hirdetés
hirdetés

Húsz újabb ponttal bővült a Balatoni Bringakör

2023-ban újabb lendületet kaphat a balatoni turizmus, különösen a kerékpárosok érkezhetnek ide a tavalyi évhez képest nagyobb számban.

hirdetés

A kerékpáros útvonalak megépítése mellett, jó hír, hogy Balatonfüreden és Balatonföldváron megnyíltak a Balatonbike365 bringaközpontok, és elkészült a keszthelyi BB365 kerékpáros szolgáltató pont is, mely tavasztól várja a bringásokat. Ezeken a helyeken a kerékpárosok hasznos információkat is kaphatnak a térségről, továbbá szervizelési lehetőségük is van. Itt a klasszikus bicikliken kívül elektromos rásegítésű kerékpárokat is lehet bérelni - írja a Helló Vidék.

A jövőben a balatoni vállalkozóknak az e-bike-on érkező vendégek fogadására is fel kell készülniük. Nem árt mondjuk, ha kerékpáros feltöltő-pontokat építenek ki szolgáltatásaik körül. Emellett, az utóbbi időben több mint 800 km kerékpározásra alkalmas utat tábláztak ki, ezeken 20 új pihenőpontot is építettek – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Depositphotos
Depositphotos

Mobil app is segíti a tájékozódást

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke szerint: a fiatalok számára is igazi élménnyé teszi a bringázást az új BB365 applikáció, amely segít felfedezni a Balaton környékét: megmutatja a szállás- és vendéglátóhelyeket, látnivalókat, programokat, útvonalakat is.

"A jobb háttérfeltételek mellett az is segíthet, hogy többen jönnek majd a Balatonra tekerni, hogy általában a magyar kerékpáros sportélet is fellendülőben van. Ötévnyi szünet után, 2023-tól újra láthatunk magyar profi csapatot az országúti kerékpáros versenyeken, ráadásul a Tour de Hongrie, 2023-tól a nemzetközi versenynaptárában a második legrangosabb nemzetközi sorozat, a ProSeries részeként kapott helyet. Ezeknek önmagukban is lesz turisztikai eredménye, de ennél sokkal fontosabb, hogy több ezer gyerek és szülő ül majd bringára annak hatására, hogy a fiatal magyar sportolók jól szerepelnek ezeken a versenyeken" – mondta Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke.

(forrás: hellovidek.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk