hirdetés
hirdetés

Horvátországban már van delta plusz

Több városban is azonosították a delta plusz variánst.

hirdetés

Zágrábban, Splitben és Csáktornyán (Cakovec) is azonosították a koronavírus delta plusz variánsát, amely tíz százalékkal gyorsabban terjed az eredeti delta variánsnál, közölte Vili Beros horvát egészségügyi miniszter csütörtökön. Úgy vélte: ez újabb ok arra, hogy minél többen beoltassák magukat.

Csütörtökre rekordot döntött az egy nap alatt beoltottak száma. Több mint 27 ezren vették fel a védőoltást, ebből 16 ezren valamelyik vakcina első adagját. A horvát lapok szerint a növekvő oltakozási hajlandóság egyik oka, hogy drasztikusan emelkedtek az esetszámok, és magas a halálozási arány.

A másik ok, hogy a nemzeti válságstáb hétfőtől újabb szigorításokat vezet be. Kiterjesztik a Covid-igazolványok használatát minden állami és önkormányzati hivatalra, valamint az állami vagy önkormányzati fenntartású intézményekre és kereskedelmi vállalatokra, köztük az oktatási intézményekre is.
A szomszédos Szlovéniában a kormány csütörtöki ülésén szigorított a beutazás feltételein: ezentúl a gyerekek - az eddigi 15 helyett - legfeljebb 12 éves korhatárig léphetik át az országhatárt karanténkötelezettség nélkül, amennyiben nem rendelkeznek védettségi igazolással vagy negatív vírusteszttel. 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Jó lenne tudni, hogy nálunk mi a helyzet!!
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!