hirdetés
hirdetés

Jön a séták hétvégéje július elején

Országszerte, hat településen tematikus séták várják a kultúra rajongóit.

hirdetés

Az elmúlt években több ezer vendéget vonzó Séták Éjszakája után, idén a legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés megrendezi a Séták Hétvégéjét. 

2022. július 1. és 3. között, három napon keresztül, országszerte hat településen, (Budapest mellett Esztergom, Keszthely, Pécs, Sopron és Vác), több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak a kultúra rajongói.

 

A programok között olyan különlegességek is szerepelnek Budapesten, mint 

a Föld alatti Budapest-a Várnegyed mélye , “Nem hisztéria!Astoria!”, a Tabán, Édes élet!, Nincs itt semmi látnivaló! - Zugló rejtett öröksége, vagy akár a Ménesi és Mányoki út építészeti öröksége

Az érdeklődők megismerhetik Esztergomot- titkok, csodák legendák városát, Misztikus Sopront, Vácott élőzenés városnéző sétán vehetnek rész, Keszthelyen a Festeticsek páratlan könyvgyűjteményét, valamint megtudhatják Pécs miért nem létezhetne a Tettye nélkül.

Az elmúlt évek egyik igazi hazai sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódítása: évente sok tízezer ember vesz részt országszerte hasonló programokon. A sétavezetők, az elsősorban magyar nyelven, hazai közönségnek szervezett sétákon a városi térben mutatnak be egy- egy témát olyan mélységben, melyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség. A városi séták a turizmus, a kultúra és az urbanisztika határterületén mozogva teremtenek lehetőséget saját otthonunk és hazánk megismerésére.

A Séták Hétvégéje részletes programja a www.setaszovetseg.hu weboldalon érhető el, a sétákra pedig a szervezők honlapjain lehet jelentkezni:

Budastep: https://budastep.hu/ 

hosszúlépés.járunk?: https://hosszulepes.org/hu 

Imagine: https://imagine.hu/ 

Idegenvezetés-Dunakanyar:https://idegenvezetes-dunakanyar.hu/ 

KÉK- Kortárs Építészeti Központ: http://varosisetak.kek.org.hu/ 

Napoleon-Vin: https://www.facebook.com/tamas.taschner 

Zubreczki Dávid: https://www.zubreczkidavid.hu/ 

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk