hirdetés
hirdetés

Budapesten egyelőre kisebb az európai légikáosz hatása

Egyelőre heti 10-15 járat törlésére kell számítani, ami elenyésző az összjárat számhoz képest - mondta Valentínyi Katalin, a Budapest Airport szóvivője. 

hirdetés

Az európai járattörlési hullámnak még az előszele érte Budapestet - mondta a hvg.hu-nak Valentínyi Katalin, a Budapest Airport szóvivője. Ez a gyakorlatban heti 10-15 járat törlését jelenti, illetve azt, hogy az európai reptereken tapasztalható munkaerő-hiány és sztrájkhelyzetek miatti járatkésések hatásait nem tudják kivédeni. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is okoz kihívásokat az utasszámhoz igazítottan megfelelő mennyiségű munkaerő biztosítása, azonban messze nem olyan súlyos a probléma, mint Európa más országaiban. 

A késésekre mindenképp fel kell készülniük az utazóknak a szóvivő szerint, mivel a járatok résidőkkel közlekednek, amire a légiirányítóknál tapasztalható munkaerőhiány miatt van szükség. Ezt a helyzetet súlyosbítják az európai káosz miatti késések. Elmondása szerint éjszakai repülési tilalom ugyan nincs, azonban a késések miatt óhatatlanul is átcsúszik egyre több járat az éjszakai mélyalvási időszakban.

 

A szóvivő szerint sikerült megállapodniuk az egyik leginkább érintett nagy légitársasággal, ennek eredményeképp 19 járatot hoztak ki a késő esti időszakból. Pár társaság már jelezte, hogy további járatok esetében fordulhat elő, hogy belecsúsznak az éjszakai mélyalvási időszakba a késések miatt,és ezért előfordulhat járatritkítás. Azt még nem tudja a BA sem, hogyan kezelik majd a cégek ezt a helyzetet, és hogy milyen hatása lesz ennek a reptér forgalmára. 

Beszélt arról is, hogy befejeződött a múlt heti poggyászkáosz után elrendelt belső vizsgálat. Az eredmények közlésével azonban a BA megvárná a hatósági vizsgálat lezárultát, mivel az a földi kiszolgálóhálózatot érinti, addig is ők csak a reptérüzemeltetési folyamatokat tudták áttekinteni. 

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk