hirdetés
hirdetés

Gyógyulni vágyó ukránokat is várnak Észak-Magyarországra

Gyógyvizeket, fürdőket, gyógyszállodákat, gyógyászati részlegeket tanulmányoztak ukrán orvosok Észak-Magyarországon, akik a Magyar Turizmus Zrt. régiós marketing igazgatóságának szervezésében vettek részt tanulmányúton. A programjukban szakmai partnerként az Észak-Magyarországi Gyógyturisztikai Egyesület is bekapcsolódott.

hirdetés

Mint Tóthné Bánszki Zsuzsa menedzser a Turizmus Online-nak elmondta, az ukrán együttműködés egy éve jött létre, amikor Kijevben, az egészségturisztikai kiállításon az egyesület is bemutatkozott. Ott ismerkedtek meg azzal a már partnernek mondható utazásszervezővel, aki a mostani tanulmányútra elhozta az ukrán orvosokat.

A középpontban: Mezőkövesd, Eger, Mátraderecske

A vendégek első állomása Mezőkövesd volt, ahol megismerkedtek a négycsillagos Hotel Balneóval, megtekintették a Zsóry-fürdőt, valamint a nemrég átadott Pandora apartmanházakat is. Ezek mellett előadást hallgattak a mezőkövesdi gyógyvíz jelentőségéről és hatásáról. Ezután Egerbe látogattak, ahol másfél napot töltöttek el a hevesi megyeszékhelyen. Vendégei voltak a négycsillagos Hotel Eger-Parknak, illetve a szintén négycsillagos Imola Hotel Platánnak. Elsődlegesen a szállodák gyógyászati részlegeinek munkáját tanulmányozták. A látogatások során szó esett az egri gyógyvízről és a fürdők szerepéről, ahol sokan gyógyulást és kikapcsolódást találhatnak.

Az ukrán szakemberek a háromcsillagos Hotel Flórában érdeklődéssel tanulmányozták az Észak-Magyarországi Gyógyturisztikai Egyesület által létrehozott, Medi-Vital elnevezésű egészségcentrumot. Itt személyesen is kipróbálhatták a különböző szűrővizsgálatokat, a szolgáltatásokat. Jártak Egerszóláton is a gyógyfürdőben, valamint a termálparkban is. A szakmai bemutatók után Eger történelmi nevezetességeivel, a felújított belváros turisztikai attrakcióival ismerkedtek meg. Tájékozódhattak arról is, hogy a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – mint gazdasági köztestület – miként segíti a turizmust a megyében. A vendégek ezután Eger bor- és gasztronómiai jellegzetességeiből kaptak ízelítőt a közeli Felsőtárkányban.

A négycsillagos Balneo Hotel Mezőkövesden, gyógyszálloda  (Fotó: Mentusz Károly)
A négycsillagos Balneo Hotel Mezőkövesden, gyógyszálloda (Fotó: Mentusz Károly)


Élménymedence gyerekeknek a négycsillagos egri Hotel Eger-Parkban (Fotó: Mentusz Károly l
Élménymedence gyerekeknek a négycsillagos egri Hotel Eger-Parkban (Fotó: Mentusz Károly l


A háromcsillagos Hotel Flóra Egerben, ahol új egészségügyi vizsgálatokat kínálnak (Fotó: Mentusz Károly)
A háromcsillagos Hotel Flóra Egerben, ahol új egészségügyi vizsgálatokat kínálnak (Fotó: Mentusz Károly)


A termálpark Egerszalókon (Fotó: Mentusz Károly)
A termálpark Egerszalókon (Fotó: Mentusz Károly)

Az orosz piac felé is nyitnak

A tanulmányút záróprogramjaként meglátogatták az immár két évtizede működő mátraderecskei mofettát. Láthatták, hogy miként gyógyítják a betegeket a széndioxidos gyógygázfürdőben, meggyőződhettek a kezelések jelentőségével, a gyógyító tevékenység eredményeivel.

Tóthné Bánszki Zsuzsától azt is megtudtuk, hogy a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Régió Marketing Igazgatósága, a kereskedelmi kamara, valamint a régiós gyógyturisztikai egyesület immár két éve közösen azon dolgozik, hogy a turisztikai kínálatot minél jobban megismertessék itthon és külföldön. Az elmúlt időszakban gyógyászati hatásvizsgálatokat készítettek, amelyeket a kamara angol és lengyel nyelvre fordított le. Emellett 2015 őszén a Krakkóban rendezett turisztikai napon is bemutatkoztak a lengyel érdeklődőknek. A következő évben szeretnék folytatni a tanulmányutak szervezését. Terveik szerint az orosz piac felé is nyitnak, arra készülnek, hogy a kiadványaik egy részét orosz nyelvre is lefordítják. Ezzel is szeretnék még jobban ráirányítani az érintett szakemberek figyelmét az észak-magyarországi térségre.

Felkeltették az érdeklődést

Egyébként az ukrán orvosoknak a mostani tanulmányút keretében sikerült felkelteni az érdeklődését az észak-magyarországi régió gyógyturisztikai kínálataira. A szakemberek azt fogalmazták meg, hogy a jövőben ajánlják majd ezeket a szolgáltatásokat a gyógyulni vágyó ukránoknak, akik szívesen jönnének magyarországi terápiára.

A húsz éves mátraderecskei mofetta (Fotó: Mentusz Károly)
A húsz éves mátraderecskei mofetta (Fotó: Mentusz Károly)

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk