Megépül Magyarország leghosszabb autópályája

Megépül Magyarország leghosszabb autópályája 

Ha elkészül, az M9-es Debrecent Kőszeggel köti össze, és 300 kilométer hosszú lesz.
Fontos döntés született az M1-es autópályával kapcsolatban

Fontos döntés született az M1-es autópályával kapcsolatban 

A Bicske-Budapest közötti szakasz teljesítőképessége kimerült, így hamarosan megkezdődnek a háromsávossá bővítés munkálatai.
Méregdrága sztráda épül Horvátországban

Méregdrága sztráda épül Horvátországban 

Dél-nyugati szomszédunk hamarosan autópályát épít Dubrovnikig, de a megkezdik a meglévő sztrádarendszer tehermentesítését is  - olvastuk a vg.hu-n.
Földcsuszamlás miatt beszakadt egy svéd autópálya

Földcsuszamlás miatt beszakadt egy svéd autópálya 

Több autó és teherautó a gödrökbe zuhant. 
Tudja, miért jelölik M betűvel a magyar autópályákat?

Tudja, miért jelölik M betűvel a magyar autópályákat? 

A magyar autópályák építése az 1960-as években indult meg, és a számozás követte a főutakkal addig követett logikát. A számozás tehát világos, de mi a helyzet a betűvel?
Nyártól díjmentes az autópálya-használat Lengyelországban

Nyártól díjmentes az autópálya-használat Lengyelországban 

Július elsejétől nem kell fizetni az állami kezelésű szakaszokon.
Eddig biztosan maradnak a fizetőkapuk a horvát autópályákon

Eddig biztosan maradnak a fizetőkapuk a horvát autópályákon 

Horvátország legkorábban 2024 végén áll át az elektronikus autópálya-díjfizetési rendszerre - közölte a horvát tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális minisztérium, miután kedden közvitára bocsátotta a tervezetet.
Szlovéniában már csak az e-matrica érvényes az autópályákon

Szlovéniában már csak az e-matrica érvényes az autópályákon 

A szlovén autópályákon február 1-jétől már csak e-matricával lehet közlekedni, a 13 éven át használt autópálya-matricák lecserélése zökkenőmentesen, technikai problémák nélkül zajlott - közölte kedden a szlovén autópálya kezelő vállalat (DARS).
Itt van Európa legdrágább autópályája

Itt van Európa legdrágább autópályája 

Még épül, de már a csillagokig emelkedett az ára.
Papírhamuból autópálya

Papírhamuból autópálya 

A spanyolországi Valencia melletti autópálya első blikkre olyan mint bármely más sztráda. De a felszín alatt titkokat rejt az aszfalt.

Autópályán a Fekete-tengerig 

Autópályával kötik majd össze a Fekete-tengert a magyar határral.

Forgalomnövekedés várható a hazai közutakon az ünnepek miatt 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján hétfőtől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító útvonalakon.

Drágulnak idén a magyarok kedvelt autós nyaralási célpontjai 

A horvátoknál majdnem ötödével drágább a tankolás, Olaszországban pedig átszámítva 530 forint körül van a benzin átlagára. Ráadásul Horvátországban az autópálya is többe kerül - hangzott el az RTL Híradóban.

Gyorsabban lehet eljutni a görög tengerpartra 

Átadták a Nyugat-Európát Görögországgal összekötő, a Szerbiát észak-déli irányban átszelő autópályát.

200 millió euró az EU-tól 

Közel 200 millió eurót (mintegy 64 milliárd forintot) biztosít az Európai Unió a kohéziós forrásokból a Berettyóújfalu és Debrecen közötti autópálya-szakasz építésére - jelentették be pénteken Brüsszelben.

Új autópálya-szakasz épülhet a román határig 

Az unió kohéziós alapjából 265 millió eurót (mintegy 82 milliárd forint) fordíthat Magyarország a Budapesttől a román határig tartó M4-es autópálya új szakaszának kiépítésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Egyelőre nem tudni, pontosan merre is halad majd az út 

Törökország mintegy hárommilliárd eurót biztosít a Szarajevót és Belgrádot összekötő autópálya kiépítésére, az erre vonatkozó pályázatot a nyáron írják ki - jelentette ki Bakir Izetbegovic, a háromtagú boszniai államelnökség bosnyák tagja vasárnap Szarajevóban, miután tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Így védje ki a nyári őrületet a horvát autópályán 

Idén várhatóan 600 ezer magyar tölti nyaralását Horvátországban, többségük autópályán jut majd el a célállomásra, rájuk a kapus rendszer miatt hosszas sorban állás és nem várt „extra” költségek várhatnak.

Olcsóbb lesz Horvátországba utazni 

A turisztikai szezonon kívüli, tíz százalékkal olcsóbb autópályadíjak lépnek ismét érvénybe Horvátországban október 1-jétől - közölte a horvát autópályákat kezelő vállalat (HAC) pénteken.

Késik Romániában a Kárpátokat átszelő autópálya építése 

Tovább késik Romániában a legfontosabb autópálya-projekt, az A1-es sztráda Kárpátokat átszelő Pitesti-Nagyszeben szakaszának megvalósítása, mivel a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) szerződést bontott a megvalósíthatósági tanulmány készítésével megbízott olasz-román vegyesvállalattal - írta a Hotnews.ro hírportál pénteken.

Ismét drágulnak a horvát autópályadíjak 

Ismét drágulnak a horvát autópályadíjak július 1-jétől - közölte a Vecernji List című horvát napilap.

Fennakadásokra számíthatnak a Horvátországba utazók 

Hosszadalmas várakozásra kényszerülhetnek az utazók péntektől a horvát-magyar és a horvát-szlovén határon az Európai Unió azon rendelkezése miatt, amely szerint a schengeni külső határokat átlépőknek módszeres ellenőrzésen kell átesniük - írta szerdán a Jutarnji List című horvát napilap.

Így emelkednek idén a horvát autópályadíjak 

Öt százalékkal drágulnak a horvát autópályadíjak hétfőtől - közölte a Horvát Autópályák Vállalat (HAC).

90 kilométer autópályát nyithatnak meg Romániában idén 

Romániában az idén 90 kilométer autópályát nyithatnak meg - közölte szerdán Stefan Ionita, a román közúti infrastruktúrát kezelő állami vállalat vezérigazgatója.

Módosították a német autópályadíjról szóló szabályokat 

A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken módosította a külföldi autósokat is terhelő úthasználati díj szabályait. Az ellenzék és több tartomány elutasítja a kormánypárti frakciók szavazataival elfogadott törvényt, amely várhatóan nem lép életbe a jelenlegi, szeptemberig tartó ciklusban.

Idén kétszer drágulnak a horvát autópályadíjak 

Két ütemben drágulnak az idén a horvátországi autópályadíjak. A főszezonban a Zágráb-Split szakaszért nagyjából 8400 forintnak megfelelő kunát kell majd fizetni. 

Lakosonként három centiméternyi autópálya épült 28 év alatt Romániában 

Romániában lakosonként alig három centiméternyi autópálya épült 1989 óta, háromszor kevesebb mint Bulgáriában és hatszor kevesebb, mint Magyarországon - derült ki a Románia Libera című konzervatív lap internetes kiadásában hétfőn közzétett elemzésből.

Zágráb nem áll el az autópálya-matrica bevezetésétől 

A Horvát Autópályák Vállalat (HAC) óriási adósággal küzd, amelyet saját bevételeiből nem tud fedezni, ezért Zágráb nem áll el az autópálya-matrica bevezetésének lehetőségétől sem - mondta Oleg Butkovic tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszter pénteken Rovinjban.

Figyelem: január 31-én lejárnak az autópálya-matricák 

Január 31-én éjfélig érvényesek a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák, jövő szerdától már csak a 2017-es e-matricákkal lehet használni a díjköteles autópályákat és autóutakat.

A német kormány módosította az autópályadíjról szóló szabályokat 

A német kormány szerdai ülésén elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette a külföldi autósokat is terhelő úthasználati díj szabályainak módosítását.

Timisoara-Beograd autópálya épülhet 

Többek között a Temesvár-Belgrád közötti autópálya megépítésének a lehetőségéről is tárgyalt csütörtökön Temesváron Dacian Ciolos román és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök - jelentette az Agerpres hírügynökség.

A vásárlástól kezdődhet az éves szlovák autópálya-matricák érvényessége 

Az egész évre szóló autópálya-matricák érvényességi idejének megváltoztatására készülnek Szlovákiában, az éves matricákat a jövőben nem a naptári évre, hanem a megvásárlástól számított 12 hónapra lehet majd megvenni - közölte a pozsonyi Pravda a szlovák közlekedésügyi tárcára hivatkozva csütörtökön.

2020-ban összekötik Egert az M3-as autópályával 

Ahhoz, hogy a hevesi megyeszékhely lakói, a munkába járó emberek és az érkező turisták még jobb körülmények között közlekedhessenek, további fejlesztésekre lesz szükség – jelentette ki Habis László, Eger polgármestere a városban kedden tartott vállalkozói fórumon. Ezek megvalósítására különböző elképzelések, tervek születtek és többféle pályázatot is benyújtott az önkormányzat támogatásokra.

Kezdődhet az észak-erdélyi autópálya építése 

A munkálatokra kiválasztott cégcsoportnak két héten belül el kell kezdenie a munkát az észak-erdélyi autópálya Bors-Berettyószéplak szakaszán - jelentette ki egy hétvégi terepszemle után az illetékes román miniszter.

Újabb autópálya-szakasz épül Kolozsvártól nyugatra 

Az észak-erdélyi autópálya újabb - Kolozsvártól nyugatra eső - szakaszának megépítésére kötött szerződést a romániai Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR) - közölte honlapján a társaság.

Jöhet az autópálya-matrica Horvátországban is 

Horvátország autópálya-matricák bevezetését tervezi az eddigi fizetőkapus rendszer helyett - mondta Oleg Butkovic tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszter a horvát közszolgálati televízió Poligraf című műsorában pénteken.

Újabb szakasza nyílt meg a dél-erdélyi autópályának 

December 23-án megnyílt a dél-erdélyi autópálya Temesvár-Lugos szakasza - közölte szerda a román Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR). 

Az engedély hiánya miatt nem építik tovább a dél-erdélyi autópálya egyik szakaszát 

A romániai Állami Építésfelügyeleti Hatóság leállította a dél-erdélyi autópálya Déva-Marosillye (Deva-Ilia) szakaszának az építését, mert a szállításügyi minisztérium nem szerezte be a kivitelező számára a szükséges építési engedélyt - közölte kedden a Digi 24 hírtelevízió.

Egy éve átadott autópálya-szakaszt bontanak Romániában 

A Konca és Szelistye közötti 22 km-es szakasz építéséhez silány anyagokat használtak fel, a javításokkal év végéig kellene elkészülni.

Jön a kilométerenkénti autópálya-fizetés Szerbiában 

A Szerbia Útjai Közvállalat illetékesei szerint legkésőbb az év végéig az ország teljes autópálya-szakasza fizetős lesz, és a díjat a megtett kilométerek alapján számolják el.

A víz felett kerüli meg a hegyet Kína környezetbarát autópályája 

Átadták Kína első környezetbarát, kilométereken át egy folyó felett vezető autópályáját a közép-kínai Hupej tartomány hegyvidéki térségében.

Néhány hazai autópálya-szakasz díjmentessé, míg más díjkötelessé válik 

Két új autópálya szakasz került fel a nem fizetős listára, három pedig a jövő év elejétől lekerül onnan, a nemzeti fejlesztési miniszter rendeletmódosítása értelmében.

Hamarosan autópályán is átkelhetünk a magyar-román határon 

Megnyílik július 11-én, szombaton Nagylaknál az első autópálya-határátkelő Magyarország és Románia között - közölte a romániai Autópályák és Országutak Országos Társaságának (CNADNR) szóvivője a Mediafax hírügynökséggel szerdán.

Fokozatosan vezethetik be a német autópályadíjat 

Az Európai Bizottság hajlandó megállapodást kötni Németországgal a külföldieket terhelő autópályadíj ügyében, javaslata szerint fokozatosan kellene bevezetni a díjfizetési rendszert - írta szerdán a Die Welt.

Fontos információ: erre figyeljen, ha horvátországi autópályára hajt 

Június 1-jétől készpénzfizetés esetén csak kunában és euróban fizethető Horvátországban az autópályadíj – írta a rijekai Novi List horvát napilap szerdán.

Júliustól autópályán száguldhatunk át Romániába 

Ha minden a tervek szerint alakul, július elején átadják az M43-as autópálya még hiányzó, országhatárig tartó utolsó 23 kilométeres szakaszát, valamint a román oldalon ehhez csatlakozó részt.

Szupersztráda épül Angliából Amerikába Szibérián át 

Egy közel húszezer kilométeres, Oroszországon keresztül futó autópályával kötnék össze Nagy-Britanniát és Amerikát, ami így a világ leghosszabb szupersztrádája lenne.

Fizetős lesz jövőre az M0-s 

Fizetőssé teszik az M0-s autópálya legtöbb szakaszát, jelentette be közleményben a Fejlesztési Ügynökség. Ehhze képest jobban járhatnak a több megye között autózók, a tömegközlekedésben pedig nem várható árváltozás.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!