hirdetés
hirdetés

Az USA is bevezeti a teljes árazást a turizmusban

Egy új jogszabály értelmében a járat kiválasztása, vagy a jegy megvásárlása után már nem szabad egyéb díjakat ráterhelni az utasokra. Ott is jön a nálunk már bevett teljes árazás - írja a Portfolio.hu.

hirdetés

Az új szabályok az olyan extra díjakra vonatkoznának, mint a poggyászdíjak, a járatmódosítási díjak és a törlési díjak, valamint a családi ülőhelyekre vonatkozó díjak, amelyeket a foglalási folyamat utolsó lépése során vagy a jegy megvásárlása után terhelnek rá a viteldíjakra, gyakran jelentősen megemelve az árat - írja a Yahoo Finance.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


A javasolt szabály értelmében az online keresőben a repülőjegy árának első megjelenésekor látniuk kellene az ügyfeleknek a teljes díjakat, és az olyan extrák esetleges díjait, mint a járatváltás vagy a poggyász, szintén azonnal fel kellene tüntetni. Az új szabály az amerikai belföldi járatokra, valamint az Egyesült Államokban fel- és leszálló járatokra vonatkozna.

A javaslat része a Biden-kormány szélesebb körű versenyjogi erőfeszítéseinek. Most egy 60 napos felülvizsgálati és nyilvános véleményezési időszak következik, mielőtt hatályba lép a jogszabály.
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk