hirdetés
hirdetés

Újra nyitva a szecesszió egyik remekműve

Kiállításokkal és családi programokkal nyitja újra Városligeti fasori kiállítóhelyét, a Ráth György-villát szombaton az Iparművészeti Múzeum (IMM).

hirdetés

A téli szünet után ismét megnyílik a közönség előtt a szecesszió egyik remekműveként számon tartott Ráth György-villa, az IMM első főigazgatójának egykori otthona. A Városliget közelében épült villában nemcsak A mi szecessziónk és a Minivarázs - Kép és betű a szecessziós ex libriseken című kiállítások várják a látogatókat, hanem barkácsműhely, kosztümös tárlatvezetés és időutazós séták is. Itt található Rippl-Rónai József híres falikárpitja is a Vörösruhás nő, amely a műtárgyvédelmi okokból kötelező, hosszabb pihentetés után csütörtökön került vissza a Ráth György-villa szecessziós ebédlőjének falára. Az 1898-ban hímzett kárpit azonban csak néhány hónapig lesz ismét látható, rövidesen ugyanis Franciaországba utazik a Musée de Pont-Aven Women at Work by/for the Nabis című tárlatára - közölte a közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, Vincze Máté.

Fotó: imm.hu
Fotó: imm.hu

Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója elmondta: noha az intézmény főépülete az átfogó rekonstrukció elindulására várva jelenleg zárva tart, a gyűjtemény darabjaival számos helyen - többek között a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szépművészeti Múzeum kiállításain - találkozhat a közönség. Mint hozzátette, június 24-én, a Múzeumok éjszakáján új kiállítás-sorozatot indítanak, amely az Üllői úti főépület rekonstrukciós terveit mutatja be, októberben pedig a többek között az adidassal folytatott együttműködéséről is ismert, kalmük származású sztárdesigner, Buliash Todaeva munkáiból nyílik kiállítás a Ráth György-villában. 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk