hirdetés
hirdetés

Nem csak nyáron pörög a balatoni forgalom

Az évente közel kétmillió vendéget fogadó Balaton régióba egyre fontosabb, hogy  tavasszal is több turista jöjjön. Éppen ezért egészen június 10-ig tart a Nyitott Balaton akció, amelyben 267 szálláshely és 133 vendéglátóegység vesz részt és összesen 150 programot is szerveznek a turisztikai szakemberek – hívta fel a figyelmet Fekete Tamás a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

hirdetés

A szervezet szerint azért is fontos az akció, mert sokan már húsvétkor is azzal riogatták az embereket, hogy nem érdemes elindulni a Balatonra, mert telt ház van. – Ez persze nem volt igaz – fogalmazott az alelnök, hozzátéve: sokan még nem tudják, hogy 2017 óta „nagyobb lett” a tó. A turizmusfejlesztési törvény új rendelkezéseinek köszönhetően ugyanis némileg módosult a Balaton-régió területe. Néhány kisebb település kiesett, viszont bekerült Veszprém városa, Eplény, Sümeg és a bakonyi területek.

forrás: 123rf

Fontos lépés volt a Sopron és Fertő vidékét a Balatonnal összekötő, 13. számú kerékpárút kijelölése is – említette az alelnök, úgy folytatva, hogy a Balaton így összeköttetésbe került egy másik magyar turisztikai övezettel és egy egészen Németországig nyúló kerékpárút-hálózattal. Ennek köszönhető, hogy már akadnak német túraszervezők, akiknek idei túrakínálatában szerepel a Passautól Balatonig tartó kerékpáros út – áll a balatoni szervezet közleményében.

Fekete Tamás szerint az első igazán nagy rohamra a Nyitott Balaton akció ideje alatt számítanak a programgazdák, vendéglátóhelyek és szállodák. A szakemberek szándéka, hogy megmutassák a „nagyobb” Balaton szélesebb kínálatát.

A statisztikák egyébként azt mutatják, hogya kereskedelmi szálláshelyek árbevételének 17-20 százaléka Balatonon realizálódik. Évente több mint másfél millió belföldi vendég pihent a tónál és majdnem félmillió külföldi turista is itt nyaral. A magyar vendégek körében legnépszerűbb városok top 10-es listáján három balatoni célpont található. Budapest és Hajdúszoboszló után Siófok, Hévíz és Balatonfüred következik.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk