hirdetés
hirdetés

Ötkategóriás nemzeti védjegy a magyarországi fürdőknek

A Magyar Fürdőszövetség új védjegytábláit már megkapták azok a fürdők, akik elsőként minősíttették magukat, szolgáltatásaikat. Szám szerint 11 fürdőlétesítményt összesen 21 kategóriában értékelt a Szövetség Minősítő Szakbizottsága. 

hirdetés

Több éves előkészítő munka eredményeképpen született meg az új védjegyrendszer. Öt évet vett igénybe az alapkövetelmények és a pontrendszer kidolgozása, a védjegy lajstromba vétele és a hivatalos eljárás véghezvitele.

Az minősítés öt kategóriában (élményfürdő, gyógyfürdő, uszoda, strand illetve wellness) értékeli a magyarországi létesítményeket. Egy-egy létesítmény tetszésszerinti kategóriákban kérheti a minősíttetést, melynek során a szállodákhoz hasonlóan 1-5 csillagos besorolás adható.

Minden kategória esetén külön-külön szempontrendszer szerint vizsgálják a szolgáltatások színvonalát, választékát, a működési-, műszaki-, higiéniés feltételeket, a dolgozók szakmai felkészültségét, képzettségét.

Az új védjegy a Nemzetgazdasági Minisztérium gondozása alatt áll, üzemeltetése a Magyar Fürdőszövetségnek a feladata. Fontos kiemelni, hogy nem csupán a Szövetség tagjai, hanem az ország bármely fürdője, strandja, uszodája kérheti a minősítés elvégzését, amely eleget tesz a feltételeknek.

A fürdők maguk döntenek arról, hogy élnek –e a minősítés lehetőségével vagy sem. Ez természetesen nem kötelező, de jól felépített üzletpolitika esetén ez számos előnnyel járhat.

Amennyiben egy létesítmény kezdeményezi a tanúsítás folyamatát, először önminősítést kell végeznie a megadott szempontrendszerhez igazodva. A Minősítő Szakbizottság tagjai ezt követően helyszíni szemlét és ellenőrzést tartanak, ha szükséges újraértékelést hajtanak végre. Az elkészült helyzetjelentést egy olyan bizottság értékeli, mely az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkársága, a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Fürdőszövetség 1-1 delegáltjából áll. Az előterjesztéseket utolsó lépésként a Nemzetgazdasági Miniszter hagyja jóvá.

A védjegy használatára ötéves szerződést kötnek a felek. A védjegy vissza is vonható, amennyiben az indokolttá válik. Az időszakos felülvizsgálat eredményeképpen akár kategóriaváltás is megvalósulhat.

Elsőként minősített létesítmények (kategóriák és a megszerzett csillag megjelöléssel)

Akácliget Fürdő Karcag (strand 4*)
Gyulai Várfürdő (strand 5*, gyógyfürdő 5*, élményfürdő 5*)
Halassy Olivér Sportközpont Városi Uszoda Újpest (uszoda 4*)
HUNGAROSPA Hajdúszoboszló (strand 5*, gyógyfürdő 5*, élményfürdő 5*, uszoda 4*)
Kastélypark Fürdő Füzesgyarmat (strand 4*)
Jonathermál Émény- Gyógy- és Strandfürdő (élményfürdő 4*, gyógyfürdő 3*, strand 5*)
Napfényfürdő Aquapolis Szeged (élmény 5*, gyógyfürdő 5*)
Rudas Gyógyfürdő és Uszoda (gyógyfürdő 5*)
Szt. Lukács Gyógyfürdő és Uszoda (gyógyfürdő 5*)
Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (gyógyfürdő 4*, strandfürdő 4*)
V 8 Uszoda és Szabadidőközpont Szentendre (usz oda 5*)

További információ ide kattintva érhető el.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk