hirdetés
hirdetés

Fukusima egykor virágzó turizmusa újjáélesztésén dolgozik

12 évvel a fukusimai baleset után a régió lakói elszántan dolgoznak a turizmus újjáélesztésén és ősi hagyományaik életben tartásán.

hirdetés

Az egykori szörfös paradicsom és a vízminőség
Az Ivaszava strand az atomerőműtől 20 km-re található, és korábban a szörfözés Mekkája volt. A strandot tavaly nyitották meg újra. A rendkívüli hullámok visszacsábították a helyi szörfösöket - írja az euronews.com.

Az önkormányzati hatóságok hetente végeznek vízellenőrzést. A hivatalos adatok szerint a sugárzás szintje közel van a nullához. Az elkövetkező hónapokban az atomerőműből származó vizet - amelyet egy ALPS nevű rendszer szűr - itt engedik bele a Csendes-óceánba.

Néhány helyi lakos és szakértő is aggodalmát fejezte ki emiatt. A szörfösök figyelik az ezzel kapcsolatos adatokat.

Depositphotos
Depositphotos

„Őszintén szólva, van néhány aggályom. Nem ellenzem azonban a kezelt víz bevezetéséről szóló döntést, mivel a víz a nemzeti szabvány 1/40-ére (egynegyvenede) hígul, mielőtt kibocsátják, és a kormány már bejelentette, hogy nem lesz káros az egészségre,” fogalmazott Kentaro Josida.

A helyi szörfösök részt vesznek a strand helyreállításában. Kentaro és kollégái abban bíznak, hogy a szörfözés újra felfut a környéken.

„Szeretném újjáéleszteni a "Naraha város polgármesteri kupa" nevű szörfversenyt, amely a földrengés előtt 25 éven át működött. A kezelt víz bevezetése viszont ronthatja a környék hírnevét, így ennek elkerülése érdekében fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a tenger biztonságos,” tette hozzá a szörfös.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk