hirdetés
hirdetés

Döbbenetes körpanoráma nyílik az új kilátóból

Százhúsz méteres mélység tátong az Ausztriában most átadott új kilátóplatformra lépő turisták lábai alatt, közben teljes körpanorámában gyönyörködhetnek. 

hirdetés

A magyar turisták által is kedvelt Hochkaron új túraútvonal kínál csodálatos körpanorámát. A fő látványosságot az új kilátóplatform és a 62 méter hosszú függőhíd jelenti.

A Hochkaron az új kilátóplatform elképesztő acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából. Aki összeszedi a bátorságát és ide kilép, nem csupán 120 méterre a mélybe láthat le, de a tájban is több kilométernyi távolságra gyönyörködhet. Alsó-Ausztria legmagasabban elhelyezkedő kilátójából, a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni – tehát áttekinthető a Keleti-Alpok egész térsége.

A kiindulópont a Hochkar hegyi állomás, innen haladunk tovább a menedékház és az adótorony mellett, amíg el nem érjük a túraút második újdonságát, a 62 méter hosszú függőhidat, amelyről északnyugati irányba lelegzetelállító kilátás nyílik egészen a Duna völgyéig, de annál is tovább, mélyen be a Waldviertelbe és a Weinviertelbe. A kilátóplatform, a 360o Skytour Hochkar része a kb. egy kilométer hosszú kör-túraútvonalnak a Göstlinger Hausbergen, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk.

A kilátóplatform után egy kisebb hídon és sziklák mentén érünk vissza a hegyi állomáshoz. Aki a csúcstámadás élményére is vágyik, hétszáz méteres, kényelmes séta után érhet fel, és beírhatja a nevét az ott elhelyezett könyvbe. Hochkar – a hegy télen-nyáron.

A 360o Skytour kiépítésével a Hochkar immár nem csupán Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő síparadicsoma, ahol szinte biztosra vehető, hogy lesz hó, hanem nyáron is vonzó célponttá vált, hiszen a Mostvierteli Alpok legjobban kiépített kirándulóhelyei közé tartozik.

Az Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok. Egyszóval minden megvan itt, ami jellemző az Keleti-Alpok térségére. A felvonó üzemelési ideje a Hochkaron: 2015. szeptember 27-ig hétfő kivételével naponta 9:00 és 16:00 között. Rossz idő esetén nem üzemel.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk