hirdetés
hirdetés

Rendhagyó tárlatvezetések Aquincumban

Április első hétvégéjén a budapesti Aquincumi Múzeum ismét megrendezi a Történelmi kézműves vásár és hagyományőrző találkozót. Április elsejétől újra teljes egészében látogatható a múzeum romkertje.

hirdetés

Április 1-je és 2. között autentikus ruhákba öltözött hagyományőrzők, megelevenedő történelmi tábori életképek és életmódbemutatók várják a látogatókat, aki bepillanthatnak a különböző történelmi korszakok hétköznapjaiba a római kortól a 19. századig az Aquincumi Múzeumban.

Depositphotos
Depositphotos

Mint írják, mindkét napon kézműves vásár, hagyományőrző táborok, életmódbemutatók, történelmi élőzene, vándorfotós műhely, szakmai előadások és kerekasztal-beszélgetés várja a résztvevőket. A program workshopjain a kézművesség iránt érdeklődők belekóstolhatnak a nemezelésbe, a makraméba és a bőrművességbe. Ezek a foglalkozások regisztrációhoz kötöttek.

A közleményben felidézik, hogy a szakmai programokon a tudományos ismeretterjesztés mellett idén kiemelt szerepet kapnak a történelmi filmek is. A sportosabb kikapcsolódásra vágyók történelmi küzdősport versenyein szurkolhatnak. A kicsiket mesemondással, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal várják.
A már megszokott aquincumi tematikus séták mellett most rendhagyó tárlatvezetések is lesznek.
További információk a http://www.aquincum.hu/aktprogram/tortenelmi-vasar-aquincumban-2/ oldalon olvashatók.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk