hirdetés
hirdetés

Vége az üzemanyag-árstopnak

Amíg az országban sokan a svájciak alázását nézték a katari futball vb nyolcaddöntős meccsén, aközben rendkívüli Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt, Mol-vezér társaságában kedden, késő este.

hirdetés

„Bekövetkezett, amitől tartottunk, a hétfőn életbe lépett uniós olajszankció mindenki számára érzékelhető zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában", mondta Gulyás Gergely miniszter. A Mol jelezte, hogy import nélkül nem tudja megoldani az ország üzemanyag-ellátását, ezért a szankciók életbe lépése után két nappal a Mol kérésére a kormány az üzemanyag-árstopot megszünteti, jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Gulyás Gergely / Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

Hernádi Zsolt, Mol-vezér szerint régóta nem látottak történnek napjainkban, utalt ezzel a benzinkutaknál kígyózó sorokra. 871 darab lemaradt rendelésük volt, amit nem tudtak teljesíteni az elmúlt időszakban, és olyan korlátozásokat kellett bevezetni a Mol gyakorlatában, melyre soha nem volt még példa. A kereslet az egekbe szökött, a fogyasztók készleteztek, és beindult egy pánik, folytatta Hernádi.

"Minden tőlünk telhetőt megtettünk és meg is teszünk az ellátás biztonságáért. Nem bírunk többet teljesíteni annál, mint amit eddig tettünk." - magyarázta. Szerinte vissza kell hozni az importot, hogy a piacon visszaálljon az egyensúly.

Az import visszahozásával fel kell készülni arra is, ami előttünk áll. Mert két hónap múlva újabb kritikus helyzettel fogunk szembenézni, mondta a Mol-vezér, utalva az újabb szankciókra, amelyek majd február 5-én lépnek életbe.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk