyújtani.

hirdetés

Az európai uniós és hazai forrásból megvalósuló fejlesztéseknél kiemelt cél, hogy azok elsősorban az akadálymentesítést, a  hozzáférhetőséget, a hálózatosodást, valamint a család- és látogatóbarát szolgáltatások kialakítását helyezzék a középpontba. A megvalósítandó beruházások során továbbra is szem előtt kell tartani az alapszolgáltatások minőségének emelését, így többek között a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítását, a vízbejutás  feltételeinek javítását, az egységes arculati elemek használatával a koherens tájékoztató és vendégirányító rendszerek kialakítását az akadálymentesítés és a hozzáférhetőség jegyében. Szintén  támogatható a  zöld  felületek  megújítása és bővítése, az ingyenes wifi kiépítése, akárcsak az árnyékolók és utcabútorok telepítése.

A Strandfejlesztés 2021pályázat az ERFAGINOP-7.1.10-21-2021-00001− A természetes fürdőhelyek komplex és  élményközpontú fejlesztése című projekt keretében elnyert európai uniós forrás felhasználásával valósul meg. Mivel uniós forrásból a Közép-Magyarország régió nem támogatható, így Pest megye szabadvizű strandjainak fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukciója 300 millió forintos, önálló pályázati keretet biztosít hazai forrásból. A Strandfejlesztés 2021, valamint a Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukció V. ütem Pest megye pályázati kiírások a kisfaludyprogram.hu honlapon olvashatók.

A  Magyar Turisztikai Ügynökség  2017-ben  indította  el  a  Kisfaludy  Strandfejlesztési  Programot, amelynek  célja,  hogy  2030-ig  az  összes  hazai  szabadvízi  strand  megújuljon. A  több  lépésben megvalósuló  fejlesztések  eredményeként országszerte európai színvonalú, azonos szolgáltatási minőséget biztosító,  családbarát, akadálymentes fürdőhelyek fogadják a látogatókat. A támogatássorozat első négy ütemében hazai forrásból, 12 milliárd forint támogatásból kelt új életre 114 szabadvízi strand. A most meghirdetett  pályázatok keretében mintegy 100 projekt nyerhet el ismét további fejlesztési forrásokat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk