hirdetés
hirdetés

Két kiváló desztinációs marketing lehetőség egy nemzetközi fórumon

A legmeghatározóbb konferencia- és rendezvényszervezőket, szövetségi és kongresszusi iroda képviselőket tömörítő Professional Conference Management Association Convening EMEA idei konferenciájának Bécs adott otthont. A kiemelt edukációs és networking jelentőséggel bíró fórumon a Magyar Kongresszusi Iroda is képviseltette magát - tájékoztatta lapunkat az MKI.

hirdetés

A kiemelt edukációs és networking jelentőséggel bíró szeptemberi végi fórumon a Magyar Kongresszusi Iroda képviseletében Békefi Anna ügyvezető igazgató, Becsei Gabriella és Flórián Laura desztinációs marketing szakértők vettek részt. A partnerekkel történt személyes tárgyalások alapján kijelenthető, hogy Budapest népszerű desztináció a szövetségek következő években tervezett óriás konferenciái körében. Svájccal és számos patinás Nyugat-európai desztinációval említik együtt hazánkat.

Az esemény szakmai programja az újraindulás fókuszával járta körbe a jelenlegi és jövőbeni trendek, a szektor szintű együttműködések jelentősége és a fenntarthatóság témáit.

Lejárt a nőjünk, nőjünk, termeljünk profitot generáció ideje, a küldetéstudat és fenntarthatóság iránt elkötelezett generáció lépett színre” – fogalmazott vezérszónoki beszédében Gerd Leonhard jövőkutató.

Az előadók prezentációikban kiemelték, hogy a korábban működő ágazati gyakorlatokat mára - egységes és fokozott felelősségvállalással - a szemléletváltás szükségessége váltotta fel. A konferencia elsődleges célja, közös platformot teremtve: a tudásmegosztás, a tapasztalatcsere és a kapcsolatépítés.

A PCMA EMEA nyitónapján a Destinations International által felállított nemzetközi munkacsoport tagjaként, a Magyar Kongresszusi Iroda képviseletében Becsei Gabriella vett részt az első workshopon (Pathfinders Programme). A találkozón 10 európai desztináció képviselője volt jelen. A féléves program célja, hogy az úgynevezett Pathfinderek a Destinations Internationallal együttműködve azonosítsák azokat a lehetőségeket és területeket, ahol a DI értéket teremthet a desztinációs marketinggel foglalkozó szervezetek számára. További cél az európai és észak-amerikai desztinációk közötti tudásmegosztás és kooperáció elősegítése.

Flórián Laura és Becsei Gabriella
Flórián Laura és Becsei Gabriella

Az együttműködés kiterjed a kulcsfontosságú trendek és lehetőségek kiaknázására, valamint az iparágat érintő kihívások és nehézségek kezelésére. A program végén egy keretrendszer kerül kidolgozásra, amely szemlélteti a desztinációs marketing szervezetek munkájának hatását a helyi közösségekre.

A workshop három fő téma köré épült, mely a féléves munkát is meg fogja határozni: Community alignment, Destination Stewardship és Value based activities. Minden téma kapcsán kisebb csoportok kialakításával dolgoztak együtt a résztvevők és ismerhették meg a desztinációk gyakorlatait, példáit.

A munkacsoport tagjai a következők:

  • Geneva Tourisme & Convention Foundation
  • Malmö Convention Bureau
  • Madrid Destino – Madrid Convention Bureau
  • VisitScotland
  • Fáilte Ireland
  • Athens Development and Destination Management Agency
  • Visit Oulu
  • Turisme de Barcelona / Ajuntament de Barcelona
  • Türkiye Tourism Promotion and Development Agency
  • Hungarian & Budapest Convention Burea


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk