hirdetés
hirdetés

Hosszabb távra leállítja budapesti járatait az American Airlines

A légitársaság jövőre sem újítja fel a philadelphiai összeköttetését, az idén májustól tervezett chicagói járatok sem indulnak el 2021-ben - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az American Airlines honlapján megjelent, a 2021 nyaráig tartó stratégiáról szóló közlemény szerint a koronavírus-járvány miatti keresletcsökkenés okán újra kell szervezni a hálózatot, a nemzetközi járatok kapacitása még jövőre is 25 százalékkal alacsonyabb lesz a 2019-es szinthez képest. A légitársaság hálózatában az európai városokat továbbra is elsősorban Philadelphiából lehet majd elérni. A kisebb városok felé minden összeköttetést megszüntet az American Airlines, és leginkább a partner légitársaságok központjaira fókuszál. Európában ez London-Heathrow (British Airways) és Madrid-Barajas (Iberia).

Ennek részeként az idei nyári menetrendi időszakra tervezett, Chicago és Budapest közötti összeköttetést nem indítja el az American Airlines jövőre sem, a philadelphiai útvonal pedig megszűnik. A légicég 2019-ben naponta közlekedtette a Budapest és Philadelphia közötti járatot, információink szerint kimondottan magas töltöttséggel. Chicagóba hetente négyszer repültek volna idén május 7-től, a nyári menetrendi időszakban.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai