hirdetés
hirdetés

Horvátországi legfrissebb helyzet

Horvátországi nyaralással kapcsolatos információk a Horvátországi Idegenforgalmi Közösség tájékoztatása alapján.

hirdetés

A magyar kormány döntése alapján a Horvátország a zöld kategóriába sorolt országok közé tartozik - ez azt jelenti, hogy a Horvátországba szabad a belépés és a Horvátországból való visszatéréskor a magyaroknak nem kell 14 napos karanténba vonulniuk és nincs szükség negatív Covid 19 tesztre, írják tájékoztatójukban.

A két ország határa tehát korlátozások nélkül átjárható. A regisztrált esetszám elmúlt napokban tapasztalt enyhe növekedése ellenére Horvátország továbbra is az egyik legkedvezőbb járványügyi helyzettel rendelkező mediterrán ország.

Dubrovnik, a magyarok egyik kedvelt úticélja
Dubrovnik, a magyarok egyik kedvelt úticélja

A zágrábi és a szlavóniai helyzet

Horvátországban jelenleg a két nagyobb gócpont Zágráb és Szlavónia, míg a tengerparton csupán elenyésző számú fertőzést regisztráltak.

Július 13-tól Horvátországban kötelező a maszk viselése a tömegközlekedésben és az üzletekben. Nem kötelező viszont a maszk viselése a vendéglátóhelyeken, a strandokon, a szálláshelyeken, illetve a szabadidős tevékenységek során.

Növekszik a turisták száma

A turisztikai forgalmat (kereskedelmi és nem kereskedelmi szálláshelyek, valamint a hajózási charter - eCrew) monitorozó eVisitor rendszer szerint, az idei évben a mai napon, azaz július 13-án, hétfőn tartózkodik először több mint 500 ezer turista – közülük 430 ezer külföldi - Horvátországban.

A legtöbb külföldi vendég Németországból, Szlovéniából, Csehországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából és Magyarországról érkezett.

A július 1-10-ig terjedő időszakban eddig közel 600 ezer turista járt Horvátországban (ez az előző év azonos időszakában elért turistaforgalom 46 százaléka), a vendégéjszakák száma 4,4 millió volt (ez az előző év azonos időszakában realizált vendégéjszakák 53 százaléka).

Eddig kevesebb magyar ment, mint tavaly

A magyar turisták idén eddig 56 ezer fővel és 269 ezer vendégéjszakával képviseltették magukat Horvátországban, ami a vendégszám tekintetében 70 százalékkal, a vendégéjszakák tekintetében pedig 67százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakához képest.

Kedvenc desztinációk

A magyar turisták legnépszerűbb nyaralóhelyei: Vir-sziget, Rovinj, Rab-sziget, Crikvenica, Rab város, Krk és Abbázia.

 xxx

Minden Horvátországba utazó figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a határátlépést leegyszerűsítendő lehetőleg még az utazás megkezdése előtt regisztráljanak a magyar nyelven is elérhető entercroatia.mup.hr oldalon.

(forrás: Horvátországi Idegenforgalmi Közösség)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk