hirdetés
hirdetés

Az ember is hozzájárult az olasz üdülősziget katasztrófájához

Iszap, törmelék és sziklák zúdultak alá a dél-olaszországi Ischia üdülősziget legnagyobb hegyéről szombaton, és házakat, utakat temettek maguk alá Casamicciola Terme városában és környékén.

hirdetés

Az özönvízszerű eső okozta földcsuszamlás házakat roppantott össze és autókat lökött a tengerbe, a hírek szerint pedig legalább nyolc ember, köztük egy újszülött és két gyermek is meghalt, négy embert pedig eltűntként keresnek. A szigetre mentősök és keresőbúvárok érkeztek, akik átkutatták a part menti vizeket. A sűrűn lakott Ischia egy vulkáni eredetű sziget, amely mintegy harminc kilométerre fekszik Nápolytól, és termálfürdői valamint festői tengerpartja miatt népszerű a turisták körében - írja a Roadster.

Depositphotos
Depositphotos

A szakértők szerint ugyanakkor a klímaváltozás egyre nagyobb fenyegetést jelent ott is, és egyre gyakoribbak és intenzívebbek a heves esőzések. A veszteséget súlyosbítja, hogy Ischiában sok házat illegálisan építettek. Most újra fellángoltak a viták az elmúlt évtizedekben megtűrt törvénytelen épületekről. “Az embereknek meg kell érteniük, hogy bizonyos területeken nem élhetnek, és a kockázatos területeken lévő épületeket le kell bontani” – mondta Vincenzo De Luca Campania kormányzója.

Fotó: Ciro Fusco / MTI / EPA / ANSA
Fotó: Ciro Fusco / MTI / EPA / ANSA

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk