hirdetés
hirdetés

Jön a kilométerenkénti autópálya-fizetés Szerbiában

A Szerbia Útjai Közvállalat illetékesei szerint legkésőbb az év végéig az ország teljes autópálya-szakasza fizetős lesz, és a díjat a megtett kilométerek alapján számolják el.

hirdetés

A közvállalat közleménye szerint megkezdték az előmunkálatokat annak érdekében, hogy novembertől funkcióba léphessen a kilométerenkénti fizetés az Ópázova (Stara Pazova) és Szőreg (Sirig) közötti szakaszon is - írja a Magyar Szó. Emellett folyamatban van az Újvidék-Szabadka autópályán az Észak elnevezésű fizetőállomás felszerelése, üzemeltetését október 15-én kezdenék meg.

A Belgrád-Szabadka autópálya használatáért jelenleg a motorkerékpárosoknak 290 dinárt (2,5 euró), a személygépkocsik vezetőinek 570 dinárt (5 euró), az utánfutóval közlekedő személygépkocsik és a kisbuszok sofőrjeinek 850 dinárt (7,5 euró), az autóbuszok és kamionok vezetőinek 1700 dinárt (14,5 euró), a nehéz tehergépjárművek sofőrjeinek pedig 3400 dinárt (28,5 euró) kell fizetniük. Az új rendszer bevezetésével kilométerenként a motorkerékpárosok 0,015 eurót, a gépjárművezetők 0,03 eurót, az utánfutóval közlekedő személygépkocsik és a kisbuszok sofőrjei 0,045 eurót, az autóbuszok és kamionok vezetői 0,09 eurót, a nehéz tehergépjárművek sofőrjei pedig 0,18 eurót fizetnek majd.

(forrás: Magyar Szó)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk