hirdetés
hirdetés

MTÜ: helyzetértékelés után újratervezés

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke és az újonnan kinevezett vezérigazgató, Horváth Péter szakmai délelőttre invitálta kedden az ágazat szereplőit Budapesten a Haris Parkba. Elmondták, mire számíthat a szakma a következő években.

hirdetés

Guller Zoltán hangsúlyozta, az eseménnyel az a célja, hogy az ágazat döntéshozói, képviselői tisztán lássák, hogy mi történik, mi áll az átszervezés hátterében. Elmondta, hogy tavaly decemberben úgy tűnt, elhárulnak az akadályok a turizmus kilábalása elől, azóta azonban az ágazatnak újabb kihívásokkal kellett szembenéznie. Hozzátette, hogy időközben felkérést kapott egy új állami ügynökségi konstrukció megvalósítására, amely a teljes magyar digitalizációért felel majd, és emellett a Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének pozícióját is betölti. Szaporodó teendői és az ágazatban jelentkező újabb kihívások hatására döntöttek úgy, hogy átalakítják az MTÜ vezetését. Múlt hét kedden felállt az új ügyvezető szerv. A háromtagú igazgatóság elnöke Guller Zoltán, az MTÜ korábbi vezérigazgatója, további tagja Jakab Zsófia vezérigazgató-helyettes és Könnyid László, a társaság korábbi vezérigazgató-helyettese.

Guller Zoltán
Guller Zoltán

Guller elmondta, hogy a hatékony válságkezelés érdekében megosztották a feladatköröket, miszerint ő a közigazgatási, politikai területért felel, Jakab Zsófia a marketing és kommunikációs tevékenységet koordinálja, Könnyid László pedig a szakmával tartja szorosan a kapcsolatot, az ágazattal, érdekképviseletekkel kapcsolatos teendőket látja el, a társaság operatív vezetése pedig a frissen igazolt Horváth Péterre hárul. Ő vette át július 26-án a vezérigazgatói szerepkört Guller Zoltántól. Horváth Péter számos turisztikai szereplővel napi munkakapcsolatban állt eddig is. Korábban az Erzsébet Utalványozóforgalmazó Zrt. vezérigazgatója volt, 2019-től a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., 2021-től pedig egyben az MTÜ európai uniós projektekért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatait is ellátta. Guller kitért arra is, hogy Bődi Ivett a turizmusstratégia megvalósításáért felelős vezérigazgató-helyettesként a társaság üzemszerű működéséért felelős, hozzá tartozik egyebek között az NTAK és a Tourinform-hálózat koordinálása. A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nél a vezérigazgatói posztra pedig a korábbi felügyelőbizottsági tag Suhajda-Molnár Anikó került Horváth Péter helyére.


Guller Zoltán hozzátette, hogy a fejlesztések kapcsán a már elindult beruházásokat végigviszik, de a még el nem kezdettekbe nem vágnak bele. Elmondta azt is, hogy a fejlesztésről a marketingre tevődik át teljes mértékben a fókusz a következő másfél-2 évben. „Turistát kell tudni hozni, ez lesz a legfontosabb” - mondta.
Az MTÜ elnöke azzal zárta tájékoztatóját, hogy hamarosan egyeztetnek a szakmával az energiaár-emelkedés és munkaerőhiány kérdésében.

Horváth Péter
Horváth Péter

Horváth Péter azt hangsúlyozta, hogy az MTÜ fő stratégiai célja a következő években, hogy a Kisfaludy program keretében megvalósult fejlesztéseket értékesítse, vendégeket vonzzon a segítségükkel, amihez az európai szinten is egyedülálló innovációnak számító adatalapú marketing és értékesítés megfelelő önbizalmat és optimizmust ad. Hozzátette még, hogy a szektor szereplői számára megnyugtató lehet, hogy Guller Zoltán szakmai felügyelete mellett folytatódik a munka, és hogy Könnyid László igazgatósági tagként ismét aktívan visszatér a turizmusirányításba.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk